geçen hafta yaptığım nohutlu böreğin hamurundan kalmıştı. bende onu derin dondurucuya koyup saklamıştım. pazar günüde akşamdan çıkardım sabaha kadar erimiş bende bu böreği yaptım, kahvaltıda yedik çok beğendik.hamur yumuşak oluncada çok çabuk açılı verdi. malzemeleri burada ben sadece yapılışını vereceğim...
yapılışı
hamuru incecik açıyoruz. her yerini güzelce yağlıyoruz .sonra yufkayı ortadan ikiye bıçakla kesiyoruz uzun kısmına iç malzemesinden koyup yuvarlak katlıyoruz yuvarldığımız hamuru kendi etrafından dolayıp gül böreği yapıyoruz (bu arada ben içine evde olan peynirden rendeleyip koydum siz ne isterseniz onu koyabilirsiniz) üzerinede yoğurt yumurta yağ karışımı sürüyoruz ben 200 derecede 45 dk falan pişirdim tabi fırından fırınada fark ediyor
Elinize sağlık sabah kahvaltılarında nefis olur....
YanıtlaSilellerine sağlık olsaydı yerdim şimdi kahvaltıda...
YanıtlaSilellerinize sağlık.. güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederimm..herzaman beklerim ve gelirimm.. blog dünyasına hoşgeldiniz..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok lezzetli duruyor. Sevgiler...
YanıtlaSil