Bisküvili Muzlu Piramit Pasta
Posted on 4 Mart 2014 Salı
|
3 Comments
Yine güzel bir lezzet... Bence bu pastayı kesinlikle denenecekler listesine eklemelisiniz...
Bisküvili muzlu piramit pasta tarifi
Malzemeler:
• 2 paket petite beure bisküvi
• 5 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı dolu dolu un
• 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
• 1 su bardağı şeker
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1 yemek kaşığı margarin
• 2 adet muz
• Üzerine hindistan cevizi
Bisküvili muzlu piramit pasta yapılışı:
• Tencereye un, şeker, nişasta, kakao konur üzerine yavaş yavaş süt eklenir bu arada topaklanmaması için hızlıca karıştırılır.
• Tencere ocağa alınır, karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebiye margarin eklenir ve mikserle bir kaç dakika kaıştırılır.
• Tezgahın üzerine streç film serilir üzerine resimde görüldüğü gibi üç adet bisküvi yan yana dizilir.
• Uzunlamasına de beş adet olacak şekilde dizilen bisküvilerin üzerine krema sürülür.
• bir kat bisküvi daha dizilir ve tekrar krema sürülür.
• Üçüncü kat bisküviler sadece iki kenardaki bisküvilerin üzerine dizilerek ortası boş bırakılır.
• Kenardaki bisküvilerin üzerine de krema sürüldükten sonra ortaya muzlar konur ve streç film iki kenarından kaldırılarak üçgen olacak şekilde muzların üzerine kapatılır.
• Streç filmle sıkıca sarılan pasta dolapta 1-2 saat bekletildikten sonra servis tabağına alınır ve kalan kremayla dışı kaplanır. Üzerine bolca hindistan cevizi serpilir.
• Tekrar dolaba kaldırılan pasta 1 saat daha dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
• Dışını kaplayacağınız krema donmuş olacaktır biraz sütle o kremayı mikserle çırparak eski haline getirebilirsiniz.
Afiyet Olsun. Şükrünüz bol Olsun...
hımmm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilÇok eski ama çokta sevilen bir tarif bizde bayılıyoruz ama yayınlamadığımı farkettim ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçocukluğumuzun lezzeti hey gidi :)
afiyetle..