Pazı Sarması
Posted on 19 Ocak 2011 Çarşamba
|
28 Comments
herkese mutlu günler...geçen gün pazı sarması yaptım.ilk başta tereddüt etmeme rağmen çok güzel ve kolay bir sarma oldu .yaprak sarmasını kesinlikle aratmayacak lezzette yapraklar yumuşacık....lafı fazla uzatmadan hemen tarife geçiyorum....ha birde malzemelerde ölçü vermiyorum kendinize göre ayarlayın....
Malzemeler:
2-3 demet pazı
iç malzemesi:
dereotu
maydanoz
kuru nane
kuru soğan
salça
kimyon
karabiber
tuz
pirinç
yağ
yapılışı:
bir tencerede veya kettle de suyu kaynatın. pazı yapraklarını saplarından ayırın.(saplarını atmayın onlardan yemek yapın) yaprakları sıcak suya batırın (sakın yaprakları kaynatmayın)1-2 dk sıcak suda tuttuğunuz yaprakları çıkarın süzgüye alın.
sarmanın iç malzemelrini hazırlayın.
sarmak için aldığınız yaprağın iç kısmına iç koyun ve kenarlarını katlayıp yaprak sarması gibi sarın.
tencereye yaprakların saplarından koyun üzerine sardığınız pazıları dizin.hepsi bittikten sonra sarmaların üzerine porselen bir tabak koyun sarmaların üzerine çıkacak kadar da su koyduktan sonra 25-30 dk pişirin
Afiyet Olsun....
Malzemeler:
2-3 demet pazı
iç malzemesi:
dereotu
maydanoz
kuru nane
kuru soğan
salça
kimyon
karabiber
tuz
pirinç
yağ
yapılışı:
bir tencerede veya kettle de suyu kaynatın. pazı yapraklarını saplarından ayırın.(saplarını atmayın onlardan yemek yapın) yaprakları sıcak suya batırın (sakın yaprakları kaynatmayın)1-2 dk sıcak suda tuttuğunuz yaprakları çıkarın süzgüye alın.
sarmanın iç malzemelrini hazırlayın.
sarmak için aldığınız yaprağın iç kısmına iç koyun ve kenarlarını katlayıp yaprak sarması gibi sarın.
tencereye yaprakların saplarından koyun üzerine sardığınız pazıları dizin.hepsi bittikten sonra sarmaların üzerine porselen bir tabak koyun sarmaların üzerine çıkacak kadar da su koyduktan sonra 25-30 dk pişirin
Afiyet Olsun....
Çooook severim pazı sarmasını nasılda canım çekti bak şimdi:)nefis olmuş arkadaşım ellerine sağlık yiyenlere afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilpazıyı hiç dolmada kullanmamıştım ama ilk fırsatta aklımda..
YanıtlaSilellerine sağlık canımm..
çok severim pazı sarmasını aklıma düşürdün yarın manavdan alıp bende yapayım inşallah. ellerine sağlık
YanıtlaSiloffff.bende bayılırım.helede yoğurtla harika olur.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilşimdi orda , o masanın başında, ve tabağa çook yakon olmak vardı :)) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilNefis bir lezzet eline sağlık.
YanıtlaSilGercekten lezzetli görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilhımm enfes olmuş canım benim afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgileer
AMa ben bayiliriyorum paziya,,, Iyi de burada yok kiiii... Ellerine saglik arkadasim, sana afiyetler olsun...
YanıtlaSilO çataldakini ben alayım:) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık sarmalar nefis olmuş...
YanıtlaSilNefis tatlarınız için bende ödülünüz var bekerlim.
kim hayır diyebilirki en azından ben değil:)
YanıtlaSilsevgiler...
pek lezzetli görünüyor. afiyetle.
YanıtlaSilayy ayyy işte ben buna bittim !!
YanıtlaSilbizim evde yapamıyoruz malum kocamda ülser var yerse yanıyor adamcağız.bizde bu nedenle hasret kaldık ahhh ahhhhhhhhhh
En sevdiğim lezzetlerden biridir. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilLezzet Sarayım, nasıl yumuşacık olur bu değil mi..Yaprak sarmasından daha çok severim inan..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilpazı sarması benim de kış için sevdiğim bir tat. Lahana ile birlikte yapar annem. Ben bir de bulgurlusunu yapıyorum onu da tavsiye ederim.
YanıtlaSilsevgiler..
Elinize sağlık, nefis görünüyor. Ben de çok severek yaparım ama iç malzemesini yarım pişiririm. Sebze yemeyen kızım yaprak sarması zannerek bayıla bayıla yemişti. "Anne bu yapraklar yumuşacık" diye de yorum yapmıştı. Neyse ki şimdi pazı olduğunu biliyor ve severek yiyor. Size afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Pazı olaydı yapardım. Eşim de seviyor böyle sarmaları.
YanıtlaSilEn sevdiğim yemek çeşidi dolmalardır.Kendine has lezzetiyle pazı dolması da harika oluyor elinize,emeğinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle...
pazıyı çok severim hele ki yoğurtla:))))görüntü yine müthiş....
YanıtlaSilyemeyeli uzun zaman oldu aklıma düşürdün ellerine sağlık
YanıtlaSilBende pazi sarmasi hic yapmadim asma yapragindan daha yumusak oluyor galiba
YanıtlaSilelinize saglik tadini merak ettim
Benim de çok sevdiğim bir dolmadır. Çok lezzetli olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmmmm çok güsel..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilPazı sarmasına bayılırım hele yanında yoğurtta olursa. Süper olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilmerhabalar nasılsınız.. sayfanız ve yemekleriniz harika ellerinize sağlık..
YanıtlaSil61. porselendemlik çay saati etkinliği ev sahibiyim, katılırsanız sevinirim sevgilerrrrr
http://merakiyidir.blogcu.com
Pzaı sarması harika görünüyor ne de lezzetli olur değil mi?ellerine sağlık. Her bulduğumda almaya ve sarmaya çalışırım.Görüşmek üzere sevgiyle kal.
YanıtlaSil