Doğum Günü Pastası
Posted on 19 Mart 2014 Çarşamba
|
1 Comment
Herkesin beğendiği nefis bir doğum günü pastası tarifi...
Doğum günü pastası tarifi
Malzemeler:
Pandispanyası için:
• 5 yumurta
• 4 türk kahvesi fincanı şeker
• 5 türk kahvesi fincanı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Ara kreması için:
• 3 su bardağı süt
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nişasta
• Yarım su bardağı şeker
Üzerine:
• 1 paket hazır pasta kreması
• Yada 2 poşet krem şanti
• Paketi üstünde yazdığı miktarda süt
Doğum günü pastasının yapılışı:
• Pandispanya için şeker ve yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır.ardından bir kabın içine elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilya üç seferde çırparak hamura karıştırılır.
• Hamur yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür sert bir zemin üstüne tepsi yavaşça bir iki kere vurulur içindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
• 175 derecede pişirilir. ilk yirmi dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.
• Ara kreması için şeker ve yumurta tencereye konur ve bir kaç dakika çırpılır.
• Un ve nişasta eklenir tekrar çırpılır. Süt eklendikten sonra ocağa alınan tenceredeki malzemeler karıştırılarak pişirilir.
• Pişen pandispanya soğumaya başlayınca enine ikiye bölünür.
• Bir su bardağı süt yada şekerli suyun yarısı ile ilk pandispanya katı ıslatılır, ara kreması sürülür ve ikinci pandispanya üzerine kapatılır.
• Hazırlanan şerbet ile ikinci kat pandispanya da ıslatıldıktan sonra önceden hazırladığınız üst kreması da üzerine sıvanır düzeltilir ve dilenen şekilde süslendikten sonra dolaba kaldırılır.
• 2-3 saat buz dolabında bekleyen pasta servise hazırdır.( pasta dolapta bir gece beklerse ertesi güne tadı ikiye katlanıyor buda bir püf noktası)
Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...
Geççekten çok lezzetli olmuşa benziyor eline sağlık sevgiler...
YanıtlaSil