Pages

14 Şubat 2014 Cuma

İmam Sarığı Pastası


Okuyucum sevgili Nur'un tarifi, çok şık olan bu pastayla ikramlarınız göz dolduracak.

İmam sarığı pastası
Malzemeleri:

• 4 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 3 çorba kaşığı kakao
• 3 çorba kaşığı su
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Kreması için:

• 3 su bardağı süt
• 1,5 çorba kaşığı nişasta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya

Üzerine 140 gr bitter çikolata
Kenarlarını bulamak için hindistancevizi



İmam sarığı pastasının yapılışı:

• Yumurta ve şekeri çırpıyoruz,diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
• Homojen bir kıvama gelince yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yayıyoruz.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-13 dakika pişiriyoruz.
• Kek soğuduktan sonra su bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz.
• Krema malzemelerini tencereye koyup kaynayana kadar pişiriyoruz
• Yuvarlak kestiğimiz keklerden bir parçasını alıp üzerine bir kaşık krema sürüyoruz üzerine bir parça daha kek kapatıyoruz.
• Kenarlarını kremaya batırıp hindistan cevizine buladıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
• Bütün keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine benmari usülü erittiğimiz bitter çikolatadan sürüyoruz
• Üzerine çikolata sosta sürebilirsiniz.
• 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.

Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık gerçekten harika şık pastacıklar olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...