*******************
Karnabahar köftesi nasıl yapılır:
Malzemeler:
•1 küçük boy karnabahar
• 6 kaşık un ( ne çok silme ne de tepeleme orta karar olsun)
• Yarım demet maydanoz
• Çeyrek demet nane
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 yumurta
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• Tuz
• Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
• Karnabahar çiçeklerine ayrılır bol suda yıkanır tencereye alınır.
• Tencerenin dibine bir su bardağı kadar su konur (bu aşamada eğer buhar makinanız varsa onda haşlayın) karnabaharlar yumuşayana kadar pişirilir.
• Haşlanan karnabaharlar bir kap içinde ezilir ve bütün malzemeler eklendikten sonra kızdırılmış yağa kaşık yardımıyla konur arkalı önlü kızartılır.
• sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.
Afiyet Olsun...
hiç duymamıştım :((
YanıtlaSilöğrendiğim iyi oldu...
ellerine sağlık canım...
ellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
Karnıbahar tüketmek içingüzel bir alternatif denemek istiyorum.
YanıtlaSilbende ilk defa duydum, mucvere bayilirim deneyebilirim :) ama ah su kizartmalar kilo yapmasa :(
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Yeniden yazmana çok sevindim. Hoşgeldin, sefalar getirdin. Bizi bu güzelliklerden mahrum etmediğin için teşekkürler.
Sevgiyle kal.
çok güzelmiş eline sağlık...
YanıtlaSilyaptım ,çok beğendik:)
YanıtlaSilBöylesini hiç denememiştim. Muhakkak deneyeceğim...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görünüyor!Bende fırında yapıyorum daha hafif olsun diye, hem de bizim evde pek sevilmez karnıbahar böyle severek yeniliyor en azından:)
YanıtlaSilSevgiler canım!
ELLERINE SAGLIK..HEM SAGLIKLI HEM LEZZETLI:)))))))))
YanıtlaSilVallahi ben bunu yapar, bir de yağsız tavada kızartırım:) Ellerine sağlık canım, nefis..
YanıtlaSilaaa yağsız tava da kızartıldığını hiç duymamıştım. bir kere de öyle denerim artık...
YanıtlaSil