Pages

2 Mayıs 2010 Pazar

Bezelyeli Pilav

böyle süslü pilavları çok seviyorum. yapmasıda çok zevkli oluyor sanki pilava renkler neşe katıyor...

malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 kase bezelye içi
1 havuç
1 küçük patates
3 su bardağı tavuk suyu
tuz + yağ

yapılışı
öncelikle bezelye doğranmış havuç ve patates haşlanıp pişirilir.sonra tencereye yağ konur pirinçler ve pişirilmiş garnitürler eklenir biraz kavrulur daha sonra tavuk suyu eklenir tuzu ayarlanır ve kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp suyunu çekene kadar pişirilir
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...