Perpeç-Pırpeç (arnavut böreği)
HOŞ GELDİN ONBİR AYIN SULTANI, YA ŞEHRİ RAMAZAN .TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZANI MUBAREK OLSUN...bu böreği sahur için yaptım gayet tok tutan bir börek oldu ...
malzemeler
1 kg un
su -tuz
içi:
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı lor peyniri
2 yumurta-tuz
hamurların arasına sürmek için sıvı yağ
yapılışı
ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yoğrulur.12 eşit parçaya ayrılır 6 sı altına 6 sı üstüne olacak şekilde. altı hamur tabak büyüklüğünde açılır araları yağlanarak hamurlar tepsi büyüklüğüne gelene kadar elle büyütülür. yağlana tepsiye konur. iç malzemeside karıştırılır hamurun üstüne dökülür kalan hamurlarda aynı şekilde yapılır tepsinin üstüne konur kenarları fazla bastırmamak kaydıyla birleştirilir.üzeride yağlanan böreği 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir...soğuk karpuz - soğuk ayran veya sıcak çayla ikram edilir
Afiyet Olsun......
ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK MISS GIBI OLMUS
YanıtlaSilHAYIRLI RAMAZANLAR
SEVGILER
Çok güzel görünüyor mm :)
YanıtlaSilCici ramazanlar gülüm..
değişik bir böreğe benziyor.. ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar dilerim..
öldürdün beni karnımda acıktı zaten aman aman kaçıyorum size afiyet ola:))
YanıtlaSilAdını söylemesi zormuş ama, yapması çok kolaymış:)))
YanıtlaSilBörek yapmak için pırasalı iç hazırlamıştım, hemen deneyeyim bu lezzetli böreği...
merak ettim bu perpeç-pırpeç ne demek?
Hayırlı ramazanlar, sağlıkla afiyetle...
Ellerinize sağlık, sevgiler...
Börek, börek, börek...
YanıtlaSilMerhaba ellerinize sağlık bu böreğin ismini daha önce hiç duymadım.Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilAyrıca ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Hayırlı Ramazanlar...
duyamazsınız arnavut böreğidir :)
SilKayınvalidem arnavut o yüzden bayılırım bu lezzete... ellerine sağlık...
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar...
ah çok yemişliğim
YanıtlaSilve sevmişliğim var :)))
hayırlı ramazanlar-ellerine sağlık.
sevgiler.
ellerine sağlık hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar.
Ellerine sağlık çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilmerhaba,çok güzel görünüyor,elinize sağlık arnavut böreğinin pıralıs ve kıymalısıda çok güzel oluyor
YanıtlaSilÇok hoş bir lezzet olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrrr....
YanıtlaSilcitir citir iftar ve sahurda cayin yanina nefis olur elinize saglik
YanıtlaSilbereketli iftarlar
yaşasın Arnavut böreği.Kayınvalidem bir yapardı ki soğanlı domatesli dökülürdü tel tel ellerine sağlık çok severim
YanıtlaSilböreğin her çeşidi güzel :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilnefis bir börek ben de severim yengem çok yapar :) bunlar hep böyle özlenen tatlar oluyor...
YanıtlaSilNE LEZZETLİ BİR BÖREK.ELLERİNİE SAĞLIK...
YanıtlaSilTok tutmasının yanısıra çok da şahane bir börek olmuş.O peynirler nasıl da güzel gözüküyorlar öyle,ellerine sağlık..
YanıtlaSilAfiyet olsun çok güzel
YanıtlaSil