Lahana sarması nın
Malzemleri:
• 1 küçük sarmalık lahana
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet dereotu
• 1 adet kuru soğan
• 1 su bardağı domates suyu ( yazdan hazırladığım)
• 1 yemek kaşığı salca
• 2 su bardağı pirinç
• 100 gr kıyma
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• Tuz
• 1 su bardağı zeytinyağ
Lahana sarmasının yapılışı:
• Lahana yapraklarına ayrılır yıkanır.
• Büyükçe bir tencereye su konur kaynatılır.
• Kaynayan suya lahanalar konur 3-4 dakika haşlanır, suları süzdürülerek bir kabın içine alınır.
• Diğer taraftan iç malzemesini hazırlamak için maydanoz,dereotu soğan ince ince doğranır.
• Pirinç yıkanır suyu süzdürülür. Maydanozlara eklenir. kalan malzemeler de eklendikten sonra güzelce karıştırılır.
• Tezgahın üzerine bir yaprak lahana alınır, büyükse ikiye yada üçe bölünür. Uç kısmına iç malzemesi konur iki yanından içe doğru katlanır ve rulo yapılır.tencereye dizilir.
• Bütün lahanalara aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine bir porselen tabak kapatılır .
• Lahanaların üzerine çıkacak kadar su eklenir ve ocağa konur ara ara pişip pişmediği bir çatal yardımıyla kontrol edilir, piştikten sonra ılık servis yapılır.
Afiyet Olsun...
Nefis olmuş vallahi çok severim. Eline emeğine sağlık. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSilher şeye şifa ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilböyle tatlara çok emek çekiliyor ama değiyor doğrusu eline sağlık canım
YanıtlaSilablasının gülü alayım mı bu tabağı..enfes olmuş canım.en sevdiğim lezzet....
YanıtlaSilLahananın yemeğindense salatası ve sarmasını yemeyi tercih edenlerdenim. Kıymalı sarması da ayrı bir lezzetli olur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBayilirim, elinize saglik.Olsada yesek :)
YanıtlaSil