Fırında Patatesli Köfte
Posted on 11 Şubat 2013 Pazartesi
|
10 Comments
Ebu Hureyre (r.a) dan Hz Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: ''sizi serbest bıraktığım sürece beni bırakın (gereksiz soru sormayın) sizden öncekilerin helak olması ancak ve ancak Peygamberlerine ters düşmeleri ve çokça soru sormaları nedeniyledir. Dolayısıyla size bir şeyi yasakladığım da ondan kaçınınız. Bir şeyi emrettiğimde gücünüz yettiğince onu yerine getiriniz.''
Yüce Allah kur-an'ı Kerim'de şöyle buyuruyor:
''Onun (peygamberin) emrine ters düşenler, başlarına bir belanın gelmesinden veya can yakıcı bir azabın gelmesinden sakınsınlar'' (Nur Suresi-63. Ayet)
*********************************************************************************
Bugün ki tarif klasik patatesli köfte tarifi. köfteler köfte harcıyla hazırlandı, fakat isteyen aşağıdaki köfte tarifini uygulayabilir.
PATATESLİ KÖFTE TARİFİ:
Malzemeler:
•1 kg dana kıyması
• 1 paket köfte harcı
• 5 adet orta boy patates
• tuz
• salça
• zeytinyağ
FIRINDA PATATESLİ KÖFTE YAPILIŞI:
• Kıyma ve köfte harcı paketin arkasındaki tarife göre hazırlanır, köfte şekli verilir bir kenara konur.
• Patatesler elma dilimi şeklinde doğranır fırın tepsisine konur yağ ve tuz eklenir, karıştırılır.
• Patatesler fırında 180 derecede (fırından fırına değişir) ara ara karıştırılarak pişirilir.
• Köfteler pişen patateslerin üzerine sıralanır, üzerine bir kasede yarım çay bardağı ılık su ile eritilen salça konur, göz kararı su eklenir köfteler pişene kadar fırında tutulur, sıcak servis yapılır.
Eğer fırında patatesli köfte tarifinin köftelerini harçla yapmak istemezseniz bu vereceğim tarifi rahatlıkla yapabilirsiniz.
• 1 kg kıyma
• 1 adet iri soğan
• 1 yumurta
• Yarım bayat ekmek içi (ufalanmış) (1 su bardağı galeta unu da olur)
• 1 tatlı kaşığı dolu dolu kimyon
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• Yarım demet maydanoz (incecik doğranmış)
• tuz
• soğan rendelenir ekmek içi ve yumurta buluşturulur, güzelce yoğurur gibi karıştırılır.
• Kalan malzemelerde eklenir 15 dk yoğrulur köfte şekli verilir ve dilenen şekilde pişirilir.
Afiyet Olsun...
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Özellikle patateslere bayıldımmmm.
Sevgiyle kal.
Çok teşekkür ederim arkadaşım.
YanıtlaSilMutfağımızın klasiklerinden, ve rağbeti hiç azalmayacak bir tarif canım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilAblacım doğru söyledin gerçekten de klasik bir yemek, çok teşekkür ederim.
YanıtlaSiltatlım ellerine sağlıkkk:)
YanıtlaSilsıksık yapıyorum bende fırında daha güzel oluyor:)
sevgiler..
öpücükler:)
Deniz'cim çok şekersin, teşekkür ederim.
SilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilelinne sağlık canım harika olmuş.
YanıtlaSilnerelerdesin huuuuuu:)
Merhaba sayfanızı gezerken hatmışı (kırnışı) gördüm.Aslında çeçen yemeğidir. Biz kırmızı etle yaparız unda kepekli olmalı. Sizinde söylediğiniz gibi bağışıklık yapıyor. Hatmışı eşimle evlendikten sonra yapmaya başladım,çok sevdim. Herkeze tavsiye ederim.
YanıtlaSilresmen yemek için davet eden bir kare olmuş bu fotoğraf, nefis görünüyor
YanıtlaSil