Kakaolu lezzet sevenler bu pastayı denesinler.Pandispanyayı baton kek kalıbında pişirdim üçe böldüm, daha sonra yaptığımda fırın tepsisinde yapmıştım çok ince oldu. Pastayı yapınca mutlaka bir gün önceden yapın bütün pastalarda olduğu gibi tadı oturmuş oluyor daha bir lezzeti artıyor.Ben çikolata sosunu kendim yaptım dilerseniz hazır kullanabilirsiniz.
Kakaolu pandispanya
Malzemeleri:
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağından bir parmak eksik süt (ılık)
• 1 yemek kaşığı kaynar su
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
3 yemek kaşiğı kakao
Kakaolu pandispanya yapılışı:
• Ketıla su konur kaynatılır. çırpma kabı ketılın üzerine oturtulur yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
• Süt,yağ ve kaynar su da eklendikten sonra tekrar çırpılır.
• Un, kabartma tozu, kakao ve vanilya elekten geçirilir yumurtalı karışımın üzerine dökülür.yumurtalar söndürülmeden mikserin en düşük seviyesinde homojen bir hal alıncaya kadar karıştırılır.
• Yağlanıp unlanmış olan kek kalıbına hamur dökülür 180 dereceye ayarlanmış fırında 45-50 dk pişirilir ( baton kalıpta geç pişiyor)
• Kürdan testi temiz çıkmışsa fırından alınır, soğutulur.Soğuduktan sonra üçe bölünür.
• Pandispanyanın aralarını ıslatmak için, bir bardak suyun içine 2-3 yemek kaşığı şeker konur ve karıştırılır.
Arasına sürmek için
• 2 poşet sade krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt
• Krem şanti sütle çırpılır.
• Kekin bir parçası baton kek kalıbının içine konur üzerine bir kaç kaşık şerbet gezdirilir.
• Krem şantinin yarısı sürülür. üzerine ikinci kek parçası konur şerbetle ıslatıldıktan sonra kalan krem şanti sürülür en üstüne kek konduktan sonra buz dolabının derin dondurucusunda onbeş dakika bekletilir daha sonra servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır.
Çikolata sos
Malzemeleri:
• 1 su bardağından iki parmak eksik süt üzeri su ile tamamlanacak
• 1 dolu yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşigı kakao
• Malzemeler sos tenceresine alınır karıştırarak pişirilir eğer koyu olursa su veya süt ile istediğiniz kıvama gelinceye kadar açılır.iyice soğutulur.
• Soğuyan sos pastanın üzerine gezdirilir dilenen şekilde süslendikten sonra dolaba kaldırılır
Not: pastanın katlarına damla çikolata konursa çok güzel olur.
Afiyet Olsun...