Pages
▼
30 Mayıs 2011 Pazartesi
Ispanaklı Yaş Pasta
herkese pastalarla dolu bir hafta dilerim... bu seferki tarifim bayağı eski bir pasta tarifi,ancak ben yeni yaptığım için yeni bir tarif oldu .ıspanaklı pasta çok güzel tadı olan bir pasta.neden daha önce yapmadım diye üzüntü duydum...ammaaa zararın neresinden dönersek kardır deyip tarife geçiyorum....
Malzemeler:
pandispanya için:
* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı şeker
* bir büyükçe kase ıspanak yaprağı+ yarım su bardağı su
* 3 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
* 5 su bardağı süt
* 6 yemek kaşığı un
* 1-1,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre ayarlayın)
* 1tatlı kaşığı margarin
keki ıslatmak için:
* 1 su bardağı su yada süt
* 1 yemek kaşığı şeker
üzerine serpmek için :
* kek kırıntıları
Yapılışı:
* ıspanakları blendıra koyun suyu da ekleyip iyice çekin ve bir kenara alın.
* şeker ve yumurtayı iyice çırpıp ıspanak püresi ve sütü ekleyip şöyle bir karıştırın.
* un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığınız fırın tepsisine hamuru dökün ve 180 derecede 20 25 dk pişirin (pişip pişmediğini kontrol edin) 10dk dinlenmeye bırakın
* kremayı pişirmek için tencereye unu ve şekeri koyun sütü azar azar ekleyip güzelce karıştırın ki unlar topaklanmasın.
* tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
*kaynadıktan sonra içine margarini ekleyin ve bir dk daha piştikten sonra ocaktan alın.
* keki enlemesine üçe bölün (ayrıca bir iki ince şerit kesip kenarda bekletin) ve bir tepsinin içine birinci kat keki koyun ve şekerli su veya sütle ıslatın.
*kremadan bir miktar dökün kekin her yerine yaydırın ve ikinci kat keki koyun ıslatın yine üzerine kremayı dökün ve üçüncü kat keki de yerleştirip ıslattıktan sonra kalan kremayla kekin heryerini güzelce kremayla sıvayın.
* üzerine kekten kestiğimiz kek parçalarını robottan çekip serperek süsledikten sonra 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun....
not dilerseniz kekin en üstüne sade krem şanti de sürebilirsiniz....
kremayı sıcak sürerseniz sürmesi kolay olur soğuduğu zaman krema donar ve sürmesi zorlaşır...
amin:))
YanıtlaSilyeşil yeşil görünümü çok hoşuma gidiyo. ellerine sağlık canım.
Ellerinize emeklerinize saglik tek kelime mükemmel görünüyor afiyetler olsun.
YanıtlaSilen sevdiğim pastadır ıspanaklı pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilgerçekten nefis bir tariftir bu ellerine sağlık canım afiyet olsun
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle...
arkadaşım bu pastayı yapıp bana şam fıstıklı pasta yaptım sana diye bir güzel yedirdi ve ben piskolojik olarak heralde fıstığa odaklandığım için afiyetle yedim gerçekten güzel bir pasta ellerinize sağlık
YanıtlaSilyeşil yeşil harika olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilBencede zararın neresinden dönseniz kardır:)) bende bir dilim alsam da kaçsam keşke..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık pastan harika
YanıtlaSilsevgiler.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Görüntüsü çok güzel .Bende tadını çok seviyorum. İçinde gerçektende antep fıstığı varmış gibi.
Sevgiyle kal.
Çok sevdiğim bir pastadır canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu pastanın görüntüsünü çok seviyorum. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilpastan çok güzel görünüyor yeşil rengi tam denk düşmüş çok hoşuma gitti..
YanıtlaSilsevgilerimle...
elinize sağlık.ne güzelde kabarmış.harika bir pasta alttaki havuçlu kurabiyeyide deneyeceğim.sevgiler ve bereketli sofralar olsun
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK RENGİ ÇOK TABİİ VE İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR:) ŞİFA OLSUN
YanıtlaSilHAYIRLI KANDİLLER
Kandilini kutluyor berlindne sevgilerimi yolluyorum.
YanıtlaSilSüper olmuş süper ellerine sağlık canım sevgiler.. Kandiliniz mübarek olsun..
YanıtlaSilbu ne güzellik böyle:) eline sağlık harika olmuş
YanıtlaSilsevgilerimle..
ellerıne saglık saglıklı ve nefıs pastan.....gercekten guzelde kabarmış:)))))))))
YanıtlaSilooo hemde üç katlı olmuş:) Çok güzel görünüyor canım. fıstıklı gibi bende çok severim ıspanaklı tatları. Ellerin dert görmesin...
YanıtlaSilHiç denemediğim bir pasta ne zamandır aklımdaydı tarifinizden yola çıkarak bende yapıcam bu pastadan ellerinize sağlık;)
YanıtlaSilkrema soğukmu olcak sıcakmı yazmamışsınız eklerseniz sevinirim
YanıtlaSilkrema sıcak çoğu zaman ben yaptığımda sıcağa yakın oluyor.soğuduğu zaman krema sertleşiyor sürmek zorlaşıyor.o yüzden sıcak sürüyorum ben
YanıtlaSil