> | | | | | > Kolay Kemal Paşa Tatlısı

Kolay Kemal Paşa Tatlısı

Posted on 17 Temmuz 2013 Çarşamba | 2 Comments

 Öncelikle tüm islam aleminin ramazanı mübarek olsun. ramazandan çok önceden beri arşivi bekleyen çok kolay bir tatlı tarifi var bu gün iftar sofralarında misafirlerinize rahatlıkla suna bileceğiniz bir lezzet. Yiyen herkes tam not verdi. Deneyin pişman olmazsınız

Kolay kemal paşanın malzemeleri:
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1,5 su bardağı irmik
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Şerbet için:
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• 1 kaşık limon suyu

Kolay kemal paşa tatlısının yapılışı:
• Malzemeler yoğurma kabına konur kıvamlı bir hamur yoğrulur (un ve irmik az gelirse ekleyebilirsiniz)
• yumurta sarısı büyüklüğünde bezeler yapıp fırın tapsisine dizin 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
• şerbeti için su ve şeker bir kaba konur şeker eriyene kadar karıştırılır( şerbet kaynatılmayacak)
• Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbet dökülür tatlılar tekrar sıcak fırına konur.
• şerbeti tamamen çekene kadar bekletilir soğuyunca servis yapılır.
Afiyet Olsun...

Comments:2

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.