Pages

31 Mayıs 2010 Pazartesi

Fırın Poşetinde Tavuklu Patates Yemeği

fırın poşetinde tavuklu patates çok lezzetli oluyor herkese tavsiye ederim hemde çok pratik bir yemek:-))

malzemeler

3 adet patates

2 adet domates

1 adet kuru soğan

1 bütün tavuk yada 4-5 adet but

sıvı yağ

tuz

1 su bardağı su


yapılışı

patatesler ,soğan ve domates soyulup doğranır.tuz ve yağla bir kabın içerisinde harmanlanır ve fırın poşetinin içine güzelce yayılır. tavuklar yıkanır tuzlanır patateslerin üzerine dizilir 1 su bardağı su eklenir poşetin ağzı sıkıca bağlanır. poşet ters düz edilir 1-2 yerinden hava deliği açılır 200 derecede 40-45 dk pişirilir.

Afiyet Olsun

29 Mayıs 2010 Cumartesi

Kırniş (gınnış) (çerkez yemeği)

bunu ilk gördüğümde birşeye benzetememiştim.ama yediğim zaman tiryakilik yapıyor tadı çok güzel eminim sizde beğeneceksiniz haydi hanımlar hamur başına....



malzemeler

yarım kilo un

tuz su



bütün yada kişi sayısına göre tavuk budu

sarımsak (1 yada 2 baş)



yapılışı

hamuru mantı hamuru gibi yoğrulur.bezelere ayrılır.bezeler el ile oklava gibi yuvarlanır.bu hamurdan parmak ucu büyüklüğünde parçalar koparılır.koparılan hamurlar tezgahın üzerinde 3 parmakla açılarak yuvarlanır .temiz bir bez üzerine tek tek sıralanır .bir taraftanda tavuklar üzerini geçecek kadar suda haşlanır.haşlanan tavuğun üzerinde biriken yağı bir kaseye kepçe yardımıyla alınır.porsiyonlara ayrılır .tavuklarda birkaba alınır.öte yandan sarımsaklar soyulup dövülür ve porsiyonlara ayırdığımız tavuk sularına paylaştırılır.tencerede kalan tavuk suyunua birz daha su eklenir ve kaynatılır kaynayan suya tuz ekleyip hamurlar atılır yumuşayana kadar haşlanır .tabaklara bölüştürülür tavuk ve sarımsaklı tavuk suyuna batırılarak afiyetle hmm hmm yenir. afiyet olsun ben yapmaya gidiyorum arkadaşlar....:-)))))

Afiyet Olsun...


yorumlarınız benim için önemlidir.yorum yazarsanız sevinirim.

28 Mayıs 2010 Cuma

Tiramisu

herhalde tiramisuyu sevmeyen yoktur....tarifini daha sonra yayınlayacağım şimdilik resimle yetinin.;-))işte tarifi...



malzemeler

1 adet hazır pasta tabanı (kakaolu)

2 yemek kaşığı nescafe

2 yemek kaşığı şeker

bir büyük çay fincanı ılık su



1 kg süt

1 yumurta

3 fincan şeker

3 fincan un

200 gr labne peyniri



kakao



yapılışı

pasta tabanını ayırıyorum birini tepsiye koyuyorum diğerinide tepsideki kekin etrafına kesip yerleştiriyorum. su ,şekerve nescafeyi karıştırıp kekin her yerini ıslatıyorum.diğer taraftan labne peyniri hariç bütün malzemeleri tek tek karıştırıp muhallebi pişiriyorum.pişen muhallebinin üzerine labne peynirini ekleyip blendırla iyice çırpıyorum ve kekin üzerine döküp düzeltiyorum.üzerini örtene kadar kakaoyu küçük bir elek yardımı ile serpiyorum. buz dolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyorum.

Afiyet Olsun

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Patatesli Kek


Bu keki dün bir acele bir telaş yaptım ama çok güzel oldu. zaten sanki aceleyle yapılan ikramlar özenerek yapılandan daha güzel oluyor. bu tarifi baharattadından aldım.Gülşenin ellerine sağlık yalnız ben bir iki değişiklik yapmak zorunda kaldım. orjinal tarif burada . keki yapmak isteyenlere tavsiye ederim...
malzemeler
3 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
yarım su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
taze nane
isteğe göre baharat
yapılışı
yumurta ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.arkasından su ve yağı ekleyip yine karıştırın. ununu üzerine eleyerek ekleyin. küp küp doğradığınız soğan ve patatesleri una bulayıp ekleyin kabartma tozu ve nanelerine ekledikten sonra iyice karıştırın. yağladığınız borcama döküp üzerini düzeltin . 200 derecede pişirin . kek pişerken fırının kapağını açmayın,aksi takdirde kek söner.
Afiyet Olsun

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Su Böreği

su böreği her ne kadar zahmetli olsada değdi doğrusu . bizde bu zahmete girip çok güzel tatlara katlandık . ben böreği sade yaptım arasına bir şey koymak isteyen koyabilir ....

malzemeler
ben bu böreği borcam tepsiye yaptım .malzemelerde ona göre az tabii siz tepsinizin boyuna göre malzemeyi arttırın.
hamur için
2 yumurta
yarım çay bardağından biraz fazla su
1 tatlı kaşığı tuz
un (ununu göz kararı koydum)

150 gr margarin(aralarını yağlamak için)


2 kg kadar kaynamış su
1 yemek kaşığı tuz

büyük bir kap soğuk su

yapılışı
yumurta tuz ve suyu bir kap içinde karıştırın. ununu ekleyin çok sert olmayan bir hamur yoğurun. bezelere ayırın.(benim 9 beze olmuştu) 20dk dinlendirin.dinlendikten sonra hamurlarınızı borcam büyüklüğünde açın.açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerine serin .bütün bezeleri açtıktan sonra genişçe bir tencerede suyunuzu kaynatın .kaynattığınız suya tuzu ekleyip karıştırın .borcam tepsinizi yağlayın ve bir tane açtığınız yufkalardan serin .ve arasına erittiğiniz margarinden 1,5 yemek kaşığı sürün . sonra yufkaları tek tek suda haşlayın .yufakayı suya koyarken dikkat edin her tarafı suya katlanmadan deysin .hamuru 1 dk kadar suda tutun . delikli kepçeyle alıp soğuk suya atın şöyle bir karıştırıp çıkartın suyunu süzdürüp tepsiye serin.(su ılındıkça değiştirin zira soğuk su önemlidir) arasını yine yağlayın.hamurlar bitene kadar bu işlemi sürdürün yalnız bir yufka ayırın onu en üstüne sereceksiniz. bütün yufkalar bitip en üstünede çiğ yufkayı koyduktan sonra üstünü yağlayın ve kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...


21 Mayıs 2010 Cuma

Sebzeli Omlet

bazen sabah kahvaltısında değişik birşey ister ya insan hani , öyle bir andı, bizde değişik bir şey aradık kendimizce .ve en basitini bulduk çok lezzetli bir omlet yaptım .değişiklik iyi oldu doğrusu.... bu arada herkese hayırlı cumalar...
malzemeler
1 yumurta
1 küçük patates
1 küçük kuru soğan
1 küçük domates
1 adet biber
yarım çay kaşığı kimyon
tuz
sıvı yağ
(kendi insan sayınızca malzemeleri arttırın.)
yapılışı
kuru soğan biber ve patates küçük küçük doğranır.teflon tavaya alınır . yağ ve tuzunu ekledikten sonra 1-2 dk kavrulur.ardından domateste eklenip patatesler yumuyaşıp suyu çekilene kadar pişirilir.bir kaseye kırılan 1 yumurta çırpılır ve tavadaki karışımın üzerine gezdirilerek dökülür kapağı üzerine kapatılır ve açmadan yurtada pişirilir.üzerine kimyon serpilir servis yapılır...
Afiyet Olsun.....

20 Mayıs 2010 Perşembe

Patlıcanlı Börek(Arnavut Böreği)

bu böreği yapıp yedikten sonra herhalde en sevdikleriniz arasına girecektir ,adım gibi eminim .çok güzel oluyor inanın bu böreği bilenler benimle aynı fikirdedir eminim. herkese şimdiden afiyetler olsun. haaa sakın yanına ayran yapmayı unutmayın (yazında dolapta soğutulmuş karpuzla harika oluyor)...
malzemeler(hamur için)
1kg ye yakın un
tuz-su
(içi için)
3 patlıcan
1 adet kuru soğan
2-3 adet biber
2 adet domates
tuz-yağ
hamurun aralarına sürmek için bir kase sıvı yağ
en önce iç malzemelerini hazırlayalım:sırasıyla soğan biber patlıcan ve en üstüne domateleri doğrayıp tuz ve yağınıda ekledikten sonra ocağa koyalım. patlıcanlar pişene suyunu çekene kadar kavuralım. soğuması için bir kenara alalım.hamurumuzu yumuşak bir şekilde yoğuralım.yoğurduğumuz hamuru 12 eşit bezeye ayıralım.6 sı altına 6 sı üstüne olacak. 6 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım . aralarını yağlayıp üst üste koyalım ve merdaneyle tepsimizin büyüklüğüne gelene kadar açalım.yağladığımız fırın tepsisine hamurumuzu alalım .tepsinin içinde düzeltelim ve iç malzemesini içine her yerine gelecek şekilde güzelce yayalım. kalan 6 bezeyide yine pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayalım. yine merdaneyle büyütüp böreğimizin üstüne koyalım.üzerine yağ ve yoğurdu karıştırıp her yerine sürelim 200 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirelim (ben böreğin kenarlarını katlamıyorum sert olmasın diye hafiften bastırıyorum .öyle daha yumuşak oluyor.)fırından çıkardıktan sonra böreğin üstüne elimizle su serpiştirip üzerine başka bir tepsi kapatıp 10 15 dk demlendirdikten sonra böreğimiz servise hazırdır arkadaşlar!....
Afiyet Olsun...

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Çilekli Dondurma




ben dondurma yapmaya karar verdiğimde bunun bu kadar güzel olacağını hiç mi hiç tahmin etmemiştim. çarşı dondurmalarından hiçbir farkı yok. inanın dondurma makinam yok diyede üzülmeyin, benimde yok ama bu dondurma beklediğimin çok üstünde çok başarılı. tarifini (mutfak penceresi) arkadaşımdan aldım. ben azıcık değiştirdim ama çok değdi doğrusu ....
malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı meyva püresi
1 paket krem şanti+1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
yapılışı
en önce krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyalım.1 su bardağı meyva püresinide hazırlayalım dilediğiniz meyva ile (ben çilek kullandım)onuda bir kenara koyalım. sonra yumurta sarısını tencereye alıp çırpalım.üstüne vanilya, şeker,krem şanti ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edelim. üzerine sütü azar azar ekleyelim bu arada karıştırmaya devam edelim.ocağımızın altını yakıp tencereyi ocağa koyalım ,kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. kaynadıktan sonra 1 dk daha karıştırarak pişimeye devam edelim. ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştırarak soğutalım.soğuyan muhallebiyi mutfak robotunun kabına dökelim ( ben bu arada mutfak robotunun hamur çırpma bıçağını taktım, plastik olan bıçağı) derin dondurucuyu en yüksek ayarına getirelim, 2 saatte bir çıkarıp mutfak robotunda çırpalım. iyice sertleşene kadar bu işlemi devam ettirelim. en sonunda artık dondurmamızın olduğundan emin olduğumuzda bir başka kaba koyup derin dondurucuda bir gün bekletelim
Afiyet Olsun ....
NOT:ben bu dondurmanın çikolatalı, antep fıstıklı, kavunlu ,karamelli çeşitlerinide deniycem, zaman içerisinde .benden sizede bir fikir olsun istedim...

18 Mayıs 2010 Salı

Bisküvi Pastası

bisküvi pastasını sevmevmeyen yoktur herhalde.bende bir yapayım dedim .yaptım zaten yapılışı çok basit .ondanmıdır bilmem hemencikte bitiverdi:-))))


malzemeler

2 paket pöti bör bisküvi

1 paket kakaolu puding

pudingi pişirmek için arkasında yazan miktara göre süt

süslemek için meyva


yapılışı

pudingi paketin arkasındaki tarife göre pişirin. bisküvileri bir sıra tepsiye dizin.üzerine biraz puding dökün.birsıra daha bisküvi dizin. puding bitene kadar bu işlemi yapın en üstüne döktüğünüz pudingi ıslattığınız kaşığın tersiyle düzeltin. düzelttikten sonra üzerine meyvaları dizin oda sıcaklığında soğutup buzdolabına kaldırın.1-2 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun...

İç Bakla Yemeği

taze baklayı çok severim bol dereotlu ,yoğurtlu bide bunun iç bakla mevsimide geldimi hmm çok severim ,daha öncede bakla yemeğinde söylediğim gibi bahçedeki baklalar artık iç bakla oldu, bende onlardan toplayıp pişirdim çok lezetliydiler.hem çok yararlı olan baklagillerin en tazesi:-))herkese böyle bir lezzeti tatmasını tavsiye ederim.tabii sevmeyenler hariç:-)))


malzemeler

bakla (bahçeden topladığım için kilosunu bilmiyorum)

1 kuru soğan

1yemek kaşığı salça

1tatlı kaşığı şeker

tuz

yarım demet dereotu


yapılışı

baklaları ayıklayıp yıkayalım,tencereye alalım.kuru soğanı yemeklik doğrayıp baklaların üstüne koyalım.salça, şeker ,tuz ve yağınıda koyduktan sonra kısık ateşte bir müddet kavrulmasını bekleyelim. sonra biraz su ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirelim.ocaktan almaya yakın dereotunuda ekleyip karıştırıştırıp ocağı kapatalım. Afiyet Olsun

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Tatlı Ödül

benim ilk ödülüm bana bu ödülü gönderen ezgilitarifler' e teşekkür ederim.bende bu ödülü
yaseminmutfakta
baharattadında
eldanınannesi
gümüştepsi
limonlukek
perininmarifetleri
inciiledündenbugüne
kalpkurabiye
arkadaşlarıma gönderiyorum, ziyaretime bekliyorum

14 Mayıs 2010 Cuma

Mısır Unlu Kek

herkese hayırlı cumalar, tüm islam aleminin cuması mubarek olsun. dün bu keki yaptım., baktım mısır unu bayatlama yolunda hızla ilerliyor atmaktansa böyle besleyici bir gıda maddesini ,bari kek yapayım dedim mısır unundan kek öyle lezzetli oluyorki eğer denemeyen varsa bence hemen denesin .içine kırık cevizde çok yakışır ama bana zor geldiği için ceviz kırmak koymadım.

malzemeler

2 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı şeker

yarım bardak sıvı yağ

yarım bardak su

kabartma tozu+vanilya

1 su bardağı un

2 su bardağı mısır unu


yapılışı

yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.arkasından yoğurt yağ ve su yavaşça ilave edilir mikserin en düşük derecesinde yumurtalar söndürülmeden karıştırılır.arkasından unlar bir eleğe konur kabartma tozu ve vanilyayla beraber malzemelerin üstüne elenir yine mikserin en düşük ayarında yavaşça karıştırılır.yağlanmış kek kalıbına dökülür. 200 derecede 25-30 dk pişirilir .kürdan testi yapılır fırından çıkardıktan 10-15 dk sonra kalıbından çıkarılır...

Afiyet Olsun


13 Mayıs 2010 Perşembe

Peynirli Poğaça

bu poğaçaları yaptım dün.çok canımız istedi .yumuşacık pufidik poğaça oldular.hmmm çok lezetliydi yanında çay yaptık 5 çayına iyi oldu :-D
malzemeler
2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağından az fazla sıvı yağ
tuz
1 yemek kaşıpı pakmaya
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar un (hamuru yumuşak yaparsanız poğaçalarda yumuşak olur)
iç harcı:evde olan peynirden rendeleyip koydum
yapılışı
öncelikle mayayı hazırlıyoruz. ılıktan biraz daha .sıcak yarım su bardağı suya maya ve şekeri karıştırıp kabarmasını bekliyoruz kabardıktan sonra malzemeleri bir kap içerisine koyup, karıştırıyoruz unuda ekleyip mayayı üstüne döküyoruz .güzelce yoğuruyoruz peynirleri rendeleyip poğaçalarımızı hazırlıyoruz üzerlerine yumurta sarısınıda sürüp önceden ısıtıp kapattığımız fırına koyup kabarmalarını bekledikten sonra 200 derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet Olsun...

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Ispanaklı Gözleme

bu gözlemeler anacığımın ellerinden. hamurunu ve yapılışını Tava Böreği gibi yapmış içinede ıspanak ve soğan kavurup koymuş.aslında tava böreği ama tava böreğinden ziyade gözleme gibi olmuşlardı çok güzeldiler yumuşacık çok severek yedik...

11 Mayıs 2010 Salı

Peynirli Gül Böreği

geçen hafta yaptığım nohutlu böreğin hamurundan kalmıştı. bende onu derin dondurucuya koyup saklamıştım. pazar günüde akşamdan çıkardım sabaha kadar erimiş bende bu böreği yaptım, kahvaltıda yedik çok beğendik.hamur yumuşak oluncada çok çabuk açılı verdi. malzemeleri burada ben sadece yapılışını vereceğim...



yapılışı

hamuru incecik açıyoruz. her yerini güzelce yağlıyoruz .sonra yufkayı ortadan ikiye bıçakla kesiyoruz uzun kısmına iç malzemesinden koyup yuvarlak katlıyoruz yuvarldığımız hamuru kendi etrafından dolayıp gül böreği yapıyoruz (bu arada ben içine evde olan peynirden rendeleyip koydum siz ne isterseniz onu koyabilirsiniz) üzerinede yoğurt yumurta yağ karışımı sürüyoruz ben 200 derecede 45 dk falan pişirdim tabi fırından fırınada fark ediyor

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Yaprak Sarma

sarmayı sevmeyen yoktur herhade çok zahmetli çok lezzetli bir yemek.yaprakları bahçeden asmadan topladım yarım kg kadardı .o yüzden şu kadar yaprak diyemeyeceğim yapraklar taze olunca çok güzel oluyor yumuşacık çok ta çabuk piştiler hemende yenip bittiler
yaprak sarma yapan herkese şimdiden afiyet olsun diyorum efem...
malzemeler
yaprak (kilosunu siz belirleyin)
pirinç (ben 3 su bardağı kadar kullandım)
1 adet kuru soğan
maydanoz- dereotu
nane
2 yemek kaşığı salça (yada domates)
sıvı yağ
tuz- isteğe göre çaşitli baharatlar
yapılışı
yapraklar kaynayan suda 1-2 dk haşlanır kevgire alınır.öbür taraftan iç malzemesi hazırlanır soğan , maydanoz ,dereotu ,nane ayıklanıp temizlenir mutfak robotunda çekilir.bir kabın içine pirinçler ayıklanır yıkanır .robottan çektiğimiz ve tuz, yağ ,salçada pirince eklenir karıştırılır.yaprakların sap kısımları koparılır yaprağın düz tarafı alta gelecek şekilde konur iç malzemesinden içine konur düzeltilir, önce yaprağın iki tarafı katlanır sonra yavaşça yuvarlanır, malzemeler bitene kadar işleme devam edilir. sarılan sarmalar tencereye dizilir üzerini azıcık geçecek kadar su konur tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine bir tane porselen tabak kapatınki sarmalar pişerken yukarı kalkmasın eğer ekşimsi olsun isterseniz sap kısımları tencerenin en üstüne koyun hafif ekşi oluyor. umarım anlata bilmişimdir :-/
Afiyet Olsun

9 Mayıs 2010 Pazar

ANNELERE....


bizi doğurup büyüten ,sevgisiyle sarıp kollayan, hastalığımızda başımızdan ayrılmayan, sağlığımızda bizimle neşeli olan ,değerini asla biçemeyeceğimiz canım annelerimiz! onlar çok kıymetli ve değerli...bir anne olarak tüm annelerin anneler günü kutlu olsun .
sevgi dolu günlere.....

8 Mayıs 2010 Cumartesi

Taze Soğanlı Bulgur Pilavı

bulgur pilavı pirinç pilavından daha yararlı olduğu için onu daha çok pişirmeye özen gösteriyorum. çocuklarada çok yararlı kan yapıcı özelliğinden dolayı pirinç pilavından daha çok tüketilmeli bence, ama pirinç pilavındanda nasıl vaz geçilir bilemiyorum:-))

malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
yarım baş soğan(kuru)
3-4 taze soğanın yaprakları (kuru soğan kullanmak istemezseniz taze soğanın gövdelerinide kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı salça
tuz
sıvı yağ

yapılışı
kuru soğanı doğrayın ,salça ve yağla biraz kavurun bulgurları ayıklayıp yıkayın suyunu süzün kavrulan soğanlara ekleyin bir iki bulguruda kavurduktan sonra suyu üzerine dökün tuzunu ayarlayın ve kaynamaya başlayınca kapağını örtün. suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin 10-15 dk demlendikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun


7 Mayıs 2010 Cuma

Gezelim Görelim

dün kırlara gezmeye gittik öyle güzel manzaralar vardıki hayran kaldık o mis gibi çam ve çiçek kokularını içimize çektik tertemiz havayla ciğerlerimiz bayram etti insan böyle güzellikleri görünce Rabbinin ne kadar büyük ve kudretli olduğunu hatırlıyor ve ne kadar çok şükür etmemiz gerektiğinide hatırlıyor Rabbimize şükürler olsun ki böyle güzel bir memleketimiz var ne kadar şükür etsek azdır ... (resimlerin büyük halleri için resimlere tıklayın )





Yulaflı Bisküvi


dün bu bisküvi leri yaptım çok güzel oldular. evde yulaf unu vardı dolapta öylece duruyor. bende bayatlayıp atılmasındansa bu şekilde değerlendirmeye karar verdim. tarif tamamen doğaçlama bilmiyorum başka yapan varmıdır. bu tarifi nettende araştırdım bir çok yulaflı kurabiye tarifi var ama hiçbiri böyle değil. bence çok faydalı bir bisküvi oldu bu kabızlık sorunu çeken varsa bol bol yesin derim ben ,ayrıca çokta tok tutuyor neyse....

malzemeler

1 yumurta

1 su bardağından az süt

3 yemek kaşığı margarin (yumuşak)

1 su bardağı şeker

4 su bardağı yulaf unu

2 su bardağı un(eğer bisküvi değilde kurabiye gibi olsun derseniz 1 bardak un koyun)

yapılışı

unlar hariç bütün mazemeyi karıştırın arkasından unlarıda ekleyin hamuru merdaneyle 1cm açın bardakla yada kalıplarla kesin 150 derecede 25 -30 dk pişirin

Afiyet Olsun

4 Mayıs 2010 Salı

Nohutlu Peynirli Kol Böreği

ne zamandır nohutlu börek istesede cenımız yapması oyalıyıcı olduğundan zor geliyordu.nihayet dün yapabildim.tabi bu arada içine koyduğum nohut bitiverince mecburen yarısınıda peynirli yapmak zorunda kaldım ama ikiside şahane olmuştu. yumuşak börek seviyorsanız eğer benim yaptıklarımı uygulayın yeter:-))))




buda peynirli olan kısmı

malzemeler (hamur için)

1 kg un

tuz

su

iç malzemeler

haşlanmış nohut

ve lor peyniri yada normal peynir

maydonozla karıştırılmış

bir kase sıvı yağ

üstü için

1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

yarım su bardağı süt

yapılışı

önce iç malzemeler hazırlanır sonra yumuşak bir hamur yoğrulur , bezelere ayrılır (benimki 7 beze oldu) tek tek unlayarak incecik açılır.açtığımız yufkalara yağdan sürülür iç malzemesi konur ve rulo yapılır (isterseniz temiz bir gazete üzerine serip gazeteyi yavaşça kaldırarakta rulo yapabilirsiniz)hamur ikiye katlanır ve yağlanmış tepsiye konur.bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır.üst malzemeleri hepsi bir kapta çırpılır böreğin üstüne güzelce her tarafına sürülür kızdırılmış fırında yaklaşık 45-50 dk pişirilir.pişen böreğin üzerine su serpiştirilip tepsi kapatılırve 10 dk bekletilir ondan sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Portakallı Sütlaç

bahçede cıvıl cıvıl kuş sesleri ve yemyeşil ağaçların gölgesinin vurdugu, masamızda yenen pazar öğle yemeği insana nasılda keyif veriyordu. arkasından dolapta soğutulmuş enfes, serinleten lezzeti ve kokusuyla portakallı sütlaç. tarif sakızlı sütlaçla aynı sadece sakız yerine iki portakal kabuğu rendesi pirinçler suyla haşlanırken ekleniyor tarife buradan ulaşabilirsiniz....
şimdiden

Afiyet Olsun...


kahve keyfide bir başka güzeldi......

2 Mayıs 2010 Pazar

Bezelyeli Pilav

böyle süslü pilavları çok seviyorum. yapmasıda çok zevkli oluyor sanki pilava renkler neşe katıyor...

malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 kase bezelye içi
1 havuç
1 küçük patates
3 su bardağı tavuk suyu
tuz + yağ

yapılışı
öncelikle bezelye doğranmış havuç ve patates haşlanıp pişirilir.sonra tencereye yağ konur pirinçler ve pişirilmiş garnitürler eklenir biraz kavrulur daha sonra tavuk suyu eklenir tuzu ayarlanır ve kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp suyunu çekene kadar pişirilir
Afiyet Olsun

Bezelye

heralde bezelyeyi sevmeyen pek insan yoktur,çoğu çocuk bile severek yer.bizim evdede sevilerek yendi bir çırpıda bitiverdi...:-)))

malzemeler
1 kg bezelye
1 adet havuç
1 adet patates ( küçük )
1 adet soğan
1yemek kaşığı salça
tuz+yağ
1 adet küp şeker

yapılışı
ayıklanıp yıkanmış bezelye tencereye konur kabukları soyulmuş patates ve havuçta yıkanıp doğranır tencereye eklenir soğanda doğranıp konur salçası eklenir şeker,tuz ve yağıda konduktan sonra bezelyeler sararıp suyunu çekene kadar kısık ateşte kavrulur daha sonra üzerine su eklenir (bezelyeleri biraz geçene kadar) bezelyeler pişene kadar pişirilir
Afiyet Olsun