Pages

11 Mayıs 2010 Salı

Peynirli Gül Böreği

geçen hafta yaptığım nohutlu böreğin hamurundan kalmıştı. bende onu derin dondurucuya koyup saklamıştım. pazar günüde akşamdan çıkardım sabaha kadar erimiş bende bu böreği yaptım, kahvaltıda yedik çok beğendik.hamur yumuşak oluncada çok çabuk açılı verdi. malzemeleri burada ben sadece yapılışını vereceğim...



yapılışı

hamuru incecik açıyoruz. her yerini güzelce yağlıyoruz .sonra yufkayı ortadan ikiye bıçakla kesiyoruz uzun kısmına iç malzemesinden koyup yuvarlak katlıyoruz yuvarldığımız hamuru kendi etrafından dolayıp gül böreği yapıyoruz (bu arada ben içine evde olan peynirden rendeleyip koydum siz ne isterseniz onu koyabilirsiniz) üzerinede yoğurt yumurta yağ karışımı sürüyoruz ben 200 derecede 45 dk falan pişirdim tabi fırından fırınada fark ediyor

4 yorum:

  1. Elinize sağlık sabah kahvaltılarında nefis olur....

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık olsaydı yerdim şimdi kahvaltıda...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.. güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederimm..herzaman beklerim ve gelirimm.. blog dünyasına hoşgeldiniz..:))

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık. Çok lezzetli duruyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...