Yabani İncir Reçeli
bu reçeli hep duyuyordum ama hiç yememiştim. Gerçektende çok güzel oluyor reçelden ziyade tatlı gibi şekerleme gibi oluyor, İçine de ceviz koyunca sanki aşure yiyormuşsun gibi bir tat oluyor insanın ağzında . ben bu reçeli yapalı çok oldu çoktan bitti. tarife geçelim .....
malzemeler
30-40 adet küçük boy yabani incir
5 bardak şeker
5 bardak su
1 kase ceviz
kaynamış su
yarım limon
yapılışı
incirler ikiye bölünür kaynayan suda 5 dk haşlanır ,süzülür .bu işlem üç defa tekrar ettirilir. incirler haşlandıktan sonra bir kenara konur, şerbet hazırlanır.şeker ve su tencereye konur iyice koyulaşana kadar kaynatılır ocaktan almadan önce içine yarım limon sıkılır.incirler ve cevizler şerbete konur karıştırılır sıcak sıcak kavanozlara doldurulur kapakları sıkıca kapatılır ve ters çevrilir soğuduktan sonra kavanozlar düzgünce bir yere kaldırılır.
not : eğer incirleri bütün yapmak isterseniz her haşlamadan sonra incirlerin içine dolan acı suyunu incirleri sıkarak boşalmalarını sağlayın.eğer sıkılmazda içleri acı kalır...
Afiyet Olsun....
ellerinize sağlık en sevdiğim reçeldir
YanıtlaSilYemesini çok sevdiğim ama pişirmesini hiç denemediğim bir reçel. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilben de hep yerim ama hiç denemedim:))
YanıtlaSiltarifiniz kolay görünüyor cesaret edip denemeli...
Ellerinize sağlık, sevgiler.