Pages

15 Kasım 2012 Perşembe

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Merhaba...Bugün hepinizin bildiği bir tarifle aranızdayım. yeşil mercimekli bulgur pilavını bloglar da devamlı görmeme rağmen ilk defa yaptım.biz beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz.
*******************************
Yeşil mercimekli bulgur pilavı yapılışı:
Malzemeler:
•1,5 su bardağı bulgur
• Yarım su bardağı akşamdan ıslatılmış mercimek
•1 adet kuru soğan
•1 yemek kaşığına yakın salça
• 3 su bardağı sıcak su
• tuz
• yağ
Yapılışı:
• Akşamdan ıslatılan mercimekler ocağa konur üzerine bir miktar su ilave edildikten sonra yumuşayana kadar pişirilir.
• Soğan doğranır tencereye konur yağı eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur.
• Salçası ilave edilir bir iki karıştırıldıktan sonra bulgur eklenir ve bir iki dk kadar kavrulur.
•Bulgurların üzerine üç su bardağı sıcak su dökülür tuzu ayarlanır ve kısık ateşte pişirilir.
• Ocaktan almaya yakın akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış yeşil mercimekler pilava ilave edilir karıştırılır.
• Suyunu çeken pilav ocaktan alınır 10 dk demlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun...

11 yorum:

  1. çok güzel olur,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. bizim evde nerdeyse 10 günde bir pişer..

    çok severiz ailecek...

    eline sağlık canım....

    YanıtlaSil
  3. Bu pilavı bende çok sevıyorum ve evde de çok sevılerek yenıyor.senınde ellerıne saglık, bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  4. Ailece bayılırız.Ellerine sağlık canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Biz de çok severek yeriz, çok besleyici ayrıca. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım:)
    çok severim yeşil mercimeli bulgur pilavını:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. yanında bir de turşu olunca değmeyin keyfime. Çok nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. cok severim bulgur pilavini mis gibi koku aldim sanki ellerine saglik :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık haftaiçi bende yapmıştım yanına salata turşu hımmm

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım...
    çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  11. ilk yediğimde biraz tuhaf gelse de sonrasında hayranı olduğum bir karışım :))
    ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...