İmam Bayıldı Tarifi
Posted on 11 Ekim 2014 Cumartesi
|
8 Comments
Patlıcanlar, domatesler bitmeden deneyin derim...
İmam bayıldı tarifi
Malzemeler:
• 5 adet kemer patlıcan
• 2 adet orta boy domates
• 1 adet kuru soğan
• 2,3 adet biber
• 2 diş sarımsak
• 1 tutam maydanoz
• Tuz, yağ
İmam bayıldı yapılışı
• Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlanarak bol sıvı yağda yumuşayana kadar kızartılır.
• Diğer taraftan soğan doğranır sarımsak doğranır tavaya konur kavrulur.
• Ardından biberler doğranır ve soğanlara eklenir.
• Domateslerde minik küpler halinde doğranır ve tavaya eklenir . tuz ilave edilir, domatesler de yumuşayınca maydanozlar ince ince doğranarak eklenir.
• Fırın kabına alınan patlıcanların uzunlamasına ortasına çizik atılır ve içi açtırılır.
• İçine hazırlanan iç malzemesi konur. kalan suyundan eklenir eğer suyu az gelirse kendiniz yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.
• Fırında üzerleri hafif kızarana kadar 15- 20 dk pişirin.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
Çok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilHandan'cım teşekkür ederim.
Silpatlıcanın her halini çok severim elinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilDerya'cım teşekkür ederim.
SilPatlıcanın ennnn sevdiğim hali, ellerinize sağlık... nefis görünüyor gerçekten de :)
YanıtlaSilAblacım sağolasın ;)
YanıtlaSilhımmm harika bir görüntü sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim nazik yorumunuz için.
Sil