> | | | | | | | | > Yılbaşı Çılgınlığı

Yılbaşı Çılgınlığı

Posted on 25 Aralık 2012 Salı | 7 Comments

Peygamber efendimiz (sav) buyuruyor ki;

''Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır.
Bizden başkasına benzemeye çalışan bizden değildir.''
Son günlerde bloglar da birbirinden farklı yılbaşı etkinlikleri görür oldum.Hristiyanlara ait bir gelenek olan yılbaşı kutlamasını nasılda müslüman olarak bu kadar çabuk benimseyip kabullendik, anlamıyorum.
Yılbaşı akşamlarında eğlence adı altındaki rezillikler müslümanlar tarafından nasıl bu kadar normal görülebilir ki. O patlatılan şampanyalar içilen şaraplar tokuşturulan kadehler hepsi müslümanım diyene Yüce ALLAH'ın haram kıldığı yasaklar değil mi? Kur-an da buyrulur ki:
Şeytan içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi ALLAH' anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz ( bunları yapmaktan ) vazgeçtiniz değil mi? (maide 91)
Rabbim insanlara zararlı olarak gördüğü haram kıldığı bu yasaklar nasıl bu şekilde su gibi içilir hiç mi içenlerin kalpleri cızırdamaz anlamıyorum
Onlar kuranı düşünmüyorlar mı? yoksa kalplerinin üzerinde kilitleri mi var? ( Muhammed. 24)

21 Aralık saçmalığı
Daha dün 21 aralık ta kıyamet kopacağı korkusuyla Kur-an da yazmayan ve yine dinle hiçbir alakası olmayan şirince ye bilmem nereye kaçılmadı mı ne çabuk geçti kıyamet korkusu. yirmibir aralıkta kıyamet kopmadı diye sanılmasınki artık hiç kopmayacak elbet bir gün o gün de gelecek işlenen günahların hesabı verilecek.
madem böyle bir korku yaşandı her şey bitti de mi tekrardan günahlar için planlar yapılmaya başlandı.Yok yılbaşı sofrası, yok yılbaşı teması, yok yılbaşı ağacı, yok yılbaşı süsü bunların hepsi müslümanların yapmaması gereken şeyler.Hristiyanlara özenmeyelim, onları müslümanlığa özendirelim.yine kur-an da buyurulur ki;

Biz israiloğullarına kitap,hüküm ve peygamberlik verdik.onları güzel rızıklarla besledik ve kendilerini alemlere üstün kıldık. Ve onlara din konusunda açık bilgiler gönderdik.Onlar kendilerine bilgi geldikten sonra sırf aralarındaki çekememezlik yüzünden ayrılığa düştüler. Şüphesiz, Rabbin kıyamet günü ayrılığa düştükleri konularda aralarında hüküm verecektir.
Sonra sana da bu konuda belirli bir şeriat verdik; sen ona uy bilmeyenlerin keyfine uyma. Çünkü onlar seni ALLAH'ın azabından kurtaramazlar. Hiç şüphesiz zalimler birbirlerinin dostlarıdırlar, buna karşılık ALLAH günahtan kaçınanların dostudur. (Casiye 16-19)
Rabbim bizi de günah işlemekten korkan kullarından etsin (AMİN)

Peki yılbaşı nasıl kutlanır
Düşünün bir kere! 21 Aralıkta kıyamet gerçekten kopmuş olsaydı belki bizler şu anda mahkeme-i kübrada olacaktık (değil ki yılbaşı düşünmek) işlediğimiz günahlardan hesaba çekiliyor olacaktık.Peki nasıl vereceğiz biz bu günakların hesabını hiç düşündünüz mü?? (düşünmediyseniz bir düşünün derim)sonuçta hepimizin işlediği günahlar var.
Eğer illa da yılbaşını kutlamak istiyorum diyorsanız bunu ALLAH'ın rızasına uygun bir şekilde yapabiliriz
misal:
• tövbe ederek
•kuran okuyarak
•nafile yada kaza namazları kılarak
• dua ederek
• bol bol salavat çekerek
Ya Rabbi! bize bu yılı hayırlı bir yıl kıl,sana karşı itaatkar kullar eyle.daha az günah işlemeyi bize nasip et (AMİN)
Yılbaşın akşamlarında içilen, açılan her içki şişesinin parası nereye gidiyor hiç düşündünüz mü? Normal zamanda çok üzüldüğümüz müslüman kardeşlerimiz var ya hani Gazze de Filistin de Suriye de Irak ta işkence gören silahlarla bombalarla katledilen. İşte o yılbaşı akşamlarında  (normal zamanlar da da)  hristiyan özentisi kişilerin su gibi tükettiği içkilerin ve daha neler nelerin paraları bu müslüman kardeşlerimizi öldüren silahlara gidiyor. Böyle söyleyince her bir kurşunda acaba benimde param var mı diye bir dur düşün EY MÜSLÜMAN ve bir kez daha düşün buna alet olmak istermisin? Bir gece eğleneceğim diye bütün bir ahiretini mahvetmeye değer mi???
Birde milli piyango biletleri var yılbaşının vazgeçilmesi olmazsa olmazı
Yılbaşı çekilişlerinden hiç müslümana fayda gelir mi.siz daha önce duydunuz mu milli piyango kazanan insanların mutlu olduğunu. Ne demişler ''ahlı para'' herkesin ah keşke bana çıksa dediği. tüyü bitmemiş yetimin de o parada hakkı bulunan bir para hiç hayır getirir mi? çoğunlukla duyarız yada gazeteler de okuruz milli piyango talihlisi her şeyini kaybetti ,milli piyango kazanan adam iflasın etti,neden çünkü o haram para, haram bir gelir bin götürür.bir kere evde ki huzuru mutluluğu yok eder.bir insan harama bulaştı mı yavaş yavaş verem hastası gibi yok olur gider hatta yuvası bozulan çoluğunu çocuğunu kaybeden bile var.en son bir de bakmışsın hiçbirşeyin kalmamış haram olan o milli piyango parası maddi manevi nevar ne yoksa hepsini silip götürmüş o yüzden bulaşmamak en hayırlısı...
Söylenecek konuşulacak  daha çok şey var ama yazıyı daha fazla uzatıp sizleri sıkmak istemiyorum
Son olarak sizlere bir yılbaşı menüsü yazmak istiyorum

• içki + ateş
• eğlenmek +  ateş
• piyango bileti + ateş
• müslümanların göz yaşları.....


Etiketler:
yılbaşı nasıl kutlanır,yılbaşı nedir,yılbaşı kutlamak günah mı, yılbaşı müslümana yakışır mı, yıl başı çılgınlığı, yılbaşı kutlamak günah mı, yılbaşında ne yapmalı,yılbaşı menüsü,yılbaşı saçmalığı,yılbaşı kulanmaz,yılbaşı günahtır,müslümana yılbaşı kutlamak yakışmaz,yılbaşı,yılbaşında ev de ne yapılır,milli piyango haram mı,milli piyango günah mı,milli piyango

Comments:7

  1. Allah razi olsun kardesim cok güzel anlatmissin izin verirsen senin adinla bunu benim sayfamdada paylasmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette paşa sofram yayınlaya bilirsin. Ne kadar çok insan okursa o kadar iyi olur.ALLAH senden de razı olsun.

      Sil
  2. Çok doğru ve güzel bir yazı paylaşmışsınız, Allah razı olsun ve sayınızı arttırsın.

    YanıtlaSil
  3. Allah sizden de razı olsun cevher hanım. Rabbim daima bizi ona layık kullarından etsin inşALLAH

    YanıtlaSil
  4. Allah senden razı olsun...
    düşüncelerime tercuman olmuşsun...
    bu konuyla ilgili yazmak istiyordum bende
    senin bloğunda görünce sevindim açıkçası...
    hamd olsun ki hala bilinçli müslümanlar var...

    bir özentidir gidiyor müslümanım diyenlerde...
    Kaç kişi hicri yılbaşını kutladı merak ediyorum ben
    yada kaç gayrimüslim hicri yılbaşı tebriği yayınladı...

    Allah akıl sahibi, bilinçli müslümanlardan eylesin cümlemizi..
    Amin...

    YanıtlaSil
  5. AMİN Muhabbet sofrası. müslümanların yılbaşı hicri yılbaşı maalesef çoğu insan bunu bilmiyor bile.muharrem bir başkaları için sadece aşurenin başlangıcı.:(

    YanıtlaSil
  6. Allah razı olsun ne kadar güzel bir paylaşımda bulunmuşsunuz.bende sitemde bu konuyla alakalı neler yapabileceğimizden bahsetmiştim.bu geceyi mübarek günler gibi geçirmek lazım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.