> | | | | | | | | | > Et Sote

Et Sote

Posted on 15 Aralık 2012 Cumartesi | 8 Comments

Dumanı üstünde mis gibi kokan et soteye kim hayır diyebilir ki ( tabi ki vejeteryanlar :))) Taze dana etinden yapılmış ağızda dağılan yumuşacık bir sote .buyurun tarife

Et sote tarifi:
• 1 kg dana kuşbaşı  (taze)
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• yarım fincan üzüm sirkesi
• 50 Gr tereyağ
• yarım çay bardağı sıvı yağ
• tuz
• 1,5 su bardağı sıcak su (gerekirse kullanılacak)
Et sote yapılışı:
• Etler tencereye konur. tereyağ, sıvı yağ, ve sirke eklenir.ocağın en küçük ve en kısık gözün konur.
• etler suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirilir. suyunu çektiğinde eğer sertlik varsa sıcak su ilavesi yapılır ve suyu çekene kadar tekrar pişirilir.
• tuz ve baharatları da eklendikten sonra etler hafif kızarana kadar ocakta tutulur ve sıcak servis yapılır.

Comments:8

  1. Elinize sağlık güzel görünüyor. Sirkenin etkisi nedir?

    YanıtlaSil
  2. Hülya'cım sirke eti yumuşatır gevrekleştirir

    YanıtlaSil
  3. Klasik ama hiç vazgeçemeyeceğimiz lezzetlerden biridir...

    YanıtlaSil
  4. sert eti pişirmesi çok zor oluyor dananın yumuşak tarafı var eğer o onursa yumuşaçık pişiyor ete kimse hayır demez elin der görmesin canım

    YanıtlaSil
  5. Et sote.. Her tür; balık, et, tavuk.. Hepsinin sotesine bayılırım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. evet kimse hayır diyemez böyle bir et soteye, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık. bende hayır demem doğrusu, nefis görünüyor. hayırlı geceler dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Mmm bayılırım et soteye, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.