Pages

3 Şubat 2014 Pazartesi

Portakal Kabuğu Reçeli


Portakal kabuklarını atmayın ve bu muhteşem kokulu reçeli yapın. Bence bu reçelin kullanım yeri çok çeşitlendirilebilir. kuvvetli kokusuyla özellikle sütlü tatlılara çok yakışacağını düşünüyorum.

Portakal kabuğu reçeli
Malzemeleri:

• 6 -7 adet portakalın kabuğu
• 2,5 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu

Portakal kabuğu reçeli yapılışı:

• portakal kabukları istenen büyüklükte doğranır ve tencereye konur, üzerine su eklenir ve ocağa alınır kaynatılır.
• Beş dakika kaynayan portakal kabuklarının suyu süzülür ve tekrar su konup kaynatılır bu işlem toplam üç kez tekrarlanır.
• Kaynatılıp acısı gitmiş olan portakal kabuklarına şeker ve su eklenir,kaynatılır şerbeti şurup kıvamına gelince limon suyu eklenir ve bir iki taşım daha kaynayınca ocaktan alınır iyice soğuyunca kavanozlara konur ve ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra dolaba kaldırılır.
Afiyet Olsun...


3 yorum:

  1. ellerinize sağlık annem bun şekilde kabukları minik minik doğrayıp keke de katıyor acayip bir aroma oluşturuyor...
    bu arada çekilişime katılmak isterseniz
    http://demetdoganozgol.blogspot.com/2014/02/ilk-cekilisime-katilmak-istermisiniz.html

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi bir recel olmustur. Eline saglik canim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...