> | | | | | | | | > Evliya, Kamil Mürşit Diye Bir Şey Yok Diyenlere-Haksızlık Karşısında Susmayalım

Evliya, Kamil Mürşit Diye Bir Şey Yok Diyenlere-Haksızlık Karşısında Susmayalım

Posted on 17 Aralık 2012 Pazartesi | 9 Comments

'' Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.Acı da olsa gerçeği söyle.
Sizden biriniz bir münker (haksızlık,kötülük,zulüm) onu eliyle düzeltsin, gücü yetmiyorsa dili ile düzeltsin, buna da gücü yetmiyorsa kalbiyle buğz (nefret) etsin.Bu ise imanın en zayıf noktasıdır''  (müslim) Buyuruyor peygamber efendimiz.
Hadis-i şerif ten anladığımız üzere eğer bir kişi yada kişiler tarafından yapılan yanlışları gördüğümüz de nasıl davranmamız gerektiğini peygamber efendimiz bizlere göstermiştir.
Eğer ki biz susar böyle insanlara fırsat verirsek Allah korusun bu kişiler de imandan çıkarlar. Biz görevimizi yapacağız, uyarımızı yapacağız eğer dinlemek işlerine gelmezse yapabileceğimiz başka ne varsa onu yapacağız .eğer ki biri benim karşıma geçer de evliya diye bir şey olmaz.peygamber efendimiz den başka mürşit tanımam derse zaten peygamber efendimizin buyurduğu şu hadisler inşALLAH bu kişilere ışık olur diye umuyorum

''Benden sonra nebi (peygamber) gelmeyecek, alimler gelecek, halifeler gelecek,onlara tabi olan bana tabi olur. Onlara asi olan bana asi olur'' (buhari)

''Benim ümmetimin varisleri israiloğullarındaki nebiler gibidir''

''Kim bana itaat ederse muhakkak ki ALLAH'a itaat etmiş olur. Kim bana isyan ederse, muhakkak ki ALLAH' isyan etmiş olur. her kim imama ( kamil mürşide veya devrin imamına) itaat ederse muhakkak ki bana itaat etmiş olur. Her kim imama isyan ederse muhakkak ki bana isyan etmiş olur'' (ibni mace)

'' ALLAH (c.c) bu ümmete her yüz yıl başındadinini yenileyecek birisini (bir müceddid) gönderecektir'' (sünne-i Ebu Davut)

'' Bir imama biat edip de ona elinin ''safkasını'' ve kalbinin semaresini veren ( samimi olarak biat eden) kişi gücü yettiğince ona itaat etsin'' (müslim-ibni mace-abdullah b.hanbel)

''Her kim bir eli taattan çıkarırsa kıyamet günün de ALLAH' hiçbir hücceti olmadan kavuşur. ve her kim boynunda bir bey'at olmadığı halde (devrin kamil mürşidine bağlı olmadan) ölürse cahiliyye ölümü gibi bir ölümle ölür'' (müslim)

''Ashabı kiram Rasulullaha sordular: Ya Rasullallah zikre anahtar mertebesinde olanlar kimlerdir onları nasıl bilelim? 
Buyurdu ki:
Zikre anahtar olan kimseler şu kimselerdir ki, görüldükleri vakit ALLAH(c.c) HZ hatırlanır,yadedilir,zikrolunur. İşte bu salih ve nurlu kimseleri görünce ALLAH(c.c) anıyorsanız onlar zikrullahın anahtarıdırlar
ALLAH'ın bazı kulları vardır ki; onların bedenleri bu dünyadadır ama kalbleri arş altındadır''(cemiüssağir şerhi feyzül-ibni Mesud

bu hadisleri okuyup ta hala mürşid-i kamil yok derlerse ben diyecek söz bulamam.gerçi bu tip insanlar bu yazılanlara da eminim bir kulp bulur illaki kendi Cahil eliklerini gösterirler ama ne yapalım ben de bundan sonra bu şekilde karşılık veririm cesareti olan gelsin burada da alay etsin

Comments:9

  1. Çok guzel ve yerinde bir yazı olmus kardesim yanındayim.ben cevap yazmamistim siteye cunku fazla hadis ayet bilgim yok araştirsam bile telefondan nete girdigim icin yazmasi cok zordu.zaten yorumlarda bazı kardesler guzel cevaplar yazmislardi ama dedigin gibi onlarada bir kulp taktılar.o yuzden ben mucadele edemedim.artik tarif almayacagm ins.o siteden.tum kalbimle ben de evliyaullah a mursid i kamillere inaniyorum ve seni tum kalbimle destekliyorum kardesim...mekke gülü

    YanıtlaSil
  2. Mekke Gülü çok teşekkür ederim. ben de bundan sonra elimden geldiğince dilim döndüğünce dahası Rabbim izin verdikçe bu konulara ağırlık vereceğim. doğru bildiklerimi başkalarıyla da paylaşmalıyım diye düşündüm. :))

    YanıtlaSil
  3. arkandayız daima lezzet sarayı ablacım :) maneviyattan bir haber kişilerin biraz da olsa gerçeği görmeleri lazım..

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim Nur hanım. maalesef bazı kişiler ne kadar bilgilide olsalar maneviyattan yoksun olunca bir yere kadar gidebiliyorlar.

    YanıtlaSil
  5. siteye girdim ve hayretler içinde kaldım tekrardan ablacım.. site sahibi olan hanımefendi işine gelen inkar dolu yorumları yayınlıyor fakat insanların gözünü açacak yorumları yayınlamıyor.. şahsen kendim uzun bir yorum yazmıştım Abdulkadir Geylani hz. hakkında evliyalar hakkında gerçekleri yazmıştım.. fakat işine gelmediği için yayınlamamış.. hayret..

    YanıtlaSil
  6. Hayret edecek bir şey yok Nur'cum öyle yapıyor işte işine gelen yorumları yayınlıyor işine gelmeyenlerse anında delete. biz de onu herkes gibi alkışlayıp poh pohlasaydık bizim de yorumlarımız yayınlanırdı. ben daha önce ne kokar ne bulaşır şekilde yorum yapıyor dum yayınlanıyor du ne zaman ki gerçek yüzünü görmeye başladım itiraz seslerim çıkmaya başladı hanım hemencecik engelleyi verdi yorumlarımı. Bir de yazdığım onca yorum çıkmadı enson yorumlarım engellenmiş herhalde diye yorum yazmıştım o çıkmış.yani demek istiyor ki ben senin yorumlarını engellemedim bak bu nasıl yayınlandı.başkalarının gözünde öyle o en son çıkan yorumumu gören engellenseydi bu da çıkmazdı diyor.işte böyle ben de bundan sonra buradab sesimi duyurmaya gayret edeceğim.

    YanıtlaSil
  7. S.A bahsettiğiz siteyi biliyorum,bu tip insanlar mantar gibi türemeye başladı,Rabbim doğruyu en yakın zaman da göstersin.o hanım ne medrese eğitimi almış nede bir hocanın önüne oturmuş,kendi yağıyla kavrulanlardan.ilim olmayınca insanların kayması çok kolay oluyor,hele takip edenlerden hemen körü körüne inananlar insan bu kadar cahil olur diyorum.Ben sizin yorumlrı her zaman görüyordum ,aslında bu fikirlerini yazalı baya oldu yenimi farkettiniz.ben bu düşüncelere sahip olduğunu görünce çok soğudum yorum yazmıyorum.Aslında çok başarılı ama itikadı bozuk olduğu için yazık diyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ben de ilk mübarek günleri inkar edince anladim,ama en son ABDÜLKADIR GEYLANI hz dil uzatinca iyice nefret ettim Allah onu ahirette dostlarindan uzak etsin onu.(amin) Birde yemek tariflerini sanki ilk kendisi yapmis gibi yayinliyor,kadin sanki yemek fabrikasi gibi bütün gün bilgisayar basinda.Hic mi isi gücü yok,neyse bana ne onun sapikligi. :)
    Vallahi o günlerde seni tanisaydim keske sevindim gecte olsa bulduguma :)

    Selam ve dua ile...


    Yayinlayabilirsin cnm ;)

    YanıtlaSil
  9. s.a hayat cemreside aynı yolda dikkat.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.