Herkese merhabalar.mutlu hafta sonları.bu günkü tarifim çok güzel mis kokulu bir muhallebi aslında adına kolay muhallebi yada uydurma muhallebi de diye biliriz. çünkü biraz öyle oldu. mandalinanın mis gibi kokusunu içiniz de istiyorsanız işte bu tarif tam da size göre.işte yapımı...
Mandalinalı muhallebi tarifi
Malzemeler:
• 5 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 5 yemek kaşığı şeker
• 2 adet mandalina kabuğu (ben minik minik doğrayarak kullandım isterseniz rendeleye bilirsiniz)
Mandalinalı muhallebinin yapılışı:
• süt harici bütün malzemeler tencereye konur kaşıkla karıştırılır.
• üzerine bir buçuk bardak süt eklenir malzemeler iyice birbirine karıştırılır topak kalmaması sağlanır.
• kalan süt ilave edilir ve ocağa alınır karıştırarak pişirilir.kaynayınca ocaktan alınır ve kaselere boşaltılır.soğuduktan sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun...
Pages
▼
30 Kasım 2012 Cuma
24 Kasım 2012 Cumartesi
Ispanaklı Pırasalı Peynirli Börek
*********************************************
Ispanaklı pırasalı peynirli börek
Malzemeler:
• 6 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı sirke
• 1tatlı kaşığı tuz
• su
• Yufkaları yağlamak için 1 kase sıvı yağ
• Böreğin üzerine sürmek için 3 yemek kaşığı yoğurt 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ yoğurt katıysa biraz su
iç malzemesi:
• 1 kg ıspanağın yaprakları
• 1 kg pırasanın yaprakları
• 250 gr kadar da beyaz peynir
Yapılışı:
• Un, yoğurma kabına alınır ortası açılır,yağ,sirke ve tuz eklenir.suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğrulur.(yumuşak bir hamur olacak)
• Hazırlanan hamur beş parçaya bölünür beze yapılır.unlanarak on beş dk bekletilir
• Hamur dinlenirken,ıspanak yaprakları doğranır yıkanır suları süzdürülür.
• Aynı şekil pırasa yaprakları da yıkanır suları süzüldükten sonra bir kap içinde peynirle pırasa yaprakları ve bir tatlı kaşığı tuz karıştırılır.
• Ispanaklar da fazla zedelemeden pırasaya karıştırılır.iç malzemesi hazır.
•Dinlenen hamurda bir beze tezgaha konur unlandıktan sonra oklavayla incecik açılır(açarken arada un serpebilirsiniz)
• Açılan yufka yağlanır ( ben yağa daldırıp çıkardığım kaşığı ucundan akan yağı yufkanın üzerinde gezdirerek yağlıyorum.siz dilerseniz fırça yardımıyla da yağlaya bilirsiniz)
• Yağlanan yufka ortadan ikiye kesilir.kestiğimiz geniş kısımlarına iç malzemesinden konur rulo yapılır hamur kendi etrafında dolanarak sarılır, tepsinin ortasına konur kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayarak tepsinin ortasına koyduğumuz hamurun etrafına dolayarak tepsiyi dolduralım.
•Üzerine yoğurt ve yağ karışımından sürdükten sonra 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana karar pişirin
Afiyet Olsun...
bu yufkanı kesiliş ve iç malzemesinin konuş şekli ( bu resim başka bir börek tarifime ait)
23 Kasım 2012 Cuma
İncirli kek, İncirli pasta
*************************************************
İncirli kek tarifi,incirli pasta tarifi
Malzemeler:
•10 adet incir
•3 yumurta
•5 yemek kaşığı şeker
•1 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 su bardağı ceviz ( konmasa da olur)
keki ıslatmak için 1 su bardağı nescafli su
Kreması için:
•1 lt süt
•2 yemek kaşığı nişasta
•2 yemek kaşığı un
•1 su bardağı toz şeker
•1 paket toz krem şanti
Yapılışı:
• ilk önce incirler sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir.
• yumuşayan incirler küçük küçük doğranır,sırasını beklemesi için bir kenara konur
• şeker ve yumurta çukur bir kase içinde çırpılır.
• kalan malzemeler de eklendikten sonra yağlanmış borcam tepsiye dökülür.
• 180 derecede kek kürdan testi temiz çıkana kadar pişirilir.(aşağı yukarı herkes fırınının ne kadar zamanda pişirdiğini bilir)
• kek pişerken muhallebi hazırlanır.
• krem şanti hariç bütün malzemeler tencereye konur, muhallebi kaynayana kadar pişirilir.
• ara ara karıştırılarak soğutulur soğuyan kremaya kremşanti eklenir( toz olarak) üç dört dk kadar çırpılır.
• fırından çıkarılan kek on dk kadar sonra nescafeli suyla ıslatılır.üzerine kreması sürülür buz dolabında iki üç saat bekledikten sonra servise hazırdır .
Afiyet Olsun...
15 Kasım 2012 Perşembe
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Merhaba...Bugün hepinizin bildiği bir tarifle aranızdayım. yeşil mercimekli bulgur pilavını bloglar da devamlı görmeme rağmen ilk defa yaptım.biz beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz.
*******************************
Yeşil mercimekli bulgur pilavı yapılışı:
Malzemeler:
•1,5 su bardağı bulgur
• Yarım su bardağı akşamdan ıslatılmış mercimek
•1 adet kuru soğan
•1 yemek kaşığına yakın salça
• 3 su bardağı sıcak su
• tuz
• yağ
Yapılışı:
• Akşamdan ıslatılan mercimekler ocağa konur üzerine bir miktar su ilave edildikten sonra yumuşayana kadar pişirilir.
• Soğan doğranır tencereye konur yağı eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur.
• Salçası ilave edilir bir iki karıştırıldıktan sonra bulgur eklenir ve bir iki dk kadar kavrulur.
•Bulgurların üzerine üç su bardağı sıcak su dökülür tuzu ayarlanır ve kısık ateşte pişirilir.
• Ocaktan almaya yakın akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış yeşil mercimekler pilava ilave edilir karıştırılır.
• Suyunu çeken pilav ocaktan alınır 10 dk demlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun...
*******************************
Yeşil mercimekli bulgur pilavı yapılışı:
Malzemeler:
•1,5 su bardağı bulgur
• Yarım su bardağı akşamdan ıslatılmış mercimek
•1 adet kuru soğan
•1 yemek kaşığına yakın salça
• 3 su bardağı sıcak su
• tuz
• yağ
• Akşamdan ıslatılan mercimekler ocağa konur üzerine bir miktar su ilave edildikten sonra yumuşayana kadar pişirilir.
• Soğan doğranır tencereye konur yağı eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur.
• Salçası ilave edilir bir iki karıştırıldıktan sonra bulgur eklenir ve bir iki dk kadar kavrulur.
•Bulgurların üzerine üç su bardağı sıcak su dökülür tuzu ayarlanır ve kısık ateşte pişirilir.
• Ocaktan almaya yakın akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış yeşil mercimekler pilava ilave edilir karıştırılır.
• Suyunu çeken pilav ocaktan alınır 10 dk demlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun...
14 Kasım 2012 Çarşamba
Karnabahar Köftesi,Karnabahar mücver
*******************
Karnabahar köftesi nasıl yapılır:
Malzemeler:
•1 küçük boy karnabahar
• 6 kaşık un ( ne çok silme ne de tepeleme orta karar olsun)
• Yarım demet maydanoz
• Çeyrek demet nane
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 yumurta
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• Tuz
• Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
• Karnabahar çiçeklerine ayrılır bol suda yıkanır tencereye alınır.
• Tencerenin dibine bir su bardağı kadar su konur (bu aşamada eğer buhar makinanız varsa onda haşlayın) karnabaharlar yumuşayana kadar pişirilir.
• Haşlanan karnabaharlar bir kap içinde ezilir ve bütün malzemeler eklendikten sonra kızdırılmış yağa kaşık yardımıyla konur arkalı önlü kızartılır.
• sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.
Afiyet Olsun...
Un Helvası
Herkese yeni bir günden merhaba.artık kışın soğuğunu içimizde hissettiğimiz bu günlerde helva iyi gider dedim ve tarifini yayınlamak istedim.Bol resimli un helvası tarifiyle sizi baş başa bırakayım
***********************
Un helvası yapılışı:
Malzemeler:
• 2,5 su bardağı un
•1 su bardağı zeytin yağ ve tereyağ karışımı
•2,5 su bardağı toz şeker
•3 su bardağı su
Yapılışı:
•Yağ tavaya konur içine un eklenir ve kısık ateşte un altın rengi olana kadar kavrulur.
•Diğer taraftan su ve şeker bir kap içerisine alınarak karıştırılır ve şeker eritilir.
•İstenilen renge gelen unun üzerine şerbet yavaş yavaş eklenir ve şerbet unla iyice karışıp özleştiği zaman ocağın altı kapatılır.
•15 dk demlenen helva istenilen şekilde servis tabağına alınır ve servis yapılır.
Afiyet Olsun...
***********************
Un helvası yapılışı:
• 2,5 su bardağı un
•1 su bardağı zeytin yağ ve tereyağ karışımı
•2,5 su bardağı toz şeker
•3 su bardağı su
•Yağ tavaya konur içine un eklenir ve kısık ateşte un altın rengi olana kadar kavrulur.
•Diğer taraftan su ve şeker bir kap içerisine alınarak karıştırılır ve şeker eritilir.
•İstenilen renge gelen unun üzerine şerbet yavaş yavaş eklenir ve şerbet unla iyice karışıp özleştiği zaman ocağın altı kapatılır.
•15 dk demlenen helva istenilen şekilde servis tabağına alınır ve servis yapılır.
Afiyet Olsun...
6 Kasım 2012 Salı
Karnabahar Kızartması ( haşlamadan)
Herkese merhabalar...bugün yapmış olduğum karnabahar kızartmasını haşlamadan yaptım.Çok lezzetli oldu ve vitaminleri de içinde kaldı ,ben bu yemeği ölçü kullanarak yapmadım sizler karnabaharınızın büyüklüğüne göre ölçülerinizi ayarlayın ...Bakalım nasıl yapmışım...
••••••••••••••••••••
Karnabahar kızartması yapılışı:
Malzemeler:
•1 adet küçük karnabahar
•Bir kase kadar mısır unu
•Tuz
•Kimyon
•Kekik
•Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
•Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır.bir kap içerisinde mısır unu,tuz,kimyon ve kekikle iyice karıştırılır.
•Kızdırılmış yağın içine konur orta ateşte kızartılır.üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür sıcak servis yapılır....
Afiyet Olsun...
Bunlara da bakmak ister misiniz?
kabak köftesi
mantarlı tavuk
sebzeli enginar dolması
havuçlu tavuk yemeği
kıymalı karnabahar yemeği
karnabahar kızartması
••••••••••••••••••••
Karnabahar kızartması yapılışı:
Malzemeler:
•1 adet küçük karnabahar
•Bir kase kadar mısır unu
•Tuz
•Kimyon
•Kekik
•Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
•Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır.bir kap içerisinde mısır unu,tuz,kimyon ve kekikle iyice karıştırılır.
•Kızdırılmış yağın içine konur orta ateşte kızartılır.üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür sıcak servis yapılır....
Afiyet Olsun...
Bunlara da bakmak ister misiniz?
kabak köftesi
mantarlı tavuk
sebzeli enginar dolması
havuçlu tavuk yemeği
kıymalı karnabahar yemeği
karnabahar kızartması
5 Kasım 2012 Pazartesi
Mandalinalı Kurabiye
Bu gün yayınlayacağım kurabiye tarifi çok basit aslında doğaçlama ortaya çıktı.Mandalina kabuklu kurabiye.Bir o kadar da lezzetli kurabiyemizin tarifi şöyle:
♥♥♥♥♥♥♥♥
Mandalinalı kurabiye tarifi:
Malzemeler:
•1 paket margarin (erimiş)
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 4 yemek kaşığı süt
• 3,5 su bardağı un
• Yarım su bardağı nişasta
• 1 su bardağı pudra şekeri
•1 paket kabartma tozu
•2 adet mandalina kabuğu (minik doğranmış)
Üzerine :
•Pudra şekeri
Yapılışı:
•Margarin,sıvı yağ, süt ve pudra şekeri bir kap içinde karıştırılır.
•Kalan malzemeler de eklendikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
• Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak (kurabiye kalıbı da kullanılabilir)yuvarlanır.
•Önce 200 dereceli fırına konan kurabiyeler,fırın ısındıktan sonra 150 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
•Fırından çıkan kurabiyeler pudra şekerine bulanarak servis tabağına dizilir.
Afiyet Olsun...
NOT.Bence içine fındık ceviz hindistan cevizi vs.konulabilirdi.
Bunlarda diğer kurabiye tariflerimiz.
un kurabiyesi
kandil simidi
browni kurabiye
havuç dolgulu kurabiye
lokumlu kurabiye
♥♥♥♥♥♥♥♥
Mandalinalı kurabiye tarifi:
Malzemeler:
•1 paket margarin (erimiş)
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 4 yemek kaşığı süt
• 3,5 su bardağı un
• Yarım su bardağı nişasta
• 1 su bardağı pudra şekeri
•1 paket kabartma tozu
•2 adet mandalina kabuğu (minik doğranmış)
Üzerine :
•Pudra şekeri
Yapılışı:
•Margarin,sıvı yağ, süt ve pudra şekeri bir kap içinde karıştırılır.
•Kalan malzemeler de eklendikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
• Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak (kurabiye kalıbı da kullanılabilir)yuvarlanır.
•Önce 200 dereceli fırına konan kurabiyeler,fırın ısındıktan sonra 150 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
•Fırından çıkan kurabiyeler pudra şekerine bulanarak servis tabağına dizilir.
Afiyet Olsun...
NOT.Bence içine fındık ceviz hindistan cevizi vs.konulabilirdi.
Bunlarda diğer kurabiye tariflerimiz.
un kurabiyesi
kandil simidi
browni kurabiye
havuç dolgulu kurabiye
lokumlu kurabiye