malzemeler
ben bu böreği borcam tepsiye yaptım .malzemelerde ona göre az tabii siz tepsinizin boyuna göre malzemeyi arttırın.
hamur için
2 yumurta
yarım çay bardağından biraz fazla su
1 tatlı kaşığı tuz
un (ununu göz kararı koydum)
150 gr margarin(aralarını yağlamak için)
2 kg kadar kaynamış su
1 yemek kaşığı tuz
büyük bir kap soğuk su
yapılışı
yumurta tuz ve suyu bir kap içinde karıştırın. ununu ekleyin çok sert olmayan bir hamur yoğurun. bezelere ayırın.(benim 9 beze olmuştu) 20dk dinlendirin.dinlendikten sonra hamurlarınızı borcam büyüklüğünde açın.açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerine serin .bütün bezeleri açtıktan sonra genişçe bir tencerede suyunuzu kaynatın .kaynattığınız suya tuzu ekleyip karıştırın .borcam tepsinizi yağlayın ve bir tane açtığınız yufkalardan serin .ve arasına erittiğiniz margarinden 1,5 yemek kaşığı sürün . sonra yufkaları tek tek suda haşlayın .yufakayı suya koyarken dikkat edin her tarafı suya katlanmadan deysin .hamuru 1 dk kadar suda tutun . delikli kepçeyle alıp soğuk suya atın şöyle bir karıştırıp çıkartın suyunu süzdürüp tepsiye serin.(su ılındıkça değiştirin zira soğuk su önemlidir) arasını yine yağlayın.hamurlar bitene kadar bu işlemi sürdürün yalnız bir yufka ayırın onu en üstüne sereceksiniz. bütün yufkalar bitip en üstünede çiğ yufkayı koyduktan sonra üstünü yağlayın ve kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.
2 yumurta
yarım çay bardağından biraz fazla su
1 tatlı kaşığı tuz
un (ununu göz kararı koydum)
150 gr margarin(aralarını yağlamak için)
2 kg kadar kaynamış su
1 yemek kaşığı tuz
büyük bir kap soğuk su
yapılışı
yumurta tuz ve suyu bir kap içinde karıştırın. ununu ekleyin çok sert olmayan bir hamur yoğurun. bezelere ayırın.(benim 9 beze olmuştu) 20dk dinlendirin.dinlendikten sonra hamurlarınızı borcam büyüklüğünde açın.açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerine serin .bütün bezeleri açtıktan sonra genişçe bir tencerede suyunuzu kaynatın .kaynattığınız suya tuzu ekleyip karıştırın .borcam tepsinizi yağlayın ve bir tane açtığınız yufkalardan serin .ve arasına erittiğiniz margarinden 1,5 yemek kaşığı sürün . sonra yufkaları tek tek suda haşlayın .yufakayı suya koyarken dikkat edin her tarafı suya katlanmadan deysin .hamuru 1 dk kadar suda tutun . delikli kepçeyle alıp soğuk suya atın şöyle bir karıştırıp çıkartın suyunu süzdürüp tepsiye serin.(su ılındıkça değiştirin zira soğuk su önemlidir) arasını yine yağlayın.hamurlar bitene kadar bu işlemi sürdürün yalnız bir yufka ayırın onu en üstüne sereceksiniz. bütün yufkalar bitip en üstünede çiğ yufkayı koyduktan sonra üstünü yağlayın ve kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
ellerine sağlık
YanıtlaSilzahmete değer bu börek için
Yapımı zahmetli ama tadına değiyor doğrusu.Su böreğini hiç yapmadım.Senin tarifini deneyebilirim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok güzel olmuş.
YanıtlaSilSu böreğini çok severim bir dilim alıyor yerine sevgimi bırakıyorum:) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilOldukça zahmetli bir börek ellerinize sağlık
YanıtlaSilhımm çok severim ellerine sağlık
YanıtlaSilOf,of çok güzel bir görüntü. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBayılırım su böreğine. Ama bana kimyasal işlem gibi geliyor. Sıcak sudan çıkar, soğuk suya koy. Uzun iş.Tembel miyim bilmem:)
Sağlıkla kalın.