> | | | | | | > Perpeç-Pırpeç (arnavut böreği)

Perpeç-Pırpeç (arnavut böreği)

Posted on 11 Ağustos 2010 Çarşamba | 24 Comments


HOŞ GELDİN ONBİR AYIN SULTANI, YA ŞEHRİ RAMAZAN .TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZANI MUBAREK OLSUN...bu böreği sahur için yaptım gayet tok tutan bir börek oldu ...

malzemeler
1 kg un
su -tuz

içi:
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı lor peyniri
2 yumurta-tuz

hamurların arasına sürmek için sıvı yağ

yapılışı
ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yoğrulur.12 eşit parçaya ayrılır 6 sı altına 6 sı üstüne olacak şekilde. altı hamur tabak büyüklüğünde açılır araları yağlanarak hamurlar tepsi büyüklüğüne gelene kadar elle büyütülür. yağlana tepsiye konur. iç malzemeside karıştırılır hamurun üstüne dökülür kalan hamurlarda aynı şekilde yapılır tepsinin üstüne konur kenarları fazla bastırmamak kaydıyla birleştirilir.üzeride yağlanan böreği 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir...soğuk karpuz - soğuk ayran veya sıcak çayla ikram edilir
Afiyet Olsun......

Comments:24

  1. ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  3. ELLERINE SAGLIK MISS GIBI OLMUS
    HAYIRLI RAMAZANLAR
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor mm :)
    Cici ramazanlar gülüm..

    YanıtlaSil
  5. değişik bir böreğe benziyor.. ellerine sağlık arkadaşım...
    hayırlı ramazanlar dilerim..

    YanıtlaSil
  6. öldürdün beni karnımda acıktı zaten aman aman kaçıyorum size afiyet ola:))

    YanıtlaSil
  7. Adını söylemesi zormuş ama, yapması çok kolaymış:)))
    Börek yapmak için pırasalı iç hazırlamıştım, hemen deneyeyim bu lezzetli böreği...
    merak ettim bu perpeç-pırpeç ne demek?
    Hayırlı ramazanlar, sağlıkla afiyetle...
    Ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ellerinize sağlık bu böreğin ismini daha önce hiç duymadım.Çok lezzetli görünüyor.
    Ayrıca ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duyamazsınız arnavut böreğidir :)

      Sil
  9. Kayınvalidem arnavut o yüzden bayılırım bu lezzete... ellerine sağlık...

    hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  10. ah çok yemişliğim
    ve sevmişliğim var :)))
    hayırlı ramazanlar-ellerine sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  12. Çok lezzetli görünüyor.
    Hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  14. merhaba,çok güzel görünüyor,elinize sağlık arnavut böreğinin pıralıs ve kıymalısıda çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  15. Çok hoş bir lezzet olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  16. citir citir iftar ve sahurda cayin yanina nefis olur elinize saglik
    bereketli iftarlar

    YanıtlaSil
  17. yaşasın Arnavut böreği.Kayınvalidem bir yapardı ki soğanlı domatesli dökülürdü tel tel ellerine sağlık çok severim

    YanıtlaSil
  18. böreğin her çeşidi güzel :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  19. nefis bir börek ben de severim yengem çok yapar :) bunlar hep böyle özlenen tatlar oluyor...

    YanıtlaSil
  20. NE LEZZETLİ BİR BÖREK.ELLERİNİE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  21. Tok tutmasının yanısıra çok da şahane bir börek olmuş.O peynirler nasıl da güzel gözüküyorlar öyle,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.