> | | | | | | | > Levrek Balığı (elektrikli mangalda)

Levrek Balığı (elektrikli mangalda)

Posted on 14 Ocak 2011 Cuma | 10 Comments


Tüm ziyaretçilerimin,tüm izleyenlerimin cumaları mubarek olsun .bu gün sırada levrek balığı var arkadaşlar.çok besleyici bir balık bilhassa çocukların çokça yemesi gereken bir besin maddesi.....
Yağda pişirmek,ağır olduğundan bu sefer biz mangal da pişirmeyi tercih ettik.

Malzemeler:
1 kg levrek balığı
1 fincan kadar sıvı yağ
arzuya göre kekik(ben kullanmadım)

Yapılışı:
balıklar güzelce temizlenir,yıkanır suları süzülür.
daha sonra balıklar tek tek bıçak yardımıyla iki yüzünden de çizilir.
yağ ve tuz eklendikten sonra iyice karıştırılır, balığa yedirilir.varsa elektrikli mangalda yoksa ateşte balıklar pişirilir .bol yeşillik ,salata eşliğinde servis edilir.
Afiyet Olsun............

Comments:10

  1. Balığa bayılırım,ellerinize sağlık,üzerine de armutlu turtandan bir dilim aldım canım,hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  2. afiyet bal şeker olsun:) bende bu akşama pişiricem buzluktan çıkardım:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı cumalar canım..
    Elektirikli mangalım yok ama,fırında yapabilirim sanırım :)
    Ellerine sağlık,afiyet şifa olsun..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. canım mutlu günler dilerim:)
    balıkların nefis görünüyor..
    fırında da benzer bir sonuç alınır sanırım hım? bizim elektrikli mangalımız yok daa:(

    YanıtlaSil
  5. sevgili Zeliha ve sevgili Deniz bence de fırında aynı lezzeti yakalayabilirsiniz fırın telinde de pekala pişer değil mi .bu benim aklıma gelmemişti çok teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı cumalar:) Ellerinize sağlık balık nefis olmuş. Balığın üstüne sizin nefis sıvıyağlı irmik helvasıyla çay ne de güzel gider hala aklım irmik helvasında en kısa zamanda yapacağım:) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. BU ARALAR CANIM NASILDA BALIK İSTİYORDU HEM DE MANGAL:)
    ELLERİNE SAĞLIK.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. Lezzet Sarayım; biz kızartmayı unutalı yıllar oldu inan. Biliyorsun hamsi ve tekiri bile yağsız tavada yapıyorum ben. En güzeli bu. Ellerine sağlık, biz de balığa bayılırız..

    YanıtlaSil
  9. Balığım her çeşidini çok seviyoruz ailece. Ben çoğunlukla fırında yapıyorum ama tabi mangalın tadı başka :) Elinize sağlık....

    YanıtlaSil
  10. her gün balık yiyebilirim hiç bıkmam o kadar diyeyim yani

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.