Aşure Tarifi
Posted on 6 Aralık 2012 Perşembe
|
5 Comments
bu malzemelerden onbeş on yedi kg arası bir aşure çıkıyor
********************************************************************
Aşure tarifi
Malzemeler:
• 1,5 kg buğday
• 4 kg şeker
• yarım kg kuru fasulye
• yarım kg nohut
• 2 su bardağı pirinç
• 2-3 adet portakal yada mandalina kabuğu (mandalina olursa 4 adet kullanın)
• 1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
• 2 su bardağı kuru üzüm
• 2 adet elma
• 1 avuç karanfil
aşurenin üzerini süslemek için :
• ceviz, fındık,fıstık,susam,tarçın antep fıstığı,nar vs...
Aşure yapılışı:
• bütün kuru malzemeler akşamdan ıslatılır sabah ayrı ayrı düdüklü tencerede pişirilir.
• elmanın kabukları soyulur küçük küçük doğranır pişirilir.
• kuru üzüm güzelce yıkanır ve pişirilir
•mandalina yada portakal kabukları minik minik doğranır küçük bir tencere için de pişirilir.
•kuru kayısı da küçük küçük doğranır pişirilir
• pirinç yıkanır iyice lapa gibi olana kadar pişirilir
• karanfil bir cezve içinde kaynatılır süzülür sade suyu konur (karanfil aşureyi karartır)
• şeker ayrı bir yerde suyun içinde eritilir.
• pişirilen buğday kazana konur blendırla çekilir. blendır yoksa bir şekilde elde ezilir.
• kalan malzemelerin de suları süzülür sadece taneleri eklenir.
• karanfilin taneleri ayrılır sadece suyu konur. ayrı bir yerde hazırlanan şerbette kazana eklenir ve ocağa alınır kaynatılır
• aşurenin suyu koyuluğuna göre ayarlanır
• kaynayınca arada bir karıştırarak on dk kadar pişirilir, şekeri bütün malzemelerle özleştikten sonra aşuremiz servise hazır dır
Afiyet Olsun....
nefis görünüyor asuremizi yapip yedik ama böyle görünce tekrar yapasimda geldi :))
YanıtlaSilellerine saglik
harika görünüyor ellerinie sağlık olsada yesek sevgiler.
YanıtlaSilYaptım yedim ,getirdiler yedim yine de doymadım:) Allah kabul etsin.Nefis..
YanıtlaSilharika görünüyor canım çekti :)
YanıtlaSilbende beklerim :)
http://shoeeobsessionn.blogspot.com/
ellerinize sağlık çok zahmetli bi yemek yapmışsınız.
YanıtlaSil