Pages

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Ispanaklı Yaş Pasta


herkese pastalarla dolu bir hafta dilerim... bu seferki tarifim bayağı eski bir pasta tarifi,ancak ben yeni yaptığım için yeni bir tarif oldu .ıspanaklı pasta çok güzel tadı olan bir pasta.neden daha önce yapmadım diye üzüntü duydum...ammaaa zararın neresinden dönersek kardır deyip tarife geçiyorum....

Malzemeler:
pandispanya için:
* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı şeker
* bir büyükçe kase ıspanak yaprağı+ yarım su bardağı su
* 3 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu

Kreması için:
* 5 su bardağı süt
* 6 yemek kaşığı un
* 1-1,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre ayarlayın)
* 1tatlı kaşığı margarin

keki ıslatmak için:
* 1 su bardağı su yada süt
* 1 yemek kaşığı şeker

üzerine serpmek için :
* kek kırıntıları

Yapılışı:
* ıspanakları blendıra koyun suyu da ekleyip iyice çekin ve bir kenara alın.
* şeker ve yumurtayı iyice çırpıp ıspanak püresi ve sütü ekleyip şöyle bir karıştırın.
* un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığınız fırın tepsisine hamuru dökün ve 180 derecede 20 25 dk pişirin (pişip pişmediğini kontrol edin) 10dk dinlenmeye bırakın
* kremayı pişirmek için tencereye unu ve şekeri koyun sütü azar azar ekleyip güzelce karıştırın ki unlar topaklanmasın.
* tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
*kaynadıktan sonra içine margarini ekleyin ve bir dk daha piştikten sonra ocaktan alın.
* keki enlemesine üçe bölün (ayrıca bir iki ince şerit kesip kenarda bekletin) ve bir tepsinin içine birinci kat keki koyun ve şekerli su veya sütle ıslatın.
*kremadan bir miktar dökün kekin her yerine yaydırın ve ikinci kat keki koyun ıslatın yine üzerine kremayı dökün ve üçüncü kat keki de yerleştirip ıslattıktan sonra kalan kremayla kekin heryerini güzelce kremayla sıvayın.
* üzerine kekten kestiğimiz kek parçalarını robottan çekip serperek süsledikten sonra 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun....

not dilerseniz kekin en üstüne sade krem şanti de sürebilirsiniz....
kremayı sıcak sürerseniz sürmesi kolay olur soğuduğu zaman krema donar ve sürmesi zorlaşır...

24 yorum:

  1. amin:))

    yeşil yeşil görünümü çok hoşuma gidiyo. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize emeklerinize saglik tek kelime mükemmel görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim pastadır ıspanaklı pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. gerçekten nefis bir tariftir bu ellerine sağlık canım afiyet olsun

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. arkadaşım bu pastayı yapıp bana şam fıstıklı pasta yaptım sana diye bir güzel yedirdi ve ben piskolojik olarak heralde fıstığa odaklandığım için afiyetle yedim gerçekten güzel bir pasta ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. yeşil yeşil harika olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Bencede zararın neresinden dönseniz kardır:)) bende bir dilim alsam da kaçsam keşke..

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık pastan harika
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Görüntüsü çok güzel .Bende tadını çok seviyorum. İçinde gerçektende antep fıstığı varmış gibi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Çok sevdiğim bir pastadır canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Bu pastanın görüntüsünü çok seviyorum. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. pastan çok güzel görünüyor yeşil rengi tam denk düşmüş çok hoşuma gitti..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. elinize sağlık.ne güzelde kabarmış.harika bir pasta alttaki havuçlu kurabiyeyide deneyeceğim.sevgiler ve bereketli sofralar olsun

    YanıtlaSil
  16. ELLERİNE SAĞLIK RENGİ ÇOK TABİİ VE İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR:) ŞİFA OLSUN
    HAYIRLI KANDİLLER

    YanıtlaSil
  17. Kandilini kutluyor berlindne sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  18. Tarifkolik/Öznur2 Haziran 2011 19:47

    Süper olmuş süper ellerine sağlık canım sevgiler.. Kandiliniz mübarek olsun..

    YanıtlaSil
  19. bu ne güzellik böyle:) eline sağlık harika olmuş
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  20. ellerıne saglık saglıklı ve nefıs pastan.....gercekten guzelde kabarmış:)))))))))

    YanıtlaSil
  21. ooo hemde üç katlı olmuş:) Çok güzel görünüyor canım. fıstıklı gibi bende çok severim ıspanaklı tatları. Ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  22. Hiç denemediğim bir pasta ne zamandır aklımdaydı tarifinizden yola çıkarak bende yapıcam bu pastadan ellerinize sağlık;)

    YanıtlaSil
  23. krema soğukmu olcak sıcakmı yazmamışsınız eklerseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  24. krema sıcak çoğu zaman ben yaptığımda sıcağa yakın oluyor.soğuduğu zaman krema sertleşiyor sürmek zorlaşıyor.o yüzden sıcak sürüyorum ben

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...