> | | | | | | | > Büryan Pilavı (mişoriz)

Büryan Pilavı (mişoriz)

Posted on 4 Ağustos 2014 Pazartesi | No Comments


Denenmesi kesin olan lezzetlerden biriside bu pilav... Şimdiye kadar büryan yapmadıysanız en kısa zamanda deneyin.

Büryan pilavı

Malzemeler.

• 3 su bardağı baldo pirinç
• 3 adet kalçalı but ( bütün tavukta kullanılabilir)
• 6 su bardağı tavuk suyu
• 50 gr tereyağ
• Tuz



Büryan pilavı yapılış

• Tavuklar yıkanır tencereye konur ve üzerine yeteri kadar su ve tuz konup haşlanır.
• Pirinç sıcak suyla pişirmeden yarım saat önce ıslatılır. sürenin sonunda pirinçler güzelce yıkanır  ve suyu süzüldükten sonra, pilavı pişireceğiniz fırın tepsisine iyice yayılır. üzerine tereyağ doğranır, altı su bardağı tavuk suyu konur eğer tavuk suyunun tuzu az ise tuz eklenir etleri de üzerine dizildikten sonra 200 derecede suyunu çekip tavuklar hafif kızarana kadar pişirilir.



Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Leave a Reply

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.