Pages
▼
20 Mayıs 2011 Cuma
Kakaolu Muhallebili Krem şantili Pasta
pasta yapmak çok eğlenceli bir o kadarda kritik bir iş .neden mi kremasını hazırlıyorsun tadına bakma bahanesiyle yarısını mideye götürüyorsun kekini keserken kırıntıları parmağınla alıp ağzına atıyorsun bunlar güzel kısmı.
pandispanyası ayrı bir macera acaba kabardımı yoksa söndümü diye tırnaklarını yiyerek fırının başını bekliyorsun durmadan bir gözün saatta 20 dk önce fırının kapağı açılmaz açılırsa zaten kek söndü gitti demektir artık at gitsin çöpe gelsin ondan sonra hazır pastabanı moralin bozulmuş hevesin kaçmış artık mecburiyetten krema ziyan olmasın diye yapıveriyorsun pastanı kaldırıyorsun dolaba.bunları neden mi yazdım ? mutlaka herkesin başından böyle zamanlar geçmiştir diyerek öyle bir aklıma esti.çok şükür ki böyle bir durum yok bu tarifimde çok güzel mis gibi kabarmış bir pandispanya yaptım bu pasta için haydi bu kadar gırgır yeter diyorum ....
Malzemeler:
pandispanya için:
* 2 adet büyük boy yumurta
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 1paket vanilya
* 2 su bardağı un
*bir çimdik tuz
Yapılışı:
* yumurta ,şeker ve tuz köpük köpük olana kadar çırpılır.
* süt eklenir şöyle bir karıştırılır.
* kalan malzemelerde eklendikten donra mikserin en düşük seviyesinde un hamura karışana kadar karıştırılır..
* yağlanmış kalıba dökülür 175 derecede pişirilir.
* ben keki fırın tepsisinde pişirdim ve enine üçe bölerek üç katlı bir pasta yaptım.
Krema için malzemeler:
* 2,5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
* tepeleme 2 yemek kaşığı nişasta
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 tatlı kaşığı margarin
Yapılışı:
* margarin hariç bütün malzemeler tencereye konur karıştırılarak orta hızda ateşte pişirilir.
*kaynayan muhallebinin içine margarin atılır bir dk daha kaynatılır ve altı kapatılır.
Üzeri için:
* 1 paket sade kremşanti
* 1 su bardağı süt
Yapılışı:
kremşantinin üzerinde yazıyor :-)))))
* keki fırın tepsisinde pişirdim üçe böldüm her katını şekerli su ile ıslattım.
* aralarına kakaolu muhallebiden sürdüm.
* en üstüne de kremşantiyi sürüp her yerini sıvadım.
* üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin
* en az üç saat buz dolabında bekletip servis yapın .
Afiyet Olsun......
not : ben pastayı hemen kesmek zorunda olduğum için krem şantinin şekli biraz bozuldu....
ellerine sağlık lezzet sarayı yine o muhteşem pastalardan birini bizimle paylaştın
YanıtlaSilEllerinize saglik bu haftalar pasta zamani heralde ,masallah herkeste bir dilim pasta var ;) ellerinize saglik.
YanıtlaSilkekide nasıl güzel puf puf olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilPasta yapmaktan acayip keyif alıyorum ama yaptığım insanlar ilk çatalı ağızlarına götürüp yorum yapana kadar geçen zaman bana kabir azabı geliyor:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canımm..
bakarken mest ediyor bu görüntü:) harika lezzetli bir kek bayıldım ellerine sağlık selamlar
YanıtlaSilgüzel hafta sonları
anlattığın olaylar aynen yaşanıyor şekerim ama ben aksilik çıkmaması için bildiğim garanti 1-2 tarif var pandispanya ve kremayla ilgili sürekli onları kullanıyorum değişik eklemelerle her seferinde süper oluyor buda güzel görnüyor gerçekten cesaretimi topladığım bir gün mutlaka deniycem ellerine sağlık
YanıtlaSilah o ne güzel deryadır pasta yapma işi:)
YanıtlaSilherşeyi tırtıklamk en güzeli tabiikide:)
ellerine ağlık canım..
mutlu haftasonları dilerim..
bugün bende de pasta var:)
YanıtlaSileline sağlık canım
sevgilerimle..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Dediğin maceraları yaşamak da çok zevkli. Bende pata yapmayı ve yemeyi sevenlerdenim. Yaptıklarımı beğendikleri zaman keyfime diyecek yoktur.
Sevgiyle kal.
Nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilBen yeni yeni öğreniyorum pasta yapmayı :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş,ellerine sağlık..
Bende bir mimin var kabul edersen sevinirim..
Sevgilerimle..
Çok lezzetli ve güzel görünüyor. Yiyen herkese afiyet olsun. Ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilİstiyorummmmm !!!
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIMNEFİS GÖRÜNÜYOR.
YanıtlaSilSüper görünüyorlar, ellerinize sağlık!:)
YanıtlaSilwww.LensMarket.Com