> | | | | | | > Fırında Patatesli Köfte

Fırında Patatesli Köfte

Posted on 11 Şubat 2013 Pazartesi | 10 Comments


Ebu Hureyre (r.a) dan Hz Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: ''sizi serbest bıraktığım sürece beni bırakın (gereksiz soru sormayın) sizden öncekilerin helak olması ancak ve ancak Peygamberlerine ters düşmeleri ve çokça soru sormaları nedeniyledir. Dolayısıyla size bir şeyi yasakladığım da ondan kaçınınız. Bir şeyi emrettiğimde gücünüz yettiğince onu yerine getiriniz.''

Yüce Allah kur-an'ı Kerim'de şöyle buyuruyor:
''Onun (peygamberin) emrine ters düşenler, başlarına bir belanın gelmesinden veya can yakıcı bir azabın gelmesinden sakınsınlar'' (Nur Suresi-63. Ayet)
*********************************************************************************
Bugün ki tarif klasik patatesli köfte tarifi. köfteler köfte harcıyla hazırlandı, fakat isteyen aşağıdaki köfte tarifini uygulayabilir.



PATATESLİ KÖFTE TARİFİ:
Malzemeler:
•1 kg dana kıyması
• 1 paket köfte harcı
• 5 adet orta boy patates
• tuz
• salça
• zeytinyağ

FIRINDA PATATESLİ KÖFTE YAPILIŞI:

• Kıyma ve köfte harcı paketin arkasındaki tarife göre hazırlanır, köfte şekli verilir bir kenara konur.
• Patatesler elma dilimi şeklinde doğranır fırın tepsisine konur yağ ve tuz eklenir, karıştırılır.
• Patatesler fırında 180 derecede (fırından fırına değişir) ara ara karıştırılarak pişirilir.
• Köfteler pişen patateslerin üzerine sıralanır, üzerine bir kasede yarım çay bardağı ılık su ile eritilen salça konur, göz kararı su eklenir köfteler pişene kadar fırında tutulur, sıcak servis yapılır.

Eğer fırında patatesli köfte tarifinin  köftelerini harçla yapmak istemezseniz bu vereceğim tarifi rahatlıkla yapabilirsiniz.

• 1 kg kıyma
• 1 adet iri soğan
• 1 yumurta
• Yarım bayat ekmek içi (ufalanmış) (1 su bardağı galeta unu da olur)
• 1 tatlı kaşığı dolu dolu kimyon
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• Yarım demet maydanoz (incecik doğranmış)
• tuz

• soğan rendelenir ekmek içi ve yumurta buluşturulur, güzelce yoğurur gibi karıştırılır.
• Kalan malzemelerde eklenir 15 dk yoğrulur köfte şekli verilir ve dilenen şekilde pişirilir.
Afiyet Olsun...

Comments:10

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Özellikle patateslere bayıldımmmm.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim arkadaşım.

    YanıtlaSil
  3. Mutfağımızın klasiklerinden, ve rağbeti hiç azalmayacak bir tarif canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ablacım doğru söyledin gerçekten de klasik bir yemek, çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. tatlım ellerine sağlıkkk:)
    sıksık yapıyorum bende fırında daha güzel oluyor:)
    sevgiler..
    öpücükler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz'cim çok şekersin, teşekkür ederim.

      Sil
  6. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. elinne sağlık canım harika olmuş.
    nerelerdesin huuuuuu:)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba sayfanızı gezerken hatmışı (kırnışı) gördüm.Aslında çeçen yemeğidir. Biz kırmızı etle yaparız unda kepekli olmalı. Sizinde söylediğiniz gibi bağışıklık yapıyor. Hatmışı eşimle evlendikten sonra yapmaya başladım,çok sevdim. Herkeze tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  9. resmen yemek için davet eden bir kare olmuş bu fotoğraf, nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.