Şöbiyet Tarifi
Posted on 13 Ağustos 2014 Çarşamba
|
4 Comments
Bayram da yaptığım şöbiyet tatlısı
Şöbiyet tarifi
Malzemeler:
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2 yumurta
• 1 silme çay kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı sirke
• Yarım paket kabartma tozu
• 5 bardak un
Kreması
• 4 su bardağı süt
• 6 yemek kaşığı irmik
• 4 yemek kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı nişasta
Şerbet
• 4,5 bardak şeker
• 4,5 bardak su
• çeyrek limon suyu
• Ceviz
Şöbiyet yaapılışı:
• Hamur malzemeleri yoğurma kabına konur ve azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
• Krema malzemeleri tencereye konur karıştıra karıştıra pişirilir soğumaya bırakılır
• Şerbet malzemeleri tencereye konur ve orta koyulukta bir şerbet pişirilir ve soğumaya bırakılır.
• Hamur yirmidör bezeye ayrılır yuvarlanır. onikişerli iki gruba ayrılır. tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve araları bol nişastayla nişastalanır.
• On ikili grubun biri alınır ve merdane yardımıyla büyültülür. ve karelere kesilir bir kenarına bir tatlı kaşığı krema konur ve bir tatlı kaşığı ceviz konur üçgen şeklinde kapatılır kenarları fazla bastırılmaz ve fırın tepsisisne fazla boşluk bırkmadan dizilir. diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlandıktan sonra bir paket margarin eritilir ve heryerine gelecek şekilde hamurların üzerine dökülür.
• 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
• Fırından çıkardıktan on dakika sonra soğumuş şerbet üzerine gezdirilir. iki üç saat sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
ellerine sağlık canım harika görünüyor tatlın çok severim şöbiyetii :))
YanıtlaSilDenizcim teşekkür ederim arkadaşım :))
SilElinize sağlık benim çok sevdiğim ve benimde bayramlarda yaptığım bir tatlı.
YanıtlaSilDerya hanımcım o halde sizinde ellerinize sağlık. Ayrıca teşekkür ederim...
Sil