> | | | | | | | > Etli Patates Yemeği /Yahnisi

Etli Patates Yemeği /Yahnisi

Posted on 30 Aralık 2013 Pazartesi | 6 Comments





Yine bir mutfak klasiği Patates yemeği. Her hanımın başı sıkıştığında koştuğu bir yiyecek maddesi patates. Rabbim ne güzel yaratmış çeşit çeşit yemeği yapılır kızartması ,oturtması sulu yemeği, püresi...Buda bir çeşidi belkide en kolayı...:)

Etli patates yemeği için
Malzemeler:

• 4 adet patates
• 4-5 adet küçük soğan
• 250 gr kadar kuşbaşı et (benim kullandığım dana)
• 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
• tuz
• sıcak su
• 1 çay bardağı zeytinyağ
• 2 diş sarımsak



Etli patates yemeğinin yapılışı:

• Etler düdüklü tencereye konur üzerine üç su bardağı kadar su konur ve yarım saat düdüklü tencerede pişirilir.
• Patatesler doğranır soğanlar soyulur sarımsaklar soyulur hazırlanır.
• Pişen etler suyunun içinden alınır. Bir başka tencereye konan zeytin yağın içine etler konur ve birkaç dk kavrulur.
• Salçası eklenir bir iki karıştırdıktan sonra su hariç kalan malzemeler de eklenir üç dört dakika daha kavrulduktan sonra diğer tenceredeki et suyu ve eğer az gelirse bir miktar daha su eklenir ve patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

NOT: Yemeğin suyu patateslerin üzerine çıkacak kadar konur.


Comments:6

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.