> | | | | | | | > Patatesli Muska Böreği

Patatesli Muska Böreği

Posted on 12 Aralık 2012 Çarşamba | 13 Comments

 Yemek bloğu yamaya karar verdiğim de, bloğumun bana  bu kadar iyi geleceğini tahmin edemezdim. Başta sadece yemek tarifi yazıp yayınlamaktan ibaret olduğunu sandığım bu bloğun zamanla sanki bana terapi gibi olduğunu çevremde insanların beni takip etmesinin ne kadar önemli olduğunu fark ettim.İlk başlarda resim çekerken o kadar önemli olmayan amaaan tamam net çıktı ya yeter dediğim resimler şimdi benim için çok önemli. bir tabak olsun yanına koyacağım aksesuar veya sunuş şekli zamanla önem kazanmaya başladı.Daha bunu ne kadar devam ettiririm bilmiyorum ama uzun yıllar devam etmesini umuyorum.Tamam belki bir Julia Child değilim ama neden olmasın ki değil mi ama ? :-)  Şimdi gelelim muska böreğinin tarifine

Hani insan mutfağa girer de sanki sanat eseri yapmış edalarıyla mutfaktan çıkar ya işte tam da böyle bir böreğin üzerine geldiniz...


 Muska Böreğini  Tarifi:
Malzemeler:
• 5 su bardağı un
• 2 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı sirke
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine .
• 1 yumurta sarısı
• susam
içine:
• 3 adet orta boy patates
• tuz
• 1 çay kaşığı kara biber
yufkaları yağlamak için zeytin yağ yada eritilmiş tereyağ

Patatesli Muska Böreğinin Yapılışı:
• hamur malzemeleri su hariç bir kabın içine konur.
• suyu azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur, dört bezeye ayrılan hamur 10-15 dk dinlendirilir
• hamur dinlenirken içi hazırlanır.
• haşlanmış patatesler ezilir içine karabiber ve tuz konur karıştırılır.
• hamur tezgah üzerinde unlanarak incecik açılır, fırça yardımıyla yağlanır.dört parmak genişliğinde şeritler kesilir.
• uç kısımlarına patates konur ve muska şeklinde üçgen üçgen katlanır.
• üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir,200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
Lezzet sarayının notu:
her fırının kendine göre bir pişirme hızı sıcaklığı vardır.benim fırınım 200 derecede güzel pişiriyor siz fırınınıza göre ayarlama yaparsanız daha iyi olur.

Comments:13

  1. ellerinize sağlık galiba bide kendiniz açmışsınız.vallahi bravo.

    YanıtlaSil
  2. evet Mine hanım kendim açtım :)) nacizane hazır yufka kullanmaya mecbur kalmadıkça karşıyım doğrusu.. Böyle kendimi hada iyi hissediyorum. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Cok güzel görünüyor ellerinize emklerinize saglik afiyetler olsun.hayirli aksamlar canim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Gülcan Hanım'cım

      Sil
  4. El açması böreğin tadıda bir başka olur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten elde açılmış yufkanın tadı bambaşka oluyor.ben daima kendim açmaya özen gösteriyorum.sevgiler...

      Sil
  5. OOO elde açma yufka.Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin'cim teşekkür ederim.sevgiler

      Sil
  6. Mmmm börekler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık bayılırım muska böreğe sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Patatesli herseye bayılırım:) ellerine saglik

    YanıtlaSil
  9. s.a. lezzet sarayı sizin yandaki gibi fotolar yerleştiremiyorum nasıl yapacam yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
  10. çok severim patatesli börekleri. ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.