Pages

20 Mayıs 2010 Perşembe

Patlıcanlı Börek(Arnavut Böreği)

bu böreği yapıp yedikten sonra herhalde en sevdikleriniz arasına girecektir ,adım gibi eminim .çok güzel oluyor inanın bu böreği bilenler benimle aynı fikirdedir eminim. herkese şimdiden afiyetler olsun. haaa sakın yanına ayran yapmayı unutmayın (yazında dolapta soğutulmuş karpuzla harika oluyor)...
malzemeler(hamur için)
1kg ye yakın un
tuz-su
(içi için)
3 patlıcan
1 adet kuru soğan
2-3 adet biber
2 adet domates
tuz-yağ
hamurun aralarına sürmek için bir kase sıvı yağ
en önce iç malzemelerini hazırlayalım:sırasıyla soğan biber patlıcan ve en üstüne domateleri doğrayıp tuz ve yağınıda ekledikten sonra ocağa koyalım. patlıcanlar pişene suyunu çekene kadar kavuralım. soğuması için bir kenara alalım.hamurumuzu yumuşak bir şekilde yoğuralım.yoğurduğumuz hamuru 12 eşit bezeye ayıralım.6 sı altına 6 sı üstüne olacak. 6 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım . aralarını yağlayıp üst üste koyalım ve merdaneyle tepsimizin büyüklüğüne gelene kadar açalım.yağladığımız fırın tepsisine hamurumuzu alalım .tepsinin içinde düzeltelim ve iç malzemesini içine her yerine gelecek şekilde güzelce yayalım. kalan 6 bezeyide yine pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayalım. yine merdaneyle büyütüp böreğimizin üstüne koyalım.üzerine yağ ve yoğurdu karıştırıp her yerine sürelim 200 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirelim (ben böreğin kenarlarını katlamıyorum sert olmasın diye hafiften bastırıyorum .öyle daha yumuşak oluyor.)fırından çıkardıktan sonra böreğin üstüne elimizle su serpiştirip üzerine başka bir tepsi kapatıp 10 15 dk demlendirdikten sonra böreğimiz servise hazırdır arkadaşlar!....
Afiyet Olsun...

11 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK BÖREK OLSUN BANA YETER:)

    YanıtlaSil
  2. Himmmm ellerine saglik ...
    Insallah en kisa zamanda denicem...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bu böreği ben de yapıyorum, ama mayalı hamurdan ve tereyağıyla hamuru sürüp sürüştürerek. Çok seviyorum. Hatta en sevdiğim böreklerden biridir.
    Ellerinize sağlık. Görüntüsü bile harika.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık her türlü hamur işini çok kolay hazırlamama rağmen tek başaramadığım börek budur:))çok da severim her türlü içli malzemelisini.Bir defa daha denemeli aslında senin tarifinle:)çok öptüm canım..

    YanıtlaSil
  5. AFIYET OLSUN HARIKA OLMUS
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  6. filizcim sen iste yeterki...

    bence dene bana en basit gelen börek budur Elifçim...

    hümeyracım bende bidahakine mayalı deniyeceğim...

    inci yemek çok basit bir börek bence sen yine dene.

    mutfakistan teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık.. nefis görünüyor böreğiniz...
    hayırlı cumalar dilerim..

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim sanada hayırlı cumalar deniz...

    YanıtlaSil
  9. Bütün tarifler çok güzel ama benim aklım bu börekte kaldı. Denemeyi çok isterim, umarım becerebilirim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. sevgili birsel ve irem çok basit bir börek olduğu için becermeyen insan tanımıyorum ben mutlaka dene eminim favorin olacaktır....

    YanıtlaSil
  11. Daha once yapmistim ama ustune yogurt yerine sadece tereyag surmustum o yuzden ustu sert oldu simdi yapicam yogurt surtmeyi unutmicam/ellerine saglik cok guzel gozukuyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...