malzemeler
Pages
31 Mayıs 2010 Pazartesi
Fırın Poşetinde Tavuklu Patates Yemeği
malzemeler
29 Mayıs 2010 Cumartesi
Kırniş (gınnış) (çerkez yemeği)
malzemeler
yarım kilo un
tuz su
bütün yada kişi sayısına göre tavuk budu
sarımsak (1 yada 2 baş)
yapılışı
hamuru mantı hamuru gibi yoğrulur.bezelere ayrılır.bezeler el ile oklava gibi yuvarlanır.bu hamurdan parmak ucu büyüklüğünde parçalar koparılır.koparılan hamurlar tezgahın üzerinde 3 parmakla açılarak yuvarlanır .temiz bir bez üzerine tek tek sıralanır .bir taraftanda tavuklar üzerini geçecek kadar suda haşlanır.haşlanan tavuğun üzerinde biriken yağı bir kaseye kepçe yardımıyla alınır.porsiyonlara ayrılır .tavuklarda birkaba alınır.öte yandan sarımsaklar soyulup dövülür ve porsiyonlara ayırdığımız tavuk sularına paylaştırılır.tencerede kalan tavuk suyunua birz daha su eklenir ve kaynatılır kaynayan suya tuz ekleyip hamurlar atılır yumuşayana kadar haşlanır .tabaklara bölüştürülür tavuk ve sarımsaklı tavuk suyuna batırılarak afiyetle hmm hmm yenir. afiyet olsun ben yapmaya gidiyorum arkadaşlar....:-)))))
Afiyet Olsun...
yorumlarınız benim için önemlidir.yorum yazarsanız sevinirim.
28 Mayıs 2010 Cuma
Tiramisu
malzemeler
1 adet hazır pasta tabanı (kakaolu)
2 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı şeker
bir büyük çay fincanı ılık su
1 kg süt
1 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
200 gr labne peyniri
kakao
yapılışı
pasta tabanını ayırıyorum birini tepsiye koyuyorum diğerinide tepsideki kekin etrafına kesip yerleştiriyorum. su ,şekerve nescafeyi karıştırıp kekin her yerini ıslatıyorum.diğer taraftan labne peyniri hariç bütün malzemeleri tek tek karıştırıp muhallebi pişiriyorum.pişen muhallebinin üzerine labne peynirini ekleyip blendırla iyice çırpıyorum ve kekin üzerine döküp düzeltiyorum.üzerini örtene kadar kakaoyu küçük bir elek yardımı ile serpiyorum. buz dolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyorum.
Afiyet Olsun
26 Mayıs 2010 Çarşamba
Patatesli Kek
24 Mayıs 2010 Pazartesi
Su Böreği
malzemeler
ben bu böreği borcam tepsiye yaptım .malzemelerde ona göre az tabii siz tepsinizin boyuna göre malzemeyi arttırın.
2 yumurta
yarım çay bardağından biraz fazla su
1 tatlı kaşığı tuz
un (ununu göz kararı koydum)
150 gr margarin(aralarını yağlamak için)
2 kg kadar kaynamış su
1 yemek kaşığı tuz
büyük bir kap soğuk su
yapılışı
yumurta tuz ve suyu bir kap içinde karıştırın. ununu ekleyin çok sert olmayan bir hamur yoğurun. bezelere ayırın.(benim 9 beze olmuştu) 20dk dinlendirin.dinlendikten sonra hamurlarınızı borcam büyüklüğünde açın.açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerine serin .bütün bezeleri açtıktan sonra genişçe bir tencerede suyunuzu kaynatın .kaynattığınız suya tuzu ekleyip karıştırın .borcam tepsinizi yağlayın ve bir tane açtığınız yufkalardan serin .ve arasına erittiğiniz margarinden 1,5 yemek kaşığı sürün . sonra yufkaları tek tek suda haşlayın .yufakayı suya koyarken dikkat edin her tarafı suya katlanmadan deysin .hamuru 1 dk kadar suda tutun . delikli kepçeyle alıp soğuk suya atın şöyle bir karıştırıp çıkartın suyunu süzdürüp tepsiye serin.(su ılındıkça değiştirin zira soğuk su önemlidir) arasını yine yağlayın.hamurlar bitene kadar bu işlemi sürdürün yalnız bir yufka ayırın onu en üstüne sereceksiniz. bütün yufkalar bitip en üstünede çiğ yufkayı koyduktan sonra üstünü yağlayın ve kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.
21 Mayıs 2010 Cuma
Sebzeli Omlet
20 Mayıs 2010 Perşembe
Patlıcanlı Börek(Arnavut Böreği)
19 Mayıs 2010 Çarşamba
Çilekli Dondurma
en önce krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyalım.1 su bardağı meyva püresinide hazırlayalım dilediğiniz meyva ile (ben çilek kullandım)onuda bir kenara koyalım. sonra yumurta sarısını tencereye alıp çırpalım.üstüne vanilya, şeker,krem şanti ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edelim. üzerine sütü azar azar ekleyelim bu arada karıştırmaya devam edelim.ocağımızın altını yakıp tencereyi ocağa koyalım ,kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. kaynadıktan sonra 1 dk daha karıştırarak pişimeye devam edelim. ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştırarak soğutalım.soğuyan muhallebiyi mutfak robotunun kabına dökelim ( ben bu arada mutfak robotunun hamur çırpma bıçağını taktım, plastik olan bıçağı) derin dondurucuyu en yüksek ayarına getirelim, 2 saatte bir çıkarıp mutfak robotunda çırpalım. iyice sertleşene kadar bu işlemi devam ettirelim. en sonunda artık dondurmamızın olduğundan emin olduğumuzda bir başka kaba koyup derin dondurucuda bir gün bekletelim
18 Mayıs 2010 Salı
Bisküvi Pastası
İç Bakla Yemeği
17 Mayıs 2010 Pazartesi
Tatlı Ödül
yaseminmutfakta
baharattadında
eldanınannesi
gümüştepsi
limonlukek
perininmarifetleri
inciiledündenbugüne
kalpkurabiye
arkadaşlarıma gönderiyorum, ziyaretime bekliyorum
14 Mayıs 2010 Cuma
Mısır Unlu Kek
13 Mayıs 2010 Perşembe
Peynirli Poğaça
12 Mayıs 2010 Çarşamba
Ispanaklı Gözleme
11 Mayıs 2010 Salı
Peynirli Gül Böreği
yapılışı
hamuru incecik açıyoruz. her yerini güzelce yağlıyoruz .sonra yufkayı ortadan ikiye bıçakla kesiyoruz uzun kısmına iç malzemesinden koyup yuvarlak katlıyoruz yuvarldığımız hamuru kendi etrafından dolayıp gül böreği yapıyoruz (bu arada ben içine evde olan peynirden rendeleyip koydum siz ne isterseniz onu koyabilirsiniz) üzerinede yoğurt yumurta yağ karışımı sürüyoruz ben 200 derecede 45 dk falan pişirdim tabi fırından fırınada fark ediyor
10 Mayıs 2010 Pazartesi
Yaprak Sarma
9 Mayıs 2010 Pazar
ANNELERE....
8 Mayıs 2010 Cumartesi
Taze Soğanlı Bulgur Pilavı
malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
yarım baş soğan(kuru)
3-4 taze soğanın yaprakları (kuru soğan kullanmak istemezseniz taze soğanın gövdelerinide kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı salça
tuz
sıvı yağ
yapılışı
kuru soğanı doğrayın ,salça ve yağla biraz kavurun bulgurları ayıklayıp yıkayın suyunu süzün kavrulan soğanlara ekleyin bir iki bulguruda kavurduktan sonra suyu üzerine dökün tuzunu ayarlayın ve kaynamaya başlayınca kapağını örtün. suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin 10-15 dk demlendikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun
7 Mayıs 2010 Cuma
Gezelim Görelim
Yulaflı Bisküvi
4 Mayıs 2010 Salı
Nohutlu Peynirli Kol Böreği
buda peynirli olan kısmı
malzemeler (hamur için)
1 kg un
tuz
su
iç malzemeler
haşlanmış nohut
ve lor peyniri yada normal peynir
maydonozla karıştırılmış
bir kase sıvı yağ
üstü için
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı süt
yapılışı
önce iç malzemeler hazırlanır sonra yumuşak bir hamur yoğrulur , bezelere ayrılır (benimki 7 beze oldu) tek tek unlayarak incecik açılır.açtığımız yufkalara yağdan sürülür iç malzemesi konur ve rulo yapılır (isterseniz temiz bir gazete üzerine serip gazeteyi yavaşça kaldırarakta rulo yapabilirsiniz)hamur ikiye katlanır ve yağlanmış tepsiye konur.bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır.üst malzemeleri hepsi bir kapta çırpılır böreğin üstüne güzelce her tarafına sürülür kızdırılmış fırında yaklaşık 45-50 dk pişirilir.pişen böreğin üzerine su serpiştirilip tepsi kapatılırve 10 dk bekletilir ondan sonra servis yapılır.
3 Mayıs 2010 Pazartesi
Portakallı Sütlaç
kahve keyfide bir başka güzeldi......
2 Mayıs 2010 Pazar
Bezelyeli Pilav
malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 kase bezelye içi
1 havuç
1 küçük patates
3 su bardağı tavuk suyu
tuz + yağ
yapılışı
öncelikle bezelye doğranmış havuç ve patates haşlanıp pişirilir.sonra tencereye yağ konur pirinçler ve pişirilmiş garnitürler eklenir biraz kavrulur daha sonra tavuk suyu eklenir tuzu ayarlanır ve kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp suyunu çekene kadar pişirilir
Afiyet Olsun
Bezelye
malzemeler
1 kg bezelye
1 adet havuç
1 adet patates ( küçük )
1 adet soğan
1yemek kaşığı salça
tuz+yağ
1 adet küp şeker
yapılışı
ayıklanıp yıkanmış bezelye tencereye konur kabukları soyulmuş patates ve havuçta yıkanıp doğranır tencereye eklenir soğanda doğranıp konur salçası eklenir şeker,tuz ve yağıda konduktan sonra bezelyeler sararıp suyunu çekene kadar kısık ateşte kavrulur daha sonra üzerine su eklenir (bezelyeleri biraz geçene kadar) bezelyeler pişene kadar pişirilir
Afiyet Olsun