> | | | | > Düdüklü Tencerede Kuzu Tandır

Düdüklü Tencerede Kuzu Tandır

Posted on 2 Ekim 2014 Perşembe | No Comments


Bayramda şöyle mis gibi yumuşacık lokum kıvamında et yemek isteyenler bu tarif tamda size göre....

Düdüklü tencerede kuzu tandır

Malzemeler

• 1 kg kuzu eti (kuşbaşı)
• 2 yemek kaşığı margarin
• kekik, kimyon, tuz
• 2 yemek kaşığı sirke

Düdüklü tencerede kuzu tandır yapılışı

• Etler tencereye konur üzerine margarin ve  konduktan sonra tencerenin kapağı kapağı kapatılır.
• Havası çıkınca çubuk indirilir ve kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. sürenin sonunda kapağı açılır tuz ve baharatlar eklendikten sonra eğer suyu varsa kapak kapatmadan suyu çekene kadar pişirilir.
• Etlerin suyu tamamen çekilince bir kç dk yağında kavrularak karamelize edilir.
• Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

Leave a Reply

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.