Pages

2 Mayıs 2010 Pazar

Bezelye

heralde bezelyeyi sevmeyen pek insan yoktur,çoğu çocuk bile severek yer.bizim evdede sevilerek yendi bir çırpıda bitiverdi...:-)))

malzemeler
1 kg bezelye
1 adet havuç
1 adet patates ( küçük )
1 adet soğan
1yemek kaşığı salça
tuz+yağ
1 adet küp şeker

yapılışı
ayıklanıp yıkanmış bezelye tencereye konur kabukları soyulmuş patates ve havuçta yıkanıp doğranır tencereye eklenir soğanda doğranıp konur salçası eklenir şeker,tuz ve yağıda konduktan sonra bezelyeler sararıp suyunu çekene kadar kısık ateşte kavrulur daha sonra üzerine su eklenir (bezelyeleri biraz geçene kadar) bezelyeler pişene kadar pişirilir
Afiyet Olsun

1 yorum:

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...