Pages

2 Şubat 2014 Pazar

Hindistan Cevizli, İrmikli Kurabiye


Bu kurabiye ağızda eriyen insanın damağını çatlatan türden bir kurabiye...ilk ısırışta hem yumuşak hem de gevrekliği daha sonra hindistan cevizinin o nefis tadı sizleri mest edecek. En kısa sürede deneyerek kendinizi şımartın...

Hindistan cevizli, İrmikli kurabiye
Malzemeleri:

• Yarım paket margarin ( eritilecek )
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı hindistan cevizi
• 1 çay bardağı nişasta
• 1,5 çay bardağı pudra şekeri
• 3 tatlı kaşığı irmik
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 3 su bardağı un

İrmikli, Hindistan cevizli kurabiye
Yapılışı:

• Margarin eritilir içine sıvı yağ yumurta konur karıştırılır.
• Kalan malzemeler de eklendikten sonra hamur yoğrulur.
• Hamurtan yumurta sarısı büyüklüğünde parçalar koparılır ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizilir.
• 150 derece ısıdaki fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıkarılır fırın teli üzerine alınan kurabiyeler soğutulur dilenirse üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. Hindistan cevizli olan kek kurabiyeleri çok severim.., ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım....Liseye giderken buna benzer bir kurabiye yapıyordum. Yine yapmak istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  4. Pudra şekeri hamurunamı konuluyo YOKSA Üstünemi serpiliyor

    YanıtlaSil
  5. Pudra şekeri hamurunamı konuluyo YOKSA Üstünemi serpiliyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...