Pages

8 Mayıs 2010 Cumartesi

Taze Soğanlı Bulgur Pilavı

bulgur pilavı pirinç pilavından daha yararlı olduğu için onu daha çok pişirmeye özen gösteriyorum. çocuklarada çok yararlı kan yapıcı özelliğinden dolayı pirinç pilavından daha çok tüketilmeli bence, ama pirinç pilavındanda nasıl vaz geçilir bilemiyorum:-))

malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
yarım baş soğan(kuru)
3-4 taze soğanın yaprakları (kuru soğan kullanmak istemezseniz taze soğanın gövdelerinide kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı salça
tuz
sıvı yağ

yapılışı
kuru soğanı doğrayın ,salça ve yağla biraz kavurun bulgurları ayıklayıp yıkayın suyunu süzün kavrulan soğanlara ekleyin bir iki bulguruda kavurduktan sonra suyu üzerine dökün tuzunu ayarlayın ve kaynamaya başlayınca kapağını örtün. suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin 10-15 dk demlendikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun


2 yorum:

  1. Bulgur pilavı gerçekten çok besleyici elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. lezzet sarayı8 Mayıs 2010 19:40

    ziyaretleriniz için çok teşekkür ederim beni yanlız bırakmıyorsunuz varolun...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...