Tava Katmeri
Posted on 14 Mart 2014 Cuma
|
5 Comments
Tava katmeri tarifi
Malzemeler:
• 5 su bardağı un
• su
• tuz
iç malzemesi
• dilenen iç kullanılabilir ben beyaz peynir ve maydanoz kullandım.
Tava katmeri yapılışı:
• Un yoğurma kabına alınır tuz eklenir ve azar azar su ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur.
• Yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur üçe bölünür ve her bir beze kalın olacak şekilde merdaneyle açılır ve sıvı yağla yağlanır.
• Yağlanan hamur resimdeki gibi yuvarlanır hafif sıkarak yağla hamur bir birine geçmesi sağlanır ve iki ucundan içe doğru kıvrılarak ortadan ikiye kesilir.
• Kesilen bezeler unlanmış zeminde tava büyüklüğünde açılır. Hafifçe yağlanan tavaya konur.
• İç malzemesinden de konduktan sonra üzerine açılan diğer hamur da konur ve orta ateşte kızarana kadar alt üst ederek pişirilir.bütün hamura bu işlem uygulanır.
• Sıcak servis edilir. Ayrıca hamurları iç koymadan tek tek olarak ta pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...
nefis bir börek, eline sağlık.
YanıtlaSilHER UĞRADIĞIMDA PERİŞAN EDİYORSUN SEN BENİ LEZZET SARAYIM:))ELLERİNE SAĞLIK ŞU AN AÇIM AÇ...:)SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis görünüyor böreğin..
afiyetle..
mis mis eline sağlık canımmm
YanıtlaSilEllerine sağlık katmer yapmayı biliyorum ama bunun pişirilişi daha ilginç sevgiler...
YanıtlaSil