Pages

18 Mayıs 2010 Salı

İç Bakla Yemeği

taze baklayı çok severim bol dereotlu ,yoğurtlu bide bunun iç bakla mevsimide geldimi hmm çok severim ,daha öncede bakla yemeğinde söylediğim gibi bahçedeki baklalar artık iç bakla oldu, bende onlardan toplayıp pişirdim çok lezetliydiler.hem çok yararlı olan baklagillerin en tazesi:-))herkese böyle bir lezzeti tatmasını tavsiye ederim.tabii sevmeyenler hariç:-)))


malzemeler

bakla (bahçeden topladığım için kilosunu bilmiyorum)

1 kuru soğan

1yemek kaşığı salça

1tatlı kaşığı şeker

tuz

yarım demet dereotu


yapılışı

baklaları ayıklayıp yıkayalım,tencereye alalım.kuru soğanı yemeklik doğrayıp baklaların üstüne koyalım.salça, şeker ,tuz ve yağınıda koyduktan sonra kısık ateşte bir müddet kavrulmasını bekleyelim. sonra biraz su ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirelim.ocaktan almaya yakın dereotunuda ekleyip karıştırıştırıp ocağı kapatalım. Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık
    nefis
    çok severim baklayı

    YanıtlaSil
  3. Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


    Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz
    hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık nefis görünüyor yemeğiniz..

    YanıtlaSil
  5. ben sizin tarifinize göre yaptım ve lezzetli oldu ama sanırsam birazcık koyu sizinkine göre.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...