Kemal Paşalı Muhallebi
Posted on 14 Mayıs 2014 Çarşamba
|
No Comments
Evde kalan kemal paşa tatlılarını bu şekilde değerlendirmek çok lezzetli :). Sizinde artan kemalpaşa tatlılarınız varsa veya hem şerbetli hem sütlü tatlı yapmak isterseniz bu şekilde lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz. Bu tatlıyı hazır puding ile de yapabilirsiniz. diğer kemal paşa değerlendirmesi tatlımı görmek için buraya bakabilirsiniz. Kremalı revani tarifi için de buraya tık.
Kemal paşalı muhallebi tarifi:
Malzemeler:
• 3 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 1 yemek kaşığı un
•1 su bardağı kemal paşadan artan şerbet
( şerbet yoksa 1 su bardağı şeker)
• 1 paket vanilya
• 5-6 adet çilek
• 5 adet kemal paşa tatlısı
Kemal paşalı muhallebi yapılışı:
• Tencereye un, nişasta,vanilya ve süt konur karıştırarak pişirilir.
• Pişen muhallebinin içine önceden ezdiğiniz çilekler konur, karıştırılır. Şerbet eklenir tadı ayarlanır ( şerbet kullanmayacaksanız şekeri muhallebiyi pişirme esnasında ekleyin)
• Kaselere konan kemal paşaların üzerine muhallebi paylaştırılır, istenen şekilde süslendikten sonra buzdolabında soğumaya bırakılır.
• soğuyunca servis yapılır.
Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...