Pages

21 Şubat 2014 Cuma

Patates Graten


Nefis ve denenesi bir lezzet...

Patates graten tarifi
Malzemeler:

• 5-6 adet patates
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sosiçin:

• 3 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 2 su bardağı süt



Patates graten yapılışı:

• Patatesler soyulur yıkanır yuvarlak yuvarlak doğranır.
• Sıvı yağ ve baharatlarla harmanlanan patatesler yağlanmış fırın kabına hafifüst üste gelecek şekilde sıralanır.
• Beşamel sos için tereyağı un  ve süt eklenir topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir.
• Patateslerin üzerine yarım su bardağı kaşar serpilir, üzerine sos dökülür ve 200 derecede 40-45 dakika pişirilir.
• Daha sonra fırından alınan patateslerin üzerine kalan kaşarlar dökülür tekrar fırına verilir, kaşarlar eriyene kadar fırında bekletilir
• Sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun,Şükrünüz bol Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...