Pages

28 Şubat 2014 Cuma

Kakaolu Pudingli Portakallı Kek





Portakallar bitmeden portakallı keki bir de böyle deneyin...

Kakaolu pudingli portakallı kek tarifi

• 3 yumurta
• 1,5 su bardağı şeker
• Yarım sus bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 5 türk kahvesi fincanı un



Üzerine
• 1 paket kakaolu puding
• 3,5 su bardağı süt
• Evde krema hazırlamak isteyenler BURADAKİ kremayı yapabilirler.

Kakaolu pudingli portakallı kek yapılışı:

• Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Kalan sıvı malzemeler eklenir tekrar karıştırılır.
• Un, kabartma tozu ve vanilya elekten geçirilerek harca eklenir portakal kabukları da eklendikten sonra homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır ve yağlanmış orta boy bir borcama dökülür ve 180 derecede pişirilir.



• Kek pişerken puding ve süt tencereye konur karıştırılarak pişirilir.
• Fırından çıkarılıp ılıyan kekin üstüne krema dökülür 1-2 saat sonra servis edilir.
• İstenirse krema dökülmeden önce kek portakal suyuyla ıslatılabilir.



Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...


27 Şubat 2014 Perşembe

Peynirli Muffin


Harika bir lezzet olan bu muffinler kesinlikle denenecek bir lezzet yaptığınıza pişman olmayacaksınız.Tarif okuyucum sevgili Nur'a ait kendisine teşekkür ediyorum.

Peynirli muffin tarifi

Malzemeler:

• 3 yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 çay bardağı yoğurt
• 200 gr peynir
• 1,5 su bardağıı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tuz ( eğer peynir tuzlu ise gerekmez)
• Birkaç dal maydanoz
• Üzerine susam



Peynirli muffin yapılışı:

• Yumurtalar mikserle köpürünceye kadar çırpılır.yoğurt ve sıvı yağ eklenir ve tekrar çırpılır.
• İnce kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş peynir eklenip karıştırılır ve harca eklenir, Karıştırılır.
• Un ve kabartma tozu eklenip hamura yedirilince yağlanmış muffin kalıbına bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur üzerine susam serpilip 175 derecede pişirilir.



Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

Peynirli Soğanlı Rulo Poğaça


Yumuşacık nefis mi nefis bir poğaça tadanlardan tam not almış bir tarif.Denemeye değer...

Peynirli rulo poğaça tarifi:

• 1 yumurta ( sarısı üstüne)
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• 5-5,5 su bardağı un

iç malzemesi
• 1 kase beyaz peynir
• Yarım demet maydanoz
• 1 adet taze soğan ( ben çok az pırasa doğradım)

üzerine susam



Peynirli soğanlı poğaça tarifi yapılışı:

• Bütün malzemeler yoğurma kabına konur ve azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
• Hamur 4-5 parçaya bölünür ve merdaneyle uzunlamasına açılır.
• Hamurun enine bir kase içerisinde hazırlanmış olan iç malzemesinden konur ve rulo yapılır.
• Üç parmak genişliğinde kesilen hamur yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir ve 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.



Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

26 Şubat 2014 Çarşamba

İncirli Cevizli Kek


Enfes bir lezzet mutlaka denenecekler listesine alın derim. Kek poke cake ile aynı sadece ilaveler ve eksiltmeler var.Ayrıca kekin dokusu çok güzel hem yumuşak hemde klasik anneanne keklerine çok benziyor :))

İncirli, cevizli kek tarifi
Malzemeler:

• 2 adet yumurta
• 2 fincan şeker
• 2 fincan sıvı yağ
• 2 fincan süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı iri kıyım ceviz
• 5-6 adet kuru incir
• 6 fincan un
• Fincan ölçüsü, türk kahvesi fincanıdır
• Üzerine 2 yemek kaşığı kadar susam (isteğe bağlı)



İncirli, cevizli kek yapılışı:

• Şeker ve yumurta çırpılır. Kalan sıvı malzemeler eklenir tekrar çırpılır.
• Un, kabartma tozu ve vanilya elekten geçirilerek hamura katılır.
• Ceviz ve doğranmış olan incirler de eklenir ve kaşıkla karıştırılır.Üzerine susam serpilir.
• Yağlanmış orta boy borcama dökülür ve önce 200 kabarmaya başladıktan sonra 175 derecede pişirilir.
• İlk yirmi, yirmibeş dakika fırının kapağını açmayın. Kek otuz beş kırk dakikada pişiyor zaten.


Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...

23 Şubat 2014 Pazar

Poke Cake / Dolgulu Kek


Rumma da bu tarifi gördüğümden beri aklımda olan bu poke cake diğer adıyla dürtme kek tarifini sonunda denedim ve çok beğendim


Poke cake, dolgulu kek tarifi
Malzemeler:

• 2 yumurta
• 2 fincan şeker
• 2 fincan sıvı yağ
• 2 fincan süt
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 paket kabartma tozu
• 5 fincan un
• 1 küçük su bardağı iri kıyılmış ceviz
• Fincan türk kahvesi fincanı

Krema malzemeleri:
• 1 kg süt
• 4 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 su bardağı şeker

Üzerine bolca hindistan cevizi


Poke cake, dolgulu kek yapılışı:

• Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır.
• Sıvı yağ ve süt eklenir tekrar karıştırılır.
• Un,kabartma tozu ve kakao elekten geçirilerek hamur malzemelerine ilave edilir, Karıştırılır.
• Ceviz de  eklenip kaşıkla karıştırıldıktan sonra yağlanmış orta boy bir borcama hamur dökülür ve önce 200 kabarmaya başladıktan sonra 175 derecede yarım saat kadar pişirilir.
• Pişen kek soğumaya bırakılır.
• Krema malzemeleri tencereye konur. Karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirilir.
• Soğuyan kekin üzerine oklavayla delikler açılır.
• Krema kekin üzerine dökülür ve deliklere dolması sağlanır.
• Üstüne bolca hindistan cevizi serpilir ve birkaç saat dolapta beklettikten sonra servis edilir.



Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...



22 Şubat 2014 Cumartesi

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor

Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.
İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.
Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.  
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.
Katılım koşulları
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
-->

21 Şubat 2014 Cuma

Patates Graten


Nefis ve denenesi bir lezzet...

Patates graten tarifi
Malzemeler:

• 5-6 adet patates
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sosiçin:

• 3 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 2 su bardağı süt



Patates graten yapılışı:

• Patatesler soyulur yıkanır yuvarlak yuvarlak doğranır.
• Sıvı yağ ve baharatlarla harmanlanan patatesler yağlanmış fırın kabına hafifüst üste gelecek şekilde sıralanır.
• Beşamel sos için tereyağı un  ve süt eklenir topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir.
• Patateslerin üzerine yarım su bardağı kaşar serpilir, üzerine sos dökülür ve 200 derecede 40-45 dakika pişirilir.
• Daha sonra fırından alınan patateslerin üzerine kalan kaşarlar dökülür tekrar fırına verilir, kaşarlar eriyene kadar fırında bekletilir
• Sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...

18 Şubat 2014 Salı

Nohut Salatası


Harika bir ikramlık.Misafirinize değişik bir salata sunmak isterseniz bu tarifi kesinlikle deneyin yiyenlerden tam not almış bir salata...


Nohut salatası tarifi
Malzemeler:

• 2 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış)
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet dereotu
• 1 tutam roka
• 1 su bardağı kadar mor lahana
• 1 adet havuç
• 1 adet kuru soğan
• Nar ekşili yada limon suyu ( ben nar ekşisi kullandım)
• Zeytin yağı
• Tuz



Nohut salatası yapılışı:

• Akşamdan ıslatılmış nohut haşlanır, suyu süzülür.
• Diğer tarafta salata malzemeleri doğranır nohutla buluşturulur.
• Nar ekşisi, yağ ve tuzu da eklendikten sonra iyice karıştırılan salata servise hazırdır.
• Bu salatanın malzemeleri istenen şekilde azaltılıp artırılabilir ve içindeki malzemeleri değiştirilebilir.




Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

Kakaolu Cevizli Kek


Nefis, bol kakaolu cevizli kek... Deneyin...

Kakaolu cevizli kek tarifi
Malzemeler:

• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı zeytin yağ
• 1 paketten az kakaolu parça çikolatalı puding
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz



Kakaolu cevizli kek yapılışı:

• Yumurta ve şekeri çırpın kalan malzemeleri de sırayla ekleyip çırpın.
• Un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
• Yağlanıp unlanmış kek kalıbına döküp 200 derece de pişirin.
• İlk 20 dakika fırın kapağını açmayın. 35-40 dakika da kek pişecektir.



Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

17 Şubat 2014 Pazartesi

Hindistancevizli Portakallı Kurabiye


Pişerken hindistancevizi ve portakalın fırından gelen o nefis kokusuna dayanamayarak bu lezzetli kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz yemek isteyeceksiniz...

Hindistancevizli portakallı kurabiye
Malzemeler:

• 1 su bardağı sıvı yağ
• 3 su bardağı un
• 4 tatlı kaşığı nişasta
• 1 su bardağı hindistancevizi
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 1 küçük çay bardağı su
• 3 yemek kaşığı süt
• 2 yemek kaşığı portakal kabuğu reçeli ( yada iki portakal kabuğu rendesi)
• portakal kabuğu rendesi incecik doğranacak


Hindistan cevizli portakallı kurabiyenin yapılışı:

• Bütün malzemeler yoğurma kabına konur sert bir hamur yoğrulur.
• Hamur çok gevrek olacağı için toparlamakta zorluk çekebilirsiniz korkmayın elinizi yağlayarak toparlayın.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
• 175 derecede 20-25 dakika pişirin. Üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

15 Şubat 2014 Cumartesi

Elmalı Kurabiye


Yine Zeliha'da gördüğüm nefis kıyır kıyır elmalı kurabiyeler, tarife ufak bir eklemem oldu lakin çok güzel olduğunu düşünüyorum, yiyenlerden tam not alan bir tarif. Zeliha'nın tarifine bakmak isteyenler buraya TIK


Elmalı kurabiye için
Malzemeler:

• Yarım paket margarin
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1,5 çay bardağı pudra şekeri
• Yarım su bardağı nişasta
• 1 yumurta
• 1 tatlı kaşığı sirke
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 3- 3,5 su bardağı un


İç harcı için:

• 4 adet elma
• 5 yemek kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı kurabiye yapılışı:

• Elmalar rendelenir tavaya konur üzerine şeker ilave edilir. Elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince kenara alınır soğutulur.
• Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
• Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır merdaneyle el büyüklüğünde açılır.


• Resimde görüldüğü gibi kesilir. Kesilmeyen kısmına elmalı harçtan konur ve rulo yapılır.
• Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
• 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekerine bulanır.
• Dilerseniz bu kurabiyenin iç malzemesine ceviz ekleyebilirsiniz.


Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

14 Şubat 2014 Cuma

İmam Sarığı Pastası


Okuyucum sevgili Nur'un tarifi, çok şık olan bu pastayla ikramlarınız göz dolduracak.

İmam sarığı pastası
Malzemeleri:

• 4 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 3 çorba kaşığı kakao
• 3 çorba kaşığı su
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Kreması için:

• 3 su bardağı süt
• 1,5 çorba kaşığı nişasta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya

Üzerine 140 gr bitter çikolata
Kenarlarını bulamak için hindistancevizi



İmam sarığı pastasının yapılışı:

• Yumurta ve şekeri çırpıyoruz,diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
• Homojen bir kıvama gelince yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yayıyoruz.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-13 dakika pişiriyoruz.
• Kek soğuduktan sonra su bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz.
• Krema malzemelerini tencereye koyup kaynayana kadar pişiriyoruz
• Yuvarlak kestiğimiz keklerden bir parçasını alıp üzerine bir kaşık krema sürüyoruz üzerine bir parça daha kek kapatıyoruz.
• Kenarlarını kremaya batırıp hindistan cevizine buladıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
• Bütün keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine benmari usülü erittiğimiz bitter çikolatadan sürüyoruz
• Üzerine çikolata sosta sürebilirsiniz.
• 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.

Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

13 Şubat 2014 Perşembe

Elmas Kurabiye


Zelihanın bloğunda ilk gördüğümde bu kurabiyelere hayran kalmıştım ve hemen yapmalıyım demiştim.
En kısa zaman da sizde deneyin pişman olmayacaksınız, ben bir kaç değişiklik yapmak zorunda kaldım ama bu haliyle bile çok güzeldi. Orjinal tarif için TIKK

Elmas kurabiye için
Malzemeler:

• 1,5 su bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 yemek kaşığı kakao
• 3 su bardağı un
• kurabiyeleri bulamak için küçük bir kase şeker



Elmas kurabiye yapılışı:

• Bütün malzemeler karıştırılır.hamur biraz zor toplanıyor telaş etmeyin.
• Hamurdan küçük bezeler koparın yuvarlayın şekere bulayın yağlanmış fırın tepsisine dizin
• 175 dereceye ayarlanmış fırında 20- 25 dakika pişirin.
• Kurabiyeleri tepsiden soğuyunca çıkarın çok gevrek olduğu için dağılabilir.


Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...

12 Şubat 2014 Çarşamba

Pirinçli Karnabahar Köftesi




Çok lezzetli olan karnabahar köftesini bir de pirinçli olarak deneyin çok lezzetli bir köfte yanında sarımsaklı yoğurtla servis edilince daha da lezzetli oluyor. Pirinçli nasıl olur dedim nette bir kaç tarif gördüm bu şekilde yaptım...



Pirinçli karnabahar köftesi
Malzemeleri

• 1 adet küçük karnabahar
• 1 adet iri soğan (ince doğranmış)
• 1 çay bardağı pirinç
• 1 çay bardağı galeta unu
• 4-5 tepeleme yemek kaşığı un
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Yarım demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı tuzot
• 1 tatlı kaşığı tuz ( azaltabilirsiniz)
• Yarım demet dereotu ( koymadım)

• Kızartmak için sıvı yağ


Pirinçli karnabahar köftesi yapılışı:

• Karnabahar çiçeklere ayrılır tencereye konur üzerine su eklenir ve yumuşayana kadar haşlanır.
• Pirinçler üzerine bir buçuk çay bardağı eklenen suyla haşlanır.
• Haşlanan karnabaharlar ezilir,üzerine soğan,pirinç eklenir. Yeşillikler doğranır eklenir baharatlar da eklendikten sonra unlar ilave edilir çıvık bir hamur elde edilir.
• Sıvı yağ tavaya konur bir kase içine konan suyla el ıslatılır hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır
yuvarlanın yassılaştırılır kızgın yağda arkalı önlü kızartılır



Afiyet Olsun, şükrünüz bol olsun...


7 Şubat 2014 Cuma

Kıymalı Lahana Sarması


Kışın en güzel nimetlerinden lahananın sarmasını siz değerli izleyenlerime sunuyorum

Lahana sarması nın
Malzemleri:

• 1 küçük sarmalık lahana
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet dereotu
• 1 adet kuru soğan
• 1 su bardağı domates suyu ( yazdan hazırladığım)
• 1 yemek kaşığı salca
• 2 su bardağı pirinç
• 100 gr kıyma
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• Tuz
• 1 su bardağı zeytinyağ

Lahana sarmasının yapılışı:

• Lahana yapraklarına ayrılır yıkanır.
• Büyükçe bir tencereye su konur kaynatılır.
• Kaynayan suya lahanalar konur 3-4 dakika haşlanır, suları süzdürülerek bir kabın içine alınır.
• Diğer taraftan iç malzemesini hazırlamak için maydanoz,dereotu soğan ince ince doğranır.
• Pirinç yıkanır suyu süzdürülür. Maydanozlara eklenir. kalan malzemeler de eklendikten sonra güzelce karıştırılır.
• Tezgahın üzerine bir yaprak lahana alınır, büyükse ikiye yada üçe bölünür. Uç kısmına iç malzemesi konur iki yanından içe doğru katlanır ve rulo yapılır.tencereye dizilir.
• Bütün lahanalara aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine bir porselen tabak kapatılır .
• Lahanaların üzerine çıkacak kadar su eklenir ve ocağa konur ara ara pişip pişmediği bir çatal yardımıyla kontrol edilir, piştikten sonra ılık servis yapılır.

Afiyet Olsun...


6 Şubat 2014 Perşembe

Çikolata Soslu Kakaolu Baton Pasta


Kakaolu lezzet sevenler bu pastayı denesinler.Pandispanyayı baton kek kalıbında pişirdim üçe böldüm, daha sonra yaptığımda fırın tepsisinde yapmıştım çok ince oldu. Pastayı yapınca mutlaka bir gün önceden yapın bütün pastalarda olduğu gibi tadı oturmuş oluyor daha bir lezzeti artıyor.Ben çikolata sosunu kendim yaptım dilerseniz hazır kullanabilirsiniz.

Kakaolu pandispanya
Malzemeleri:

• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağından bir parmak eksik süt (ılık)
• 1 yemek kaşığı kaynar su
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
3 yemek kaşiğı kakao

Kakaolu pandispanya yapılışı:

• Ketıla su konur kaynatılır. çırpma kabı ketılın üzerine oturtulur yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
• Süt,yağ ve kaynar su da eklendikten sonra tekrar çırpılır.
• Un, kabartma tozu, kakao ve vanilya elekten geçirilir yumurtalı karışımın üzerine dökülür.yumurtalar söndürülmeden mikserin en düşük seviyesinde homojen bir hal alıncaya kadar karıştırılır.
• Yağlanıp unlanmış olan kek kalıbına hamur dökülür 180 dereceye ayarlanmış fırında 45-50 dk pişirilir ( baton kalıpta geç pişiyor)
• Kürdan testi temiz çıkmışsa fırından alınır, soğutulur.Soğuduktan sonra üçe bölünür.

• Pandispanyanın aralarını ıslatmak için, bir bardak suyun içine 2-3 yemek kaşığı şeker konur ve karıştırılır.

Arasına sürmek için

• 2 poşet sade krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt

• Krem şanti sütle çırpılır.
• Kekin bir parçası baton kek kalıbının içine konur üzerine bir kaç kaşık şerbet gezdirilir.
• Krem şantinin yarısı sürülür. üzerine ikinci kek parçası konur şerbetle ıslatıldıktan sonra kalan krem şanti sürülür en üstüne kek konduktan sonra buz dolabının derin dondurucusunda onbeş dakika bekletilir daha sonra servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır.



Çikolata sos
Malzemeleri:

• 1 su bardağından iki parmak eksik süt üzeri su ile tamamlanacak
• 1 dolu yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşigı kakao

• Malzemeler sos tenceresine alınır karıştırarak pişirilir eğer koyu olursa su veya süt ile istediğiniz kıvama gelinceye kadar açılır.iyice soğutulur.
• Soğuyan sos pastanın üzerine gezdirilir dilenen şekilde süslendikten sonra dolaba kaldırılır

Not: pastanın katlarına damla çikolata konursa çok güzel olur.

Afiyet Olsun...


3 Şubat 2014 Pazartesi

Portakal Kabuğu Reçeli


Portakal kabuklarını atmayın ve bu muhteşem kokulu reçeli yapın. Bence bu reçelin kullanım yeri çok çeşitlendirilebilir. kuvvetli kokusuyla özellikle sütlü tatlılara çok yakışacağını düşünüyorum.

Portakal kabuğu reçeli
Malzemeleri:

• 6 -7 adet portakalın kabuğu
• 2,5 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu

Portakal kabuğu reçeli yapılışı:

• portakal kabukları istenen büyüklükte doğranır ve tencereye konur, üzerine su eklenir ve ocağa alınır kaynatılır.
• Beş dakika kaynayan portakal kabuklarının suyu süzülür ve tekrar su konup kaynatılır bu işlem toplam üç kez tekrarlanır.
• Kaynatılıp acısı gitmiş olan portakal kabuklarına şeker ve su eklenir,kaynatılır şerbeti şurup kıvamına gelince limon suyu eklenir ve bir iki taşım daha kaynayınca ocaktan alınır iyice soğuyunca kavanozlara konur ve ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra dolaba kaldırılır.
Afiyet Olsun...


2 Şubat 2014 Pazar

Hindistan Cevizli, İrmikli Kurabiye


Bu kurabiye ağızda eriyen insanın damağını çatlatan türden bir kurabiye...ilk ısırışta hem yumuşak hem de gevrekliği daha sonra hindistan cevizinin o nefis tadı sizleri mest edecek. En kısa sürede deneyerek kendinizi şımartın...

Hindistan cevizli, İrmikli kurabiye
Malzemeleri:

• Yarım paket margarin ( eritilecek )
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı hindistan cevizi
• 1 çay bardağı nişasta
• 1,5 çay bardağı pudra şekeri
• 3 tatlı kaşığı irmik
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 3 su bardağı un

İrmikli, Hindistan cevizli kurabiye
Yapılışı:

• Margarin eritilir içine sıvı yağ yumurta konur karıştırılır.
• Kalan malzemeler de eklendikten sonra hamur yoğrulur.
• Hamurtan yumurta sarısı büyüklüğünde parçalar koparılır ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizilir.
• 150 derece ısıdaki fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıkarılır fırın teli üzerine alınan kurabiyeler soğutulur dilenirse üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun...

Ev Yapımı Pirinç Unu


Evde pirinç unu yapmak isteyenlere, pirinç unu nasıl yapılır anlatmak istedim. ev yapımı katkısız pirinç ununuz olsun isterseniz deneyin...

Malzemeler:
• Pirinç ( kırık yada bütün)
• Sıcak su

Evde pirinç unu yapılışı:
• Pirinç akşamdan sıcak suyla ıslatılır. Ertesi gün temiz bir tülbent içine konur  ve fazla suyu süzdürülür.
• süzülen pirinçler kuruması için bir tepsiye konur ve tam kurumadan mutfak robotunda çekilir.
• elekten elenen pirinç unu bu şekilde bütün pirinçler un kıvamına gelene kadar robottan geçirilir ve pirinç unu tamamen kuruması için bir tepsi içine konur sıcak bir ortamda bekletilir.