Pages

27 Aralık 2012 Perşembe

Labne Peynirli Kolay Pasta


Şu üç şeyi yapan tam şükretmiş olur.
• Her gelen nimeti ALLAh'tan bilip şükretmek
• Allahü Tealanın verdiği her şeye razı olmak(bela da olsa Allah tan geldiğini düşünüp sabretmek)
• Nimetlerden istifade edildiği müddetçe, Allahü Tealaya isyan etmemek.

Bu güne kadar Allahın verdiği onca nimetin şükrünü yerine getiren kullar olabildik mi diye bir düşünmek gerek.
Rabbim bize hiç bir kusur ve kabahatımızı gözetmeden o na tam dürüst teşekkür etmememize rağmen hiç aksatmadan devamlı bizlere nimetlerin den veriyor.Peki biz ona layık bir kul muyuz. hiç günahımız yok mu ki Rabbim bizlere bu şekilde ödüller veriyor.Biz her gün hiç aksamadan aldığımız bu ödülleri hak ediyor muyuz.
Allah ne kadar merhametli ki kulları onun emir ve yasaklarına uymadığı, isyankar olduğu halde yine de nimetlerinden faydalanmamızı engellemiyor.Neden peki;

Ey günah işleyerek, nefislerine kötülük yapmakta ileri gelenler! Allah'ın rahmetinden ümidi kesmeyiniz. Zira Allah akla gelebilecek bütün günahları affeder. (Zümer suresi-53)

Benim rahmetim her şeyi kuşatmıştır.( Araf suresi-156)

Allah çok affeder ve çok merhametlidir.( Maide suresi- 34)
Bizi yaradan rabbimiz bizleri her türlü günahlarımızla kabul ediyor yeter ki tövbe edelim ona yaklaşalım.Ve bunu ölüm kapıya dayanmadan kefenimiz hazırlanmadan yapmakta fayda var.
****************************************
Bu pasta aslında chesecake olacaktı ama tutmadı, olmadı.Alt tabanına yumuşak dokulu bir kek olsun dedim keki çok güzel oldu kreması biraz akışkan olduğu için üzerinde durmadı aktı gitti. O yüzden adı da kolay labne peynirli pasta olmak zorunda kaldı.Yayınlamaya değmez diye düşündüm fakat tadı tam not aldı. Bir daha ki sefere diyerek labne peynirli pasta nın tarifine geçmek istiyorum.


Kolay labneli pasta, ( kolay chesecake) Tarifi:
Malzemeler:
keki için
• 1 Adet yumurta
• 1 Çay bardağı şeker
• 1 çay bardağı süt
• yarım çay bardağı sıvı yağ
• bir çay kaşığı ( silme)kabartma tozu
•1 su bardağı kepekli un
Labneli pasta kreması için:
• 2 su bardağı süt
• 6 yemek kaşığı şeker
• 2,5 yemek kaşığı un
• 50 gr margarin
• 300 gr labne peyniri
• 1 poşet krem şanti + 1 çay bardağı süt

Kolay labne peynirli pasta yapılışı:
• Öncelikle kek yapılmalı. Bunun için klasik olan şeker ve yumurta çırpılır.Ardından kalan malzemeler sırasıyla eklenir.
• Yirmi dört santimlik kalıba hamur dökülür. 180 derecede 10-12 dk kadar pişirilir.fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
• kek pişerken krema hazırlanmaya başlanır. Şöyle ki; iki su bardağı süt şeker ve un tencereye konur karıştırarak pişirilir. Kaynayınca içine margarin eklenir, eriyene kadar karıştırılır. Ocaktan alınır soğutulur.
• Krem şanti bir çay bardağı soğuk sütle çırpılır dolaba kaldırılır.
• Soğuyan kremaya önce krem şanti karıştırılır.mikserle iyice çırpılır.
• Ardından labne peyniri de eklenir tekrar çırpılır.
• Hazır olan krema kekin üzerine yayılır bir gece dolapta bekletildikten sonra ertesi gün dilenen şekilde süslenerek servis yapılır
Afiyet Olsun...


Not: Ben üzerini ''bir çay bardağı hibiskus suyunu bir tatlı kaşığı unla pişirip üzerine gelişi güzel gezdirerek süsledim.ben onun yerine karamel ile de süslenebilir diyorum ayrıca çok yakışır.''

25 Aralık 2012 Salı

Yılbaşı Çılgınlığı

Peygamber efendimiz (sav) buyuruyor ki;

''Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır.
Bizden başkasına benzemeye çalışan bizden değildir.''
Son günlerde bloglar da birbirinden farklı yılbaşı etkinlikleri görür oldum.Hristiyanlara ait bir gelenek olan yılbaşı kutlamasını nasılda müslüman olarak bu kadar çabuk benimseyip kabullendik, anlamıyorum.
Yılbaşı akşamlarında eğlence adı altındaki rezillikler müslümanlar tarafından nasıl bu kadar normal görülebilir ki. O patlatılan şampanyalar içilen şaraplar tokuşturulan kadehler hepsi müslümanım diyene Yüce ALLAH'ın haram kıldığı yasaklar değil mi? Kur-an da buyrulur ki:
Şeytan içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi ALLAH' anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz ( bunları yapmaktan ) vazgeçtiniz değil mi? (maide 91)
Rabbim insanlara zararlı olarak gördüğü haram kıldığı bu yasaklar nasıl bu şekilde su gibi içilir hiç mi içenlerin kalpleri cızırdamaz anlamıyorum
Onlar kuranı düşünmüyorlar mı? yoksa kalplerinin üzerinde kilitleri mi var? ( Muhammed. 24)

21 Aralık saçmalığı
Daha dün 21 aralık ta kıyamet kopacağı korkusuyla Kur-an da yazmayan ve yine dinle hiçbir alakası olmayan şirince ye bilmem nereye kaçılmadı mı ne çabuk geçti kıyamet korkusu. yirmibir aralıkta kıyamet kopmadı diye sanılmasınki artık hiç kopmayacak elbet bir gün o gün de gelecek işlenen günahların hesabı verilecek.
madem böyle bir korku yaşandı her şey bitti de mi tekrardan günahlar için planlar yapılmaya başlandı.Yok yılbaşı sofrası, yok yılbaşı teması, yok yılbaşı ağacı, yok yılbaşı süsü bunların hepsi müslümanların yapmaması gereken şeyler.Hristiyanlara özenmeyelim, onları müslümanlığa özendirelim.yine kur-an da buyurulur ki;

Biz israiloğullarına kitap,hüküm ve peygamberlik verdik.onları güzel rızıklarla besledik ve kendilerini alemlere üstün kıldık. Ve onlara din konusunda açık bilgiler gönderdik.Onlar kendilerine bilgi geldikten sonra sırf aralarındaki çekememezlik yüzünden ayrılığa düştüler. Şüphesiz, Rabbin kıyamet günü ayrılığa düştükleri konularda aralarında hüküm verecektir.
Sonra sana da bu konuda belirli bir şeriat verdik; sen ona uy bilmeyenlerin keyfine uyma. Çünkü onlar seni ALLAH'ın azabından kurtaramazlar. Hiç şüphesiz zalimler birbirlerinin dostlarıdırlar, buna karşılık ALLAH günahtan kaçınanların dostudur. (Casiye 16-19)
Rabbim bizi de günah işlemekten korkan kullarından etsin (AMİN)

Peki yılbaşı nasıl kutlanır
Düşünün bir kere! 21 Aralıkta kıyamet gerçekten kopmuş olsaydı belki bizler şu anda mahkeme-i kübrada olacaktık (değil ki yılbaşı düşünmek) işlediğimiz günahlardan hesaba çekiliyor olacaktık.Peki nasıl vereceğiz biz bu günakların hesabını hiç düşündünüz mü?? (düşünmediyseniz bir düşünün derim)sonuçta hepimizin işlediği günahlar var.
Eğer illa da yılbaşını kutlamak istiyorum diyorsanız bunu ALLAH'ın rızasına uygun bir şekilde yapabiliriz
misal:
• tövbe ederek
•kuran okuyarak
•nafile yada kaza namazları kılarak
• dua ederek
• bol bol salavat çekerek
Ya Rabbi! bize bu yılı hayırlı bir yıl kıl,sana karşı itaatkar kullar eyle.daha az günah işlemeyi bize nasip et (AMİN)
Yılbaşın akşamlarında içilen, açılan her içki şişesinin parası nereye gidiyor hiç düşündünüz mü? Normal zamanda çok üzüldüğümüz müslüman kardeşlerimiz var ya hani Gazze de Filistin de Suriye de Irak ta işkence gören silahlarla bombalarla katledilen. İşte o yılbaşı akşamlarında  (normal zamanlar da da)  hristiyan özentisi kişilerin su gibi tükettiği içkilerin ve daha neler nelerin paraları bu müslüman kardeşlerimizi öldüren silahlara gidiyor. Böyle söyleyince her bir kurşunda acaba benimde param var mı diye bir dur düşün EY MÜSLÜMAN ve bir kez daha düşün buna alet olmak istermisin? Bir gece eğleneceğim diye bütün bir ahiretini mahvetmeye değer mi???
Birde milli piyango biletleri var yılbaşının vazgeçilmesi olmazsa olmazı
Yılbaşı çekilişlerinden hiç müslümana fayda gelir mi.siz daha önce duydunuz mu milli piyango kazanan insanların mutlu olduğunu. Ne demişler ''ahlı para'' herkesin ah keşke bana çıksa dediği. tüyü bitmemiş yetimin de o parada hakkı bulunan bir para hiç hayır getirir mi? çoğunlukla duyarız yada gazeteler de okuruz milli piyango talihlisi her şeyini kaybetti ,milli piyango kazanan adam iflasın etti,neden çünkü o haram para, haram bir gelir bin götürür.bir kere evde ki huzuru mutluluğu yok eder.bir insan harama bulaştı mı yavaş yavaş verem hastası gibi yok olur gider hatta yuvası bozulan çoluğunu çocuğunu kaybeden bile var.en son bir de bakmışsın hiçbirşeyin kalmamış haram olan o milli piyango parası maddi manevi nevar ne yoksa hepsini silip götürmüş o yüzden bulaşmamak en hayırlısı...
Söylenecek konuşulacak  daha çok şey var ama yazıyı daha fazla uzatıp sizleri sıkmak istemiyorum
Son olarak sizlere bir yılbaşı menüsü yazmak istiyorum

• içki + ateş
• eğlenmek +  ateş
• piyango bileti + ateş
• müslümanların göz yaşları.....


Etiketler:
yılbaşı nasıl kutlanır,yılbaşı nedir,yılbaşı kutlamak günah mı, yılbaşı müslümana yakışır mı, yıl başı çılgınlığı, yılbaşı kutlamak günah mı, yılbaşında ne yapmalı,yılbaşı menüsü,yılbaşı saçmalığı,yılbaşı kulanmaz,yılbaşı günahtır,müslümana yılbaşı kutlamak yakışmaz,yılbaşı,yılbaşında ev de ne yapılır,milli piyango haram mı,milli piyango günah mı,milli piyango

23 Aralık 2012 Pazar

Mutfak Ölçüleri, mutfak ölçü tablosu, kolay mutfak ölçüleri

Hepimiz bazen yemek kitaplarında yada bloglarda görürüz. şu on Gr bu yirmi Gr diye.
sonuçta herkesin evinde mutfak terazisi yok. Bu yüzdendir ki bende arayanlara merak edenlere kolaylık olsun diye bloğuma bir ölçü tablosu yapmaya karar verdim. Ölçü tablosu lezzet dergisi 131. sayının en arka sayfasından. Umarım faydalı olur

                                bir su bardağı       bir çorba kaşığı        bir tatlı kaşığı     bir fincan     bir çay bardağı

 Bulgur                      170 gr                       20 gr                                          65 gr              80 gr

 İrmik                        150 gr                       20 gr                                          60 gr             75 gr

 Nohut                      170 gr                       30 gr                                          70 gr              80 gr

 Pirinç                       160 gr                       20 gr                                          70 gr              80 gr

 Fasulye                    180 gr                       30 gr                                          70 gr              85 gr

 Mercimek                190 gr                       20 gr                                          75 gr              90 gr

 arpa şehriye             165 gr                       20 gr                                          70 gr              85 gr

 makarna                  110 gr                       15 gr                                          40 gr              50 gr

 Ufalanmış ekmek içi  40 gr                          5 gr                                          10 gr              20 gr

 Kakao                      80 gr                         15 gr                                          35 gr             45 gr

 Toz şeker                170 gr                        30 gr                      10 gr            60 gr             80 gr

 Nişasta                    100 gr                        20 gr                      10 gr            40 gr             50 gr

 Fındık, badem         110 gr                        15 gr                                          45 gr             55 gr

 Ceviz içi                    95 gr                        10 gr                                          30 gr             40 gr

 Hindistancevizi          70 gr                        10 gr                                           20 gr            30 gr

 Un                          125 gr                        20 gr                                           40 gr            55 gr

 Salça                      220 gr                        40 gr                                           85 gr            95 gr

 Sıvı yağ                  150 gr                        10 gr                                            55 gr            65 gr

•Bir su bardağı: 2 dl- 200 ml dir
•bir tutam ( tuz ve baharat için) baş ve işaret parmağınızla tutacağınız miktar

 Fırın Isı Ölçüleri:
• Hafif ısı - 100-140 derece arası
• Orta ısı - 150-180 derece arası
• Sıcak   -  190-220 derece arası
• Kızgın  -  230-250 derece arası

Örgü Poğaça



Selamun Aleyküm
'' İman edenlerin kalbleri Hak Teala (c.c)'nın zikri ile mutmain olur. Dikkat Hak Teala (c.c)'nın zikri kalbleri mutmainne mertebesine yükseltir.'' (er-Ra'd suresi,28)
Kuran da Allahı daima zikir halinde olmamız gerektiği anlatılıyor.bir kişi yediği yemeğe şükrederek, etrafında gördüğü güzelliklere tefekkür ederek ve yediği yemeğin gören gözünün yaratıcısı olan ALLAH'a her daim şükrederek zikretmiş olur.
eğer bizi yaradan Rabbimiz bizi öbür dünyada hatırlasın istersek biz bu dünyada o güzel yaratıcıyı çok çok düşünmeli ona layık bir kul olmak için elimizden gelen gayreti sarf etmeliyiz. kelime-i tevhidi dilimizden düşürmemek rabbimizi her daim anmak bizim en büyük görevimiz olmalıdır.

''Beni anın ki bende sizi anayım.'' (bakara suresi, 152)
'' Ayık olun! kalbler, ancak ALLAH'ı zikretmekle mutmain olur.''( Rad-28)

Bol bol Kur-an okuyarak, Rabbimizi düşünerek,tefekkür ederek rabbimize yaklaşmaya çalışmalıyız.
eğer biz dünya işlerine dalar mevlamızı unutursak o da bizleri unutur.peki rabbimizin bizi unutmasını istermiyiz?...
********************************

Bu poğaçaları ilk disal de görmüştüm.çok hoşuma gitmişti.O gün bu gündür bir türlü yapamamıştım kısmet bu zamanaymış. disalin poğaçaları otluydu bense evdeki peynirle yaptım. Yanlız peynirlerim poğaçanın içinde eridi siz erimeyen peynir koyarsanız (lor gibi) daha iyi olur. Çünkü tepsiye akan peynirler, pişerken kötü kokuya sebep oluyor.reçete şöyle:

Örgü poğaça, örgülü poğaça tarifi:
Malzemeler:
• 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak-yarısını kepekli un kullandım)
İçine koymak için
• 1 büyükçe bir kase peynir

Peynirli örgü poğaçanın yapılışı:
• hamur malzemeleri karıştırılır, yumuşak bir hamur yoğrulur.
• hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır.unlanmış tezgah üzerinde merdaneyle el büyüklüğünde açılır.
• ortasında peynirleri koymak için  mesafe bırakılır.iki kenarından karşılıklı kesikler atılır.
ortaya peynir konur. resimdeki gibi kenarları katlanarak kapatılır. en son kapatılan kısmı biraz sıkı yapılır ki pişerken açılmasın.
• üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.....

19 Aralık 2012 Çarşamba

Kakaolu Pasta, (Kuzu Pasta)

Es-Selamu Aleyküm


'' Nefs_i emmaremi temize de çıkaramıyorum. Çünkü gerçekten nefis kötülüğü şiddetle emreder.''
(Yusuf suresi,53)
Ayette anlatıldığı gibi nefis insanları kötü yola, yanlışa sevk etmek için yaratılmıştır. nefsin vazifesi, çirkin dünyayı insanlara en güzel şekilde göstermek, cehenneme giden yolu gül bahçelerine çevirmekten ve eninde sonunda o sahte yoldan aşağıdaki ateş uçuruma atmaktır.
Peki ALLAH (c.c) insanlara hiçbir mahluka vermediği akılı ve düşünme kapasitesini vermedi mi ? aklımızı kullanarak düşünerek ve araştırarak doğru yolu bulmamızı bize emretmedi mi? Nefsimizi terbiye etmek bizim görevimiz dir.
Nefis süt emen bebeğe benzer eğer o içinde bin bir vitamin bulunan sütü verirsen onu emer.Eğer başka kötü gıdalar verirsen onlar yer.
Biz nefsimizi Allah'ın emir ve yasaklarıyla peygamber efendimizin sünneti seniyesi ile beslersek nefsimiz terbiye olur.
*****************************************
Yeşim Abla yani ( yeturla lezzet kareleri) bloğunu kapatmadan önce ondan aldığım ve herkesin çok beğendiği bu pasta tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeşim abla bu pastaya kuzu pasta adını vermişti ve ( küçük bir kuzu boyutunda ) :)) demişti. gerçekten de bereketli bir pasta kalabalık misafirlere de yapılabilir diye düşünüyorum.Bu arada Yeşim Ablaya eğer bu yazıyı okuyorsa geri dönmesini rica ediyorum çünkü daha ondan alacağım daha çok tarif var dı...resimlerimi akşam üzeri çektim ve havada bulutlu olunca pekte iyi olmadı artık idare edin :(


Kakaolu Pasta Tarifi:
Malzemeler:
Pandispanya için
• 3 büyük yumurta
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı ılık su
• 3 su bardağı elenmiş un
• 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
pandispanyayı ıslatmak için
• 1 su bardağı ılık su
• 1 paket nescafe üçü bir arada
Kreması için:
• 6 su bardağı süt
• 4 kahve fincanı şeker
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 4 yemek kaşığı un
• 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
krema pişi iyice soğuyunca içine:
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri
• 100 Gr yumuşak margarin

Kakaolu pastanın yapılışı:
• pandispanyayı yapmak için şeker ve oda sıcaklığında olan yumurtalar yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.
• sırasıyla kalan malzemeler de eklendikten sonra 180 derecede pişirilir.pişen kek ister iki ister üçe bölünür
(ben eninden ikiye böldüm iki katlı yaptım.siz isterseniz üçe bölüp üç katlı baton şeklinde pasta yapabilirsiniz.Yeşim Ablanın pastası üç katlıydı)
• kek pişerken krema malzemeleri tencerede buluşturulur ve kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
• iyice soğuyana kadar üzeri kaymak tutmaması için sık sık karıştırılır.
• soğuyan kremaya pudra şekeri ve margarin ilave edildikten sonra mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır.
• kekin bir parçası servis tabağına konur. bir bardak ılık suda eritilen nescafenin yarısı ile kek ıslatılır.
•kremanın yarısından azı kekin üzerine dökülür.
• ikinci kek parçası bastırılmadan kremalı kekin üzerine yerleştirilir.kalan kremayla kekin her yeri güzelce sıvanır.üzeri ister resimdeki gibi ister çikolata sosu dökülerek süslenir en az iki saat buz dolabında bekledikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun...
lezzet sarayının notu:
•pandispanyayı hazırlarken yumurtalar çok soğuk ise ılık suyun içinde beş dk bekleterek kullanın ama dikkat ılık olacak sıcak olursa yumurtalar pişik olur.
•bu pasta bir gün sonra iki misli lezzetli oluyor mümkünse bir gün önceden yapıp servis edin pişman olmazsınız :-)

Domates Soslu Spagetti

Kalbin bir şahsın sevgisini veya buğzunu hissettiği zaman onun hareketlerini ALLAH (c.c)'ın kitabı ve rasulünün (sav) sünnetiyle tart, eğer onlara uygun gelirse, onu sev. Eğer aykırı düşerse, ondan buğzet, onu heva-i nefsinle sevmek veya heva-i nefsinle buğzetmemek için bu işi yap. Ntekim cenab-ı hak (c.c) Kur'an'ında buyurmuştur.
''Keyfe tabii olmaki, bu seni ALLAH'ın yolundan saptırır'' (Sad 26)
ALLAH (c.c) için olmazsa hiç kimseden uzaklaşma. ALLAH (c.c) için terk etmek, ancak büyük bir günah işlediği veya küçük günah üzerinde ısrar ettiğini gördüğün zaman olur
                                                                                                       ( Kutbu Azam Abdülkadir Geylani (k.s)


Bu tarif basit ama lezzetli kategorilerimizden biri olan domates soslu spagetti tarifi.Yapılışı kolay pratik tarifler her daim kadınların mutfak kurtarıcısı olmuştur. O yüzden bir kurtarıcı tarif daha yayınlamak borcumuzdur :))

Domates Soslu Spagetti Tarifi:
Malzemeler:
• yarım paket spagetti makarna
Sos için
•1,5 su bardağı yazdan hazırlanmış domates püresi
• 1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı kekik
• 3 diş sarımsak
• 1 adet ceviz büyüklüğünde kuru soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• yarım çay bardağı sıvı yağ
• tuz

Domates Soslu Spagetti Yapılışı:
• spagettiler kaynar tuzlu suda haşlanır. Makarna pişerken domates sosu hazırlanır.
• tavaya yağlar konur sarımsaklar ve kuru soğan rendelenir, bir dk kadar sotelenir.
• domates suyu tava ya eklenir suyunu çekene kadar kavrulur .
• baharatları ve tuzu eklenir ( bu arada küçük bir püf noktası eğer makarnanızın sosu sulu olsun iterseniz bir çay bardağı kadar makarnanın suyundan ekleyin acayip lezzet katıyor)
• pişen makarnanızı süzün bir kez soğuk sudan geçirin.
• ister resimdeki gibi ister makarnanın içine karıştırarak servis yapın






17 Aralık 2012 Pazartesi

Evliya, Kamil Mürşit Diye Bir Şey Yok Diyenlere-Haksızlık Karşısında Susmayalım

'' Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.Acı da olsa gerçeği söyle.
Sizden biriniz bir münker (haksızlık,kötülük,zulüm) onu eliyle düzeltsin, gücü yetmiyorsa dili ile düzeltsin, buna da gücü yetmiyorsa kalbiyle buğz (nefret) etsin.Bu ise imanın en zayıf noktasıdır''  (müslim) Buyuruyor peygamber efendimiz.
Hadis-i şerif ten anladığımız üzere eğer bir kişi yada kişiler tarafından yapılan yanlışları gördüğümüz de nasıl davranmamız gerektiğini peygamber efendimiz bizlere göstermiştir.
Eğer ki biz susar böyle insanlara fırsat verirsek Allah korusun bu kişiler de imandan çıkarlar. Biz görevimizi yapacağız, uyarımızı yapacağız eğer dinlemek işlerine gelmezse yapabileceğimiz başka ne varsa onu yapacağız .eğer ki biri benim karşıma geçer de evliya diye bir şey olmaz.peygamber efendimiz den başka mürşit tanımam derse zaten peygamber efendimizin buyurduğu şu hadisler inşALLAH bu kişilere ışık olur diye umuyorum

''Benden sonra nebi (peygamber) gelmeyecek, alimler gelecek, halifeler gelecek,onlara tabi olan bana tabi olur. Onlara asi olan bana asi olur'' (buhari)

''Benim ümmetimin varisleri israiloğullarındaki nebiler gibidir''

''Kim bana itaat ederse muhakkak ki ALLAH'a itaat etmiş olur. Kim bana isyan ederse, muhakkak ki ALLAH' isyan etmiş olur. her kim imama ( kamil mürşide veya devrin imamına) itaat ederse muhakkak ki bana itaat etmiş olur. Her kim imama isyan ederse muhakkak ki bana isyan etmiş olur'' (ibni mace)

'' ALLAH (c.c) bu ümmete her yüz yıl başındadinini yenileyecek birisini (bir müceddid) gönderecektir'' (sünne-i Ebu Davut)

'' Bir imama biat edip de ona elinin ''safkasını'' ve kalbinin semaresini veren ( samimi olarak biat eden) kişi gücü yettiğince ona itaat etsin'' (müslim-ibni mace-abdullah b.hanbel)

''Her kim bir eli taattan çıkarırsa kıyamet günün de ALLAH' hiçbir hücceti olmadan kavuşur. ve her kim boynunda bir bey'at olmadığı halde (devrin kamil mürşidine bağlı olmadan) ölürse cahiliyye ölümü gibi bir ölümle ölür'' (müslim)

''Ashabı kiram Rasulullaha sordular: Ya Rasullallah zikre anahtar mertebesinde olanlar kimlerdir onları nasıl bilelim? 
Buyurdu ki:
Zikre anahtar olan kimseler şu kimselerdir ki, görüldükleri vakit ALLAH(c.c) HZ hatırlanır,yadedilir,zikrolunur. İşte bu salih ve nurlu kimseleri görünce ALLAH(c.c) anıyorsanız onlar zikrullahın anahtarıdırlar
ALLAH'ın bazı kulları vardır ki; onların bedenleri bu dünyadadır ama kalbleri arş altındadır''(cemiüssağir şerhi feyzül-ibni Mesud

bu hadisleri okuyup ta hala mürşid-i kamil yok derlerse ben diyecek söz bulamam.gerçi bu tip insanlar bu yazılanlara da eminim bir kulp bulur illaki kendi Cahil eliklerini gösterirler ama ne yapalım ben de bundan sonra bu şekilde karşılık veririm cesareti olan gelsin burada da alay etsin

16 Aralık 2012 Pazar

İslamdan saptıranlar, doğru söylediğini sananlar


bazı insanlar var doğru söylediğini ALLAH için konuştuğunu zannederken ne kadar sapkın düşüncelere el attıklarının farkında değiller .Binlerce insan eğer seni izliyor seviyorsa bir şekil de o insanların günahına girmek ne büyük bir mesuldür. sadece rasulullah yolunda ilerlediğini söyleyerek güya insanları doğru yolu gösterdiğini zannederek nasıl böyle bir cahilliğin içine girilir aklım havsalam almıyor.insan bir durur düşünür. ve bir şekilde düşündüklerinin yanlış olduğunu söylesekte yorumlarımız engelleniyor ve biz kimseye cevap veremeyen ( işte bak gördünmü bir cevap bile veremedi ) konumuna getiriliyoruz.bu güne kadar islama ışık tutmuş nice alimler, evliyalar bu kişinin söylemiyle güya sahtekar ve olmaması gereken kişiler olarak insanlara lanse ediliyor ve insanlarda bunlara inanıyorlar.Neden madem sitenizi herkesin düşüncelerine açık bir yer sözde bir aile ortamı olarak gösteriyorsunuz da işlerinize gelmeyince yorumları engelliyorsunuz.Hani size göre bizim ülkemiz de özgürlük kısıtlanıyordu islamı konuşmak istenenler susturuluyordu sizde yanlış düşüncelerinizi başkaları duymasın diye bu şekilde yorumları engelleyerek mi susturuyorsunuz doğru konuşanları.benim yazdığım düşüncelerim nerede sayın bayan! neden benim düşüncelerim görmemezlikten geliniyor.siz ALLAH dostlarını bu şekilde karalamaya devam ettiğiniz sürece orada bir kişi yazmıştı (altına cevap yazmıştım ama çıkmadı) peygamberimizin yolu dümdüz ama kenarların da çıkıntılar var diye işte siz en sonun da o çıkıntılardan başka bir şey olmazsınız. ALLAH'tan dilerim en kısa zamanda sizi doğru yola erdirir bilgilisiniz ona bir şey diyemem ama maalesef bildiklerinizi yanlış yönlendiriyorsunuz
http://www.biriz.biz/evliyalar/ea0109.htm ben ancak bu siteyi buldum size cevap olarak daha ötesini de ALLAH a havale ettim.eğer ki sizin söyledikleriniz doğruysa ben benim söylediklerim doğruysa ben cezamı öbür dünyada çekeceğiz ama öyle yorumlarımı engellemekle bir yer varamazsın  seni ALLAH için sevmiştim ancak görüyorum ki amacın insanları doğrular dan saptırmaktan başka bir yere gitmiyor.tekrar söylüyorum bir düşünün söyledikleriniz yanlışsa burada sizi seven sözünüze güvenen insanlar çok onların günahlarını yüklenmeye hazır mısınız.!!!!!!!! ve sanki beğenildikçe şeytan aklınıza müdahale ediyor.bunları sizi kıskandığım veya çekemediğim için değil gerçekten sizi düşündüğüm için söylüyorum.lütfen dikkate alın. Ve artık o siteyle işim bitmiştir

15 Aralık 2012 Cumartesi

Et Sote

Dumanı üstünde mis gibi kokan et soteye kim hayır diyebilir ki ( tabi ki vejeteryanlar :))) Taze dana etinden yapılmış ağızda dağılan yumuşacık bir sote .buyurun tarife

Et sote tarifi:
• 1 kg dana kuşbaşı  (taze)
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• yarım fincan üzüm sirkesi
• 50 Gr tereyağ
• yarım çay bardağı sıvı yağ
• tuz
• 1,5 su bardağı sıcak su (gerekirse kullanılacak)
Et sote yapılışı:
• Etler tencereye konur. tereyağ, sıvı yağ, ve sirke eklenir.ocağın en küçük ve en kısık gözün konur.
• etler suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirilir. suyunu çektiğinde eğer sertlik varsa sıcak su ilavesi yapılır ve suyu çekene kadar tekrar pişirilir.
• tuz ve baharatları da eklendikten sonra etler hafif kızarana kadar ocakta tutulur ve sıcak servis yapılır.

12 Aralık 2012 Çarşamba

Patatesli Muska Böreği

 Yemek bloğu yamaya karar verdiğim de, bloğumun bana  bu kadar iyi geleceğini tahmin edemezdim. Başta sadece yemek tarifi yazıp yayınlamaktan ibaret olduğunu sandığım bu bloğun zamanla sanki bana terapi gibi olduğunu çevremde insanların beni takip etmesinin ne kadar önemli olduğunu fark ettim.İlk başlarda resim çekerken o kadar önemli olmayan amaaan tamam net çıktı ya yeter dediğim resimler şimdi benim için çok önemli. bir tabak olsun yanına koyacağım aksesuar veya sunuş şekli zamanla önem kazanmaya başladı.Daha bunu ne kadar devam ettiririm bilmiyorum ama uzun yıllar devam etmesini umuyorum.Tamam belki bir Julia Child değilim ama neden olmasın ki değil mi ama ? :-)  Şimdi gelelim muska böreğinin tarifine

Hani insan mutfağa girer de sanki sanat eseri yapmış edalarıyla mutfaktan çıkar ya işte tam da böyle bir böreğin üzerine geldiniz...


 Muska Böreğini  Tarifi:
Malzemeler:
• 5 su bardağı un
• 2 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı sirke
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine .
• 1 yumurta sarısı
• susam
içine:
• 3 adet orta boy patates
• tuz
• 1 çay kaşığı kara biber
yufkaları yağlamak için zeytin yağ yada eritilmiş tereyağ

Patatesli Muska Böreğinin Yapılışı:
• hamur malzemeleri su hariç bir kabın içine konur.
• suyu azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur, dört bezeye ayrılan hamur 10-15 dk dinlendirilir
• hamur dinlenirken içi hazırlanır.
• haşlanmış patatesler ezilir içine karabiber ve tuz konur karıştırılır.
• hamur tezgah üzerinde unlanarak incecik açılır, fırça yardımıyla yağlanır.dört parmak genişliğinde şeritler kesilir.
• uç kısımlarına patates konur ve muska şeklinde üçgen üçgen katlanır.
• üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir,200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
Lezzet sarayının notu:
her fırının kendine göre bir pişirme hızı sıcaklığı vardır.benim fırınım 200 derecede güzel pişiriyor siz fırınınıza göre ayarlama yaparsanız daha iyi olur.

11 Aralık 2012 Salı

Limonlu Pasta


elektirik kesintisi nedeniyle  mum ışığında hazırlanmış fazla süslenememiş olan fakat tadında hiç bir eksiklik olmayan bir pasta tarifi... çok bereketli olan limonlu pastamın tarifi...

Limonlu Pasta Tarifi...
Malzemeler:
pandispanya hamuru:

• 3 su bardağı elenmiş un
•1,5 su bardağı toz şeker
•1 su bardağı ılık su
•3 büyük yumurta
•1 çay bardağı sıvı yağ
•1 limon kabuğu
• yarım limon suyu
•1,5 paket kabartma tozu ( bimin destanlarından kullandım)
• vanilya (ben kullanmadım)
Yapılışı:
• şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır.
• ılık su ve yağ eklenir. bir buçuk paket kabartma tozu çay bardağına dökülür. üzerine limon suyu konur köpüren limon suyu karıştırılarak hamura dökülür.
• eklenen malzemeler şöyle bir karıştırılır, yumurtalar sönmesin dikkat.
• un eklenir hamura karıştırılır.
• hamurumuz yağlanmış kare fırın tepsisine dökülür 180 derece de pişirilir.kürdan testi yapıldıktan sonra
(aşağı yukarı yirmi beş dk civarı) fırından çıkarılır.ılıyınca ikiye kesilir yarısı alt yarısı üst olacak...

Limonlu Krema Nasıl Yapılır:
• 6 su bardağı süt
• 4 kahve fincanı şeker
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 4 yemek kaşığı un
• 2 limon kabuğu
• 1 limon suyu
krema pişip soğuduktan sonra içine 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 100 gr margarin (yumuşak)

• süt ve limon suyu hariç bütün malzemeler tencereye konur üzerine iki bardak süt eklenir.
• iyice topak kalmayana kadar karıştırılır. kalan sütte eklendikten sonra ocakta pişirilir.
• pişince limon suyu eklenir.ara ara karıştırılarak soğutulan kremaya margarin ve pudra şekeri eklenir ve köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır
• kekimizin alt tabanı servis tabağına konur , bir su bardağı limonlu şekerli suyun yarısıyla ıslatılır.
• krema sürülür üzerine diğer kek parçası da konur ve kremayla her tarafı sıvanır. dilenen şekilde süslendikten sonra iki üç saat dolapta bekletilerek servis yapılır bu pasta bir gün sonra daha lezzetli oluyor söylemeden geçmeyeyim...

9 Aralık 2012 Pazar

Keşkek Tarifi

Aşure Günü yaptığımız aşurenin yanın da bu görmüş olduğunuz keşkekte vardı. keşkek sevenlere tarifini yayınlamak olmaz diye düşündüm, eğer keşkeğin nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz işte tarifi...

 Keşkek Tarifi:
Malzemeler:
• yarım kg buğday
• yarım kg kemikli dana eti
• su + tuz
üzerine
• isteğe göre tereyağ ve kırmızı toz biber
Keşkeğin Yapılışı:
• keşkek yapmak için öncelikle buğday akşamdan sıcak suyla ıslatılır.
• ertesi gün buğday güzelce yıkanır ve düdüklü tencereye konur.üzerine buğdayları geçene kadar su konur
• üzerine etler de konur tuzu atılır ve kırk beş elli dk pişirilir.
• pişen buğdaylar genişçe bir tepsiye dökülür içindeki kemikli etler ayrılır ve blendır varsa hafifçe ezilene kadar blendırla ezilir. eğer blendır yoksa tokmak gibi bir şeyle ezilir.içine kemiklerinden ayrılmış etler konur isteğe göre üzerine tereyağ ve pulbiber kızdırıp dökebilirsiniz
•işte keşkeğin yapımı bu kadar basit...
Afiyet Olsun....

6 Aralık 2012 Perşembe

Aşure Tarifi



Aşure ayı geldi mi herkesi tatlı bir aşure telaşı sarar ailecek çok sevdiğimiz bir nimettir kendileri. ne kadar meşakkatli olsa da yapmadan duramayız. buyurun benden de sizlere mis gibi bir anne aşuresi...
bu malzemelerden onbeş on yedi kg arası bir aşure çıkıyor
********************************************************************

Aşure tarifi
Malzemeler:
• 1,5 kg buğday
• 4 kg şeker
• yarım kg kuru fasulye
• yarım kg nohut
• 2 su bardağı pirinç
• 2-3 adet portakal yada mandalina kabuğu (mandalina olursa 4 adet kullanın)
• 1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
• 2 su bardağı kuru üzüm
• 2 adet elma
• 1 avuç karanfil
 aşurenin üzerini süslemek için :
• ceviz, fındık,fıstık,susam,tarçın antep fıstığı,nar vs...

Aşure yapılışı:
•  bütün kuru malzemeler akşamdan ıslatılır sabah ayrı ayrı düdüklü tencerede pişirilir.
• elmanın kabukları soyulur küçük küçük doğranır pişirilir.
• kuru üzüm güzelce yıkanır ve pişirilir
•mandalina yada portakal kabukları minik minik doğranır küçük bir tencere için de pişirilir.
•kuru kayısı da küçük küçük doğranır pişirilir
• pirinç yıkanır iyice lapa gibi olana kadar pişirilir
• karanfil bir cezve içinde kaynatılır süzülür sade suyu konur (karanfil aşureyi karartır)

• şeker ayrı bir yerde suyun içinde eritilir.
• pişirilen buğday kazana konur blendırla çekilir. blendır yoksa bir şekilde elde ezilir.
• kalan malzemelerin de suları süzülür sadece taneleri eklenir.
• karanfilin taneleri ayrılır sadece suyu konur. ayrı bir yerde hazırlanan şerbette kazana eklenir ve ocağa alınır kaynatılır
• aşurenin suyu koyuluğuna göre ayarlanır
• kaynayınca arada bir karıştırarak  on dk kadar pişirilir, şekeri bütün malzemelerle özleştikten sonra aşuremiz servise hazır dır
Afiyet Olsun....



5 Aralık 2012 Çarşamba

Ispanaklı Pırasalı Peynirli Gül Böreği


Herkese günaydın. Geçen gün yaptığım ıspanaklı pırasalı peynirli böreğin devamı olan bu gül böreklerini ayrı bir post hazırladım. İkisi de aynı malzemeyle yapıldı fakat un ölçüleri farklı. Dolama börekte altı su bardağı un kullanmıştım beş beze hamur elde etmiştim.bu börekte beş su bardağı un kullandım dört beze hamur elde ettim ıspanaklı pırasalı peynirli böreğin tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz diğer börek tariflerimi görmek isterseniz BURAYI  tıklayın

Buda böreğimin içten görüntüsü öyle güzel bir börek olmuştu ki yiyenler ikincisini üçüncüsünü istedi :))) kesinlikle tavsiye ederim

3 Aralık 2012 Pazartesi

Otlu Peynirli Katmer Poğaça


bu muhteşem poğaçaları geçen gün yaptım ve o gün bitti.yumuşacık peynirli,otlu poğaçamız için buyrun tarif

otlu peynirrli poğaça tarifi
Malzemeler:
• 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 100 gr erimiş margarin
• tuz
• 1 paket kabartma tozu
• üzeri için susam
• aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
İç malzemesi:
• yarım demet dereotu
• yapım demet maydanoz
• yapım demet taze soğan yaprağı( ben kullanmadım)
• bir kase peynir

otlu peynirli poğaça yapılışı:
• ilk önce maydanoz dereotu ve taze soğan yaprakları doğranır peynir de eklendikten sonra iyice karıştırılır bir kenara konur.
• malzemeler karıştırılır ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur yoğrulur.unlanmış tezgah üzerinde açılır.
• sekiz yada on iki parçaya kesilir. kenarlarına iç malzemesinden konur ve yuvarlanarak tepsiye dizilir
• üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir ve 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

lezzet sarayının notu:
poğaça hamuru ne kadar yumuşak olursa o kadar yumuşak ve pofidik, ne kadar sert olursa o kadar sert bir poğaça olur...

30 Kasım 2012 Cuma

Mandalinalı Muhallebi

Herkese merhabalar.mutlu hafta sonları.bu günkü tarifim çok güzel mis kokulu bir muhallebi aslında adına kolay muhallebi yada uydurma muhallebi de diye biliriz. çünkü biraz öyle oldu. mandalinanın mis gibi kokusunu içiniz de istiyorsanız işte bu tarif tam da size göre.işte yapımı...
Mandalinalı muhallebi tarifi
Malzemeler:
• 5 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 5 yemek kaşığı şeker
• 2 adet mandalina kabuğu (ben minik minik doğrayarak kullandım isterseniz rendeleye bilirsiniz)

Mandalinalı muhallebinin yapılışı:
• süt harici bütün malzemeler tencereye konur kaşıkla karıştırılır.
• üzerine bir buçuk bardak süt eklenir malzemeler iyice birbirine karıştırılır topak kalmaması sağlanır.
• kalan süt ilave edilir ve ocağa alınır karıştırarak pişirilir.kaynayınca ocaktan alınır ve kaselere boşaltılır.soğuduktan sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun...

24 Kasım 2012 Cumartesi

Ispanaklı Pırasalı Peynirli Börek


Artık ıspanağın ve pırasanın bol olduğu bu zamanda börek yapmadan olmaz değil mi ama. Bende o yüzden bu harika el açması dolama böreğini yaptım.şimdiden yapanlara afiyet olsun diyorum sizleri bekletmeden tarifine geçiyorum...
*********************************************

Ispanaklı pırasalı peynirli börek
Malzemeler:
• 6 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı sirke
• 1tatlı kaşığı tuz
• su
• Yufkaları yağlamak için 1 kase sıvı yağ
• Böreğin üzerine sürmek için 3 yemek kaşığı yoğurt 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ yoğurt katıysa biraz su
iç malzemesi:
• 1 kg ıspanağın yaprakları
• 1 kg pırasanın yaprakları
• 250 gr kadar da beyaz peynir

Yapılışı:
• Un, yoğurma kabına alınır ortası açılır,yağ,sirke ve tuz eklenir.suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğrulur.(yumuşak bir hamur olacak)
• Hazırlanan hamur beş parçaya bölünür beze yapılır.unlanarak on beş dk bekletilir
• Hamur dinlenirken,ıspanak yaprakları doğranır yıkanır suları süzdürülür.
• Aynı şekil pırasa yaprakları da yıkanır suları süzüldükten sonra bir kap içinde peynirle pırasa yaprakları ve bir tatlı kaşığı tuz karıştırılır.
• Ispanaklar da fazla zedelemeden pırasaya karıştırılır.iç malzemesi hazır.
•Dinlenen hamurda bir beze tezgaha konur unlandıktan sonra oklavayla incecik açılır(açarken arada un serpebilirsiniz)

• Açılan yufka yağlanır ( ben yağa daldırıp çıkardığım kaşığı ucundan akan yağı yufkanın üzerinde gezdirerek yağlıyorum.siz dilerseniz fırça yardımıyla da yağlaya bilirsiniz)
• Yağlanan yufka ortadan ikiye kesilir.kestiğimiz geniş kısımlarına iç malzemesinden konur rulo yapılır hamur kendi etrafında dolanarak sarılır, tepsinin ortasına konur kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayarak tepsinin ortasına koyduğumuz hamurun etrafına dolayarak tepsiyi dolduralım.
•Üzerine yoğurt ve yağ karışımından sürdükten sonra 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana karar pişirin
Afiyet Olsun...
bu yufkanı kesiliş ve iç malzemesinin konuş şekli ( bu resim başka bir börek tarifime ait)

23 Kasım 2012 Cuma

İncirli kek, İncirli pasta

İncirle yapılan bu muhteşem pasta harika bir tarif.denemeyenlere acilen tavsiye edilir.incirlerin çıtır çıtır sesler çıkardığı bu kekin üzerine sürülen kremasının tadı da ayrı bir güzel.şimdi lafı fazla uzatmadan bu güzel incirli pastanın tarifine geçiyorum...
*************************************************
İncirli kek tarifi,incirli pasta tarifi
Malzemeler:
•10 adet incir
•3 yumurta
•5 yemek kaşığı şeker
•1 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 su bardağı ceviz ( konmasa da olur)
keki ıslatmak için 1 su bardağı nescafli su
Kreması için:
•1 lt süt
•2 yemek kaşığı nişasta
•2 yemek kaşığı un
•1 su bardağı toz şeker
•1 paket toz krem şanti


Yapılışı:
• ilk önce incirler sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir.
• yumuşayan incirler küçük küçük doğranır,sırasını beklemesi için bir kenara konur
• şeker ve yumurta çukur bir kase içinde çırpılır.
• kalan malzemeler de eklendikten sonra yağlanmış borcam tepsiye dökülür.
• 180 derecede kek kürdan testi temiz çıkana kadar pişirilir.(aşağı yukarı herkes fırınının ne kadar zamanda pişirdiğini bilir)
• kek pişerken muhallebi hazırlanır.
• krem şanti hariç bütün malzemeler tencereye konur, muhallebi kaynayana kadar pişirilir.
• ara ara karıştırılarak soğutulur soğuyan kremaya kremşanti eklenir( toz olarak) üç dört dk kadar çırpılır.
• fırından çıkarılan kek on dk kadar sonra nescafeli suyla ıslatılır.üzerine kreması sürülür buz dolabında iki üç saat bekledikten sonra servise hazırdır .
Afiyet Olsun...

15 Kasım 2012 Perşembe

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Merhaba...Bugün hepinizin bildiği bir tarifle aranızdayım. yeşil mercimekli bulgur pilavını bloglar da devamlı görmeme rağmen ilk defa yaptım.biz beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz.
*******************************
Yeşil mercimekli bulgur pilavı yapılışı:
Malzemeler:
•1,5 su bardağı bulgur
• Yarım su bardağı akşamdan ıslatılmış mercimek
•1 adet kuru soğan
•1 yemek kaşığına yakın salça
• 3 su bardağı sıcak su
• tuz
• yağ
Yapılışı:
• Akşamdan ıslatılan mercimekler ocağa konur üzerine bir miktar su ilave edildikten sonra yumuşayana kadar pişirilir.
• Soğan doğranır tencereye konur yağı eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur.
• Salçası ilave edilir bir iki karıştırıldıktan sonra bulgur eklenir ve bir iki dk kadar kavrulur.
•Bulgurların üzerine üç su bardağı sıcak su dökülür tuzu ayarlanır ve kısık ateşte pişirilir.
• Ocaktan almaya yakın akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış yeşil mercimekler pilava ilave edilir karıştırılır.
• Suyunu çeken pilav ocaktan alınır 10 dk demlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun...