> | | | | | | > Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi

Posted on 30 Haziran 2014 Pazartesi | 4 Comments


Tüm islam aleminin ramazanı mubarek olsun. Nefis ve bir o kadar kolay bir lezzet eğer ciğer seviyorsanız rahatlıkla yapıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Arnavut ciğeri tarifi:

• 300 gr kuzu ciğer
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı kimyon
• süt
• tuz
• sıvı yağ
• 1 su bardağı un



Arnavut ciğeri yapılışı:

• Öncelikle ciğerin üzerindeki zarını soyuyoruz. Küp küp doğranan ciğere tuz, kimyon ve kekiği ekliyoruz.
• Üzerine hafif çıkana kadar süt koyuyoruz . Yavaşça karştırıp güzelce harmanladıktan sonra bu şekilde bir saat bekletiyoruz.
• Bir saatin sonunda ciğeri süzgüye alıp sütün süzülmesini bekliyoruz.
• Temiz bir poşete unu döküyoruz ve ciğerleri de ekleyip torbayı sallayarak unun her yere bulaşmasını sağlıyoruz.
• fazla unlardan kurtulmak için süzgüye koyup sallıyoruz.
• Sıvı yağ koyduğumuz tavaya ciğerleri ekliyoruz ve 2 dakikayı geçmeyecek şekilde kızgın yağda pişiriyoruz
•  Tabağa alıp sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...


Comments:4

  1. ellerine sağlık canım, sevmesem de eşim için yapıyorum bende o çok sever :)
    hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim sağol canım. İlj defa yapmama rağmen biz cok sevdik. Sanada hayırlı iftarlar...

      Sil
  2. off hemde ne severim ellerinize sağlık afiyet olsun size
    hayırlı ramazanlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Hanımcim bizde cok sevdik. Nazik yorumun içinde teşekkür ederim, sanada hayırlı Ramazanlar...

      Sil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.