> | | | | | > Gömlek Dolması / Kuzu Ciğer Sarması

Gömlek Dolması / Kuzu Ciğer Sarması

Posted on 9 Mayıs 2014 Cuma | 2 Comments



Nefis bir yemek yapmak istermisiniz. Hem yapımı kolay hem sunumu. Tek kusuru var biraz yağlı. Yılda bir kaç sefer zarar etmez ama değilmi...

Kuzu gömlek dolması / kuzu ciğer sarması tarifi:

• 1 adet kuzu gömlek
• 1 el büyüklüğünde kuzu ciğer
• 1.5 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı su
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı kuru fesleğen
• 15 dal kadar maydanoz
• tuz
• sıvı yağ
• 3-4 yemek kaşığı kadar kırık yer fıstığı (çam fıstığıda olur)

üzerine
• 1 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı kadar yoğurt


Kuzu gömlek dolması / kuzu ciğer sarması yapılışı:

• Kuzu gömleğini sıcağa yakın suyun içinde bekletin yumuşasın.
• kuru soğanı yemeklik doğrayın çok az bir yağla tencereye alın ve kısık ateşte kavurun .
• Soğan kavrulurken ciğerleri küçük küçük doğrayıp soğana ilave edin.
• Ciğerler pişene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
• İyice yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ilave edin çok az kavurun. Dha sonra baharatlarını, tuzunu ve maydanozunuekleyin suyunu da ekledikten sonra fıstıkları üzerine serpiştirin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
• Kuzu gömleğini alın ve 15 cm boyunda ve eninde karelere kesin. bir kaseye kuzu gömleğini koyun içine pilavdan koyarak kenarlarını üzerine kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip kapatın.
• Üzerine yumurta ve yoğurdu karıştırıp sürün 230 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun Şükrünüz bol Olsun...

Comments:2

  1. Harika olmus elinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık bu biz Trakyalıların en meşhur yemeğidir tatmayan tadını anlıyamaz harika olur sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.