***********************
Un helvası yapılışı:
• 2,5 su bardağı un
•1 su bardağı zeytin yağ ve tereyağ karışımı
•2,5 su bardağı toz şeker
•3 su bardağı su
•Yağ tavaya konur içine un eklenir ve kısık ateşte un altın rengi olana kadar kavrulur.
•Diğer taraftan su ve şeker bir kap içerisine alınarak karıştırılır ve şeker eritilir.
•İstenilen renge gelen unun üzerine şerbet yavaş yavaş eklenir ve şerbet unla iyice karışıp özleştiği zaman ocağın altı kapatılır.
•15 dk demlenen helva istenilen şekilde servis tabağına alınır ve servis yapılır.
Afiyet Olsun...
ayy sabah sabah canım helva istedi.o nasıl güzel bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbahçeye karşı helva güzel olmuş canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilgeçen günkü yorumun ve samimiyetin için çok teşekkür ederim canımm:))
sevgiler benden:)
Yeminle söylüyorumki hiç bir şeyi bugun bunu yemek kadar istemedim. Akşam yapacağım bu kadar olmaz! Göz hakkı var değil mi:))
YanıtlaSilYarın resmini çekersem muhakkak bu tarifinizi yayınlarım. Teşekkürler!
un helvası benim için vazgeçilmez bir lezzettir, mideme dokunsa da dayanamam yerim...elerine sağlık...
YanıtlaSilAaa geçen akşam karşı komşum getirdi banada. Tarifini alayım diyordum ama sen yazmışsın gerek kalmadı. Eline sağlık.
YanıtlaSilBayılırım :) Harika görünüyor,ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil