Lavaş Böreği (Kolay Börek)
Posted on 20 Aralık 2013 Cuma
|
1 Comment
Lavaş böreği için
Malzemeler:
• 4 adet lavaş
• 4 adet kuru soğan
• sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1çay kaşığı kuru nane
• 1çay kaşığı kekik
• yarım çay kaşığı karabiber
Aralara sürmek için:
• 1 su bardağı süt
• yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta ( sarısı üzerine)
üzerine serpmek için çörek otu
Lavaş böreği yapılışı:
• Öncelikle lavaşın aralarına sürülecek malzemeler bir kap içerisinde karıştırılır.
• Lavaşın birini alıp bir tepsi içine koyun sütlü karışımdan bir miktar üzerine döküp fırça yardımıyla her yerine sürün. Üzerine diğer diğer lavaşları da sırayla koyup aynı işlemi onlara da uygulayın. Lavaşlar bu şekilde yarım saat dursun.
• Bu arada soğanları yemeklik doğrayın, tavaya alın yağını ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin, ocaktan almadan önce tuzu ve baharatlarını ekleyip karıştırarak ocaktan alın
• Lavaşın birini alıp tezgaha koyun içine harcından koyup kaşıkla yaydırın lavaşı kenarında tutup rulo şeklinde sarın. Üçer parmak genişliğinde kesip yağladığınız küçük bir fırın tepsisine sıralayın.
• Kalan lavaşlara da aynı işlemi uygulayıp üstlerine yumurta sarısı sürün çörek otu serpip 200 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
Lavaşı pizza yapmak için alırdım. Böreğini de deneyeceğim. Nefis gözüküyor. Ellerine sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSil