Tava Böreği
bu böreği ailece çok severiz vede sık sık yaparım hem kolay hemde çok lezzetli herkese tavsiye ederim pişman olmazsınız;))
malzemeler
4 su bardağı un
su +tuz
arası için ne arzu ederseniz (ben peynirli yaptım)
sıvı yağ
yapılışı
öncelikle hamur malzemelerini yağ hariç karıştırıyoruz.yumuşak bir hamur elde ediyoruz.15dk dinlendiriyoruz.bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz dinlenen hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.onu oklava ile büyültüyoruz büyülttüğümüz hamura 3yemek kaşığı yağ döküyoruz heryerini güzelce yağlıyoruz ve hamuru hafiften çeke çeke rulo yapıyoruz.rulo yaptığımız hamuru yağı heryerine işlesin diye elimizle sıkıyoruz hamuru ortadan ikiye bölüp,2 yuvarlak yapıyoruz. daha sonra bu hamurları tavamızın büyüklüğünde merdane ile açıyoruz yağladığımız tavaya bir kat hamuru koyuyoruz arasına iç malzemesinden koyduktan sonra öbür katınıda koyuyoruz.ocakta pişiriyoruz bir tarafı pişen böreği öbür tarafına çevirirken tavayı hafiften yine yağlıyoruz kızarana kadar pişirip ayran yada sıcak çay eşliğinde ikram ediyoruz.
afiyet olsun...