Etli Patates Yemeği /Yahnisi
Posted on 30 Aralık 2013 Pazartesi
|
6 Comments
Yine bir mutfak klasiği Patates yemeği. Her hanımın başı sıkıştığında koştuğu bir yiyecek maddesi patates. Rabbim ne güzel yaratmış çeşit çeşit yemeği yapılır kızartması ,oturtması sulu yemeği, püresi...Buda bir çeşidi belkide en kolayı...:)
Etli patates yemeği için
Malzemeler:
• 4 adet patates
• 4-5 adet küçük soğan
• 250 gr kadar kuşbaşı et (benim kullandığım dana)
• 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
• tuz
• sıcak su
• 1 çay bardağı zeytinyağ
• 2 diş sarımsak
Etli patates yemeğinin yapılışı:
• Etler düdüklü tencereye konur üzerine üç su bardağı kadar su konur ve yarım saat düdüklü tencerede pişirilir.
• Patatesler doğranır soğanlar soyulur sarımsaklar soyulur hazırlanır.
• Pişen etler suyunun içinden alınır. Bir başka tencereye konan zeytin yağın içine etler konur ve birkaç dk kavrulur.
• Salçası eklenir bir iki karıştırdıktan sonra su hariç kalan malzemeler de eklenir üç dört dakika daha kavrulduktan sonra diğer tenceredeki et suyu ve eğer az gelirse bir miktar daha su eklenir ve patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
NOT: Yemeğin suyu patateslerin üzerine çıkacak kadar konur.
ellerine sağlık canım,bizde çok severiz.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Şule'cim
SilValla çok severiz biz.Ellerine sağlık
YanıtlaSilSağlıklı Mutlu seneler
Yasemin'cim teşekkür ederim size de iyi seneler.
Silen sevdigi yemek, sifa sifa:) ellerinize saglik
YanıtlaSilFransalı gelin teşekkür ederim.
Sil