Düdüklü Tencerede Kuzu Tandır
Posted on 2 Ekim 2014 Perşembe
|
No Comments
Bayramda şöyle mis gibi yumuşacık lokum kıvamında et yemek isteyenler bu tarif tamda size göre....
Düdüklü tencerede kuzu tandır
Malzemeler
• 1 kg kuzu eti (kuşbaşı)
• 2 yemek kaşığı margarin
• kekik, kimyon, tuz
• 2 yemek kaşığı sirke
Düdüklü tencerede kuzu tandır yapılışı
• Etler tencereye konur üzerine margarin ve konduktan sonra tencerenin kapağı kapağı kapatılır.
• Havası çıkınca çubuk indirilir ve kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. sürenin sonunda kapağı açılır tuz ve baharatlar eklendikten sonra eğer suyu varsa kapak kapatmadan suyu çekene kadar pişirilir.
• Etlerin suyu tamamen çekilince bir kç dk yağında kavrularak karamelize edilir.
• Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...