*1 kg kuşbaşı dana eti
*1 yemek kaşığı salça
* 2 adet domates
* 2-3 adet kuru soğan
* 2-3 adet biber
* 1 yemek kaşığı sirke (eti yumuşatması için)
* tuz
* yağ
Yapılışı:
* etler tencereye konur üzerine soğanlar yemeklik doğranır etin üzerine konur.biberler ve domateslerde eklendikten sonra sirke,salça ve yağı eklenir.kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir gerekirse sıcak su eklenebilir. etler pişmeye yakın tuzu ilave edilir.
Afiyet Olsun.....
Güveç denince akan sular durur çok severim:)) hele mahallenin fırınına vereceksin ağır ağır odun ateşinde pişecek of of:)) yemede yanında yat:) ellerinize sağlık harika
YanıtlaSilmahalle fırınında ve odun ateşinde pişirme fikrine bayıldım bir daha kine öyle denemeli...
YanıtlaSilamanın şuna ekmeğini bana bana yicen valla. ellerine sağlık
YanıtlaSilSüper görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilHoşgeldin canım benim. Yorumunu görünce aklıma geldi. Sende mi ezber yapmıştın? Unuttum mu hatırlayamadım mı bilmiyorum. Eğer yaptıysan senin de ismini eklemek istiyorum.
YanıtlaSilGüveç çok nefis görünüyor. Tam da bayram yaklaşmışken. Ellerine sağlık canım kardeşim...
Canım,
YanıtlaSilBayramını kutluyorum. Ailenle ve neşeyle geçmesi dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Kim sevmez ki? Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİyi bayramlar...
Güveçte et en favori davet yemeğimdir.Süper olmuş, ellerinize sağlık
YanıtlaSilEn fovori yemek, zaten şu vejeteryanları hiç anlamam, hayatlarına yazık ediyorlar:)
YanıtlaSillokum gibi pişmiş gibi görünüyor:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
Immm ellerine sağlık eti çok severim buda nefis görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSevgiler....