Fırında Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
Posted on 3 Mart 2014 Pazartesi
|
2 Comments
Fırında cevizli tahinli kabak tatlısı tarifi
Malzemeler:
• 1 kg kestane kabağı
• 2,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı tahin
• 1 kase iri dövülmüş ceviz
Fırında cevizli tahinli kabak tatlısı yapılışı:
• Kabaklar soyulur ve doğranır aralarına şeker serperek tencereye dizilir.
• 1-2 saat bekletilir. sulanan kabaklar ocağa konur ve bir iki taşım kaynadıktan sonra fırın tepsisine dökülür.
• Fırında suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
• Üzerine tahin gezdirilir ve iri dövülmüş cevizler de eklendikten sonra afiyetle yenir.
Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...
aman allahim görüntüsü bile muhtesem ve eminim tadida harikadir.Cokkk canim cekti keske evimde olsamda bende yapabilsem :(( en son yaptigimda herkese dagitmisdim cok begenilmisdi hatda kaymak ve dondurmaylada süslemisdim ohhhh yemede yaninda yat sanki :) kabak tatlisi sevmeyen esim bile hastasi oldu :)
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
Güzel gül beğenmene sevindim böyle yorumlar iyi geliyor :))
YanıtlaSil