Kendin için sevip arzu ettiğin şeyleri diğer insanlar için gerçekleşmesini dile ki,kamil mana da müslüman olasın
Cenab-ı ALLAHa, kabul edileceğine kesin olarak inanmış bir kalple dua edin
hadis-i şerif.
Patlıcan musakka normalde küçük küçük doğranarak kızartılır.ben patlıcanları 2 yada 3 e böldüm çizdim ve öyle kızarttım daha kolay oldu.Malzemeler:
* 4-5 patlıcan
* 3 tane iri soğan
* 300 gr kıyma
* 4 adet domates(orta boy)
* çay kaşığının ucuyla kimyon
* sıvı yağ
* 3 diş sarımsak
* tuz
Yapılışı:
*patlıcanlar alacalı soyulur.boyuna göre iki yada üçe bölünür. birkaç yerinden çizilir.tuzlu suya konur 15-20 dk beklenir.
* sudan alınan patlıcanlar sıkılır fazla suyu alınır tuzlanır.tavaya yağ konur kızdırılır.
* patlıcanlar kızgın yağda hafif yumuşayana kadar pişirilir.bir fırın tepsisine alınır.
* soğanlar küçük küçük doğranır.ayrı bir tavada çok az sıvı yağ konarak 2-3 dakika kavrulur.
* kıyma eklenir pişene kadar kavrulur.tuzu eklenir,çay kaşığının ucuyla kimyon eklenir etin ağır kokusunu kaybetmesi için.
* kavrulan kıyma patlıcanların üzerine dökülür.
* domatesler küp küp doğranır içine sarımsaklar da doğranır.tuz eklenir.elinizle hafiften ezerek domateslerin suyunu çıkarın.ve kıymanın üzerine dökün. üzerine 1 su bardağı su ekleyerek 180 derecede yarım saat patlıcanlar iyice pişene kadar pişirin...
Afiyet Olsun.....