Taze Fasulye Yemeği (kavurmadan)
Posted on 25 Eylül 2014 Perşembe
|
2 Comments
Taze fasulye yemeği
Malzemeler
• 1 kg taze fasulye
• 1 adet iri kuru soğan
• 2 adet iri domates
• 1 adet kırmızı salçalık biber
• 1 tatlı kaşığı tz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Sıvı yağ
• 1 su bardağı su
Taze fasulye yemeği yapılışı
• Taze fasulyeler temizlenir yıkanır. Düdüklü tencereye konur. Biber domates ve soğan doğranır fasulyelere eklenir.
• Tuz, şeker ve sıvı yağda konduktan sonra üzerine su eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
• Tencerenin havası çıktıktan sonra düdüğü indirilir ve 25 dk pişirilir.
• Yanında bol soğanlı domates salatasıyla servis edilir.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
Sağlıkla, neşeyle geçen bir bayram dileğiyle, bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Teşekkür ederim. Size de iyi bayramlar.
Sil